Digidexo.com

Metformin lage Ovulation

Når du lider av en tilstand som kalles polycystisk ovariesyndrom, kan eggstokkene begynner å utvikle en rekke cyster langs utsiden av denne reproduktive vev. Ofte referert til som bare PCOS, kan dannelsen av disse cyster i stor grad påvirke din fruktbarhet, hindrer eller opphører produksjonen av levedyktige egg. Imidlertid, i mange tilfeller av denne lidelsen, visse medikamenter kan bli brukt for å hjelpe indusere eggløsning. Et slikt medikament er reseptbelagte medisiner av metformin.

Metformin

Skjønt metformin mer vanlig vært brukt i behandling av type 2-diabetes, har nylige studier vist at det kan bidra til å indusere eggløsning hos noen kvinner med polycystisk ovariesyndrom. Dette skyldes i stor grad det faktum at mange kvinner med denne tilstanden er faktisk insulin resistente, fører til et økt nivå av dette hormonet i blodet. Når insulinnivået stige, kan det føre til en overproduksjon av androgener, eller mannlige hormoner, i den kvinnelige kropp. Dette økt nivå av mannlige hormoner i deg systemet i stor grad kan hindre eggløsning. Metformin reduserer nivået av insulin i blodet og dermed forårsaker eggløsning, noe som øker sjansene for unnfangelse.

Behandling

For å bruke metformin i behandling av infertilitet for kvinner som lider med PCOS, ta medisiner daglig på tom mage til hjelp i sin absorption rate (eller som anvist av legen din). Doser er vanligvis et sted mellom 1500 mg og 2550 mg hver dag og er tatt over en periode på fire til seks måneder. Denne tidsrammen er den gjennomsnittlige lengden der bør du oppnå normal eggløsning.

Clomiphene

Hvis eggløsning ikke å forekomme ved bruk av metformin, er det neste trinn i prosessen for behandling for å kombinere denne medisinen med et annet medikament. Vanligvis er stoffet som brukes clomiphene. Mer vanlig kjent ved merkenavnet Clomid, er denne selektive østrogen reseptor modulator en standard medikament som brukes i behandlingen av infertilitet. Men når kombinert med metformin, var effekten av dette stoffet øker hos kvinner som arbeider med PCOS, noe som åpner for eggløsning og graviditet.

Betraktninger

Ikke alle kvinner diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom er kandidater for metformin eller metformin brukes i kombinasjon med clomiphene, så snakk med legen din om dine muligheter for behandling av infertilitet. Dine medisinske fagfolk er bedre klar over dine spesifikke saken og de mest aktuelle behandlinger tilgjengelig for å løse problemer med eggløsningen.