Digidexo.com

Hva skjer med HSA penger Hvis jeg lagt av?

Hva skjer med HSA penger Hvis jeg lagt av?


Penger i en helse sparekonto (HSA) er vanligvis avsatt av ansatte som avlede en del av sine før skatt til kontoen. Hvis du er permittert, sparken eller bytter jobb, forblir HSA midlene dine til å bruke eller holde på konto, men restriksjoner på hva pengene kan bli brukt på forbli.

Skattefordeler

Hsas er som 401 (k) pensjonisttilværelse kontoer. Du viderekoble en del av inntekten til kontoen på en pre-skatt basis. Penger sitter på konto og vokser på en tax-free basis. Avledning av midler vil redusere de samlede skatten regningen fordi det reduserer justert brutto inntekt. I bytte for disse skattefordeler, må HSA midlene brukes for kvalifisert medisinsk utgifter. Uautoriserte utgifter beskattes som inntekt og straffes. Disse restriksjonene fortsatt etter at du har blitt permittert.

Forsikringspremier

Forsikringspremier generelt ikke anses kvalifisert medisinsk utgifter, men under skattemyndighetene regelverket, kan folk som er permittert bruke HSA penger til å betale for helseforsikring i henhold COBRA. Den som henter føderale dagpenger kan også betale for helseforsikring med HSA midler.

Roll

Du kan være i stand til å beholde pengene i din arbeidsgiver-sponset konto, men du må kanskje rulle den over til en annen administrator - avhengig av din arbeidsgiver plan. Dette ligner på en 401 (k) rollover. Husk å be om overføring avgifter hvis du gjør dette. Det kan hjelpe å shoppe rundt, hvis du gjør dette, fordi avgifter fra noen administratorer er høyere enn andre.

Valgbarhet

HSA planer er bare tilgjengelig for personer som deltok i høy egenandel helseforsikring planer. De tilbyr lavere premie enn tradisjonelle helseforsikring planer, men dekningen vanligvis bare begynner etter pasienter har pådratt seg betydelige medisinske utgifter. Beløpene varierer etter planen, men ut-av-lomme kostnader kan toppen $ 11 000 for noen høy egenandel familiens planer. Å bidra til din HSA konto etter Permittering, må du være registrert i en høy egenandel plan.