Digidexo.com

Hva er en KOLS Breathing Disorder?

Kronisk obstruktiv lungesykdom, eller COPD, henviser til en gruppe av sykdommer som forårsaker pusteproblemer. KOLS er en primær årsak til død i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

KOLS

Med COPD, kan skadede luftrom blokkere strømmen av luft i lungene. Det kan være alvorlige pusteproblemer. Sykdommer i KOLS kategorien omfatter emfysem, kronisk bronkitt og astma.

Symptomer

Lungeemfysem symptomer inkluderer kortpustethet og tungpustethet. Kronisk bronkitt symptomer inkluderer kortpustethet, tilbakevendende luftveisinfeksjoner og kronisk hoste eller hals clearing-spesielt om morgenen.

Årsaker

KOLS er vanligvis forårsaket av langvarig røyking. Irritanter som røyk eller forurensing inn i luftveiene til lungene og forårsake skade på bronkiene og luftblærer. Av og til en sjelden genetisk lidelse kan føre til KOLS.

Behandling

Hvis en respiratorisk infeksjon oppstår antibiotika kan bli gitt. Medisiner som inhalerte steroider eller bronchodilators som reduserer luftveier betennelse eller slappe Airway muskler også brukes. Unngåelse av røyking og forurensing er nøkkelen i behandling av denne sykdommen.

Forebygging

Nøkkelen til å forebygge KOLS er å slutte sigarettrøyking. Også gjentatt daglig eksponering for miljøgifter som andre hånden røyk, bør kjemisk forurensing og støv unngås eller begrenses.