Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom diabetiker Sko og vanlige sko?

Nerveskader - kjent som nevropati - er en bivirkning av diabetes som kan føre til en pasient for å utvikle foten sår eller sår. Hvis disse problemene ikke blir behandlet raskt, kan infeksjoner oppstår og foten eller tærne kan ende opp med å bli amputert. Riktig stell av føtter og spesialiserte sko kan forebygge problemer eller bremse utviklingen av eksisterende.

Foot Care Tips

Hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, grundig sjekk føttene hver dag for sår eller brudd i huden. Sjekk også for inngrodde tånegler, hevelse og blåmerker. Vask føttene med en mild såpe.

Riktig fottøy

Spesialdesignet fottøy er tilgjengelig for diabetikere. Diabetiker sko er bredere og dypere enn vanlig fottøy for å gjøre plass til de spesielle sålene kjent som pedorthics. De avtakbare pedorthics hindre rubbing og ujevn vektfordeling, noe som gjør skade mindre sannsynlig.

Andre fottøy Funksjoner

Noen diabetiker fottøy har justerbare nedleggelser, for eksempel borrelås eller spenner, for å sikre riktig passform. Andre sko kan ha stoff eller sandal stil overdel som åpner for luftsirkulasjon.

Innhenting Diabetiker sko

Diabetiker sko innstikk er tilpasset utstyrt og er foreskrevet av lege, vanligvis en podiatrist. Noen leger har egne lager av innstikk og sko, mens andre får dem fra spesielle selskaper.

Medicare Shoe Bill

Medicare Shoe Bill refunderer 80 prosent av den tillatte mengden for ett par sko og tre innsatser per år for diabetespasienter som har hatt en historie med fotsår eller delvis eller fullstendig amputasjon av foten.