Digidexo.com

Non-Efedrin kalde rettsmidler

Efedrin er den aktive ingrediensen i ephedra sinensis (også kalt Ma Huang), en plante som har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i flere tusen år.
I dag, efedrin og syntetiserte efedrin-baserte forbindelser som pseudoefedrin er brukt i en rekke applikasjoner og finnes ofte som decongestants i kalde medisiner. Disse medisinene har potensial til å produsere uønskede bivirkninger og er under en økende mengde gransking av US Food and Drug Administration på grunn av den store rollen som efedrin og psudoephedrine har i metamfetamin produksjon. Non-efedrin forkjølelsesmedisiner kan gi et tryggere alternativ.

Efedrin bivirkninger

Efedrin øker blodtrykket og hjertefrekvensen. På kort sikt kan det føre til angst, rastløshet, kramper, muskelkramper, irritabilitet, oppkast, kvalme, hodepine, urinveisproblemer og søvnløshet, mens i de langsiktige hjerteinfarkt, kan hjerneslag og hjerterytmeforstyrrelser forekomme.

Lovligheten

FDA skapte Combat Metamfetamin Epidemic Act, som ble innlemmet i Patriot Act i 2006. Den forbyr over-the-counter salg av kalde legemidler som inneholder pseudoefedrin (forbrukere må nå få dem fra bak disken på apotek) og begrenser mengden av medisiner som inneholder pseudoefedrin enkeltpersoner kan kjøpe. Dessuten er forbrukerne pålagt å vise legitimasjon og oppgi personlig informasjon (adresse, telefonnummer) til butikker, som holdes på fil. Mange kalde medisiner som Tylenol inneholder nå tryggere aktive ingrediensen fenylefrin i motsetning til pseudoefedrin.

Fluids

Drikke rikelig med væske er en non-efedrin kald middel. Mens forkjølelse ikke kan spyles ut av systemet, kan væskeinntak å lette symptomer. Vann, sitron vann, honning vann, juice og klar buljong alle bidra til å forhindre dehydrering og bidra til å rydde opp lunger. Ifølge Mayo Clinic, bør alkohol og koffeinholdige drikker som kaffe unngås fordi de bidrar til dehydrering.

Saltvann

Gargling med saltvann kan lindre halsirritasjon og smerte. Den Mayor Clinic anbefaler bruk av blanding fremstilt ved å oppløse en halv teskje salt i en åtte-ounce beholder med varmt vann.

Nesespray

Saltvann nesespray kan kjøpes over disk, og bidra til å bekjempe nesetetthet. I motsetning til nasal decongestants, trenger spray ikke forårsake symptomer for å gå tilbake eller forverres når bruken er stoppet.

Chicken Soup

Kyllingsuppe har vært en vanlig forkjølelse rette for generasjoner. Ifølge Mayo Clinic, har legene nå bevist at det har gunstige effekter på influensa og forkjølelsessymptomer. Kyllingsuppe fungerer som en anti-inflammatorisk ved å hindre immunsystemceller kalt nøytrofile fra å svare, og det hjelper også avlaste lunger ved å øke hastigheten som slim beveger seg gjennom nesen. Både kyllingsuppe fra boksen og hjemmelaget kyllingsuppe er effektive.

Fuktighet

Cold-forårsaker virus spres lettere i tørre forhold. Slimhinner er også lettere irritert når luften er tørr, noe som resulterer i skrapete hals og tett nese. En skikkelig vedlikeholdt luftfukter kan hjelpe legge fuktighet til luften og hindre negativ effekt av kulde-forårsaker virus.