Digidexo.com

Menisk Skadeforebyggende

Menisken ligger i kneleddet og inneholder to plater av fiberbrusk. En meniskskade, noe som er en rift på dette brusk, kan være et resultat av traume, for eksempel ved å vri eller over-bøye kneet. Det kan også rive som en degenerativ skade, mer vanlig hos middelaldrende og eldre mennesker. Hindre en meniskskade innebærer å holde knærne i utmerket form og bruke dem riktig.

Sportsutstyr

Ved hjelp av egnet utstyr for eventuelle sportsaktiviteter, inkludert turgåing, kan forebygge skade av menisk. Gode ​​sko er viktig fordi de gir støtte til knærne, holde dem stabile og forsyning demping. I tillegg taping knærne gir ekstra støtte, noe som kan være spesielt nyttig hvis du har svake knær eller tidligere har skadet et kne.

Øvelser

Regelmessig stretching, styrke og balanseøvelser holde knærne i god stand. Du bør alltid strekke før anstrengende aktivitet, og deretter starte aktiviteten sakte og gradvis øke intensiteten. Begge ben og kne styrkeøvelser er viktige, fordi resten av beina beskytte knærne. Øvelser som krever at du holde balansen, som å gå langs en balanse bjelke, er gunstig også. Dette lærer du å være ubevisst klar til enhver tid hvor dine lemmer er, noe som gjør deg mindre tilbøyelige til å bruke knærne på måter som kan skade seg på.

Aktiviteter for å unngå

Hvis noen aktiviteter føre til at du knesmerter, kan det være lurt å unngå disse aktivitetene eller endre måten du gjør dem. Vær også oppmerksom på at enkelte idretter er hardere på knærne enn andre. Løping, for eksempel, kan være vanskelig på knærne, men rask gange er en utmerket erstatning. Hoppe tau er også hardt på knærne.

En 2009 artikkel i The Nurse Practitioner bemerker at menn som er "helg krigere", som deltar i intensive konkurranseidrett som fotball, basketball og baseball i helgene bare, har høy risiko for menisk tårer og andre kneskader. De vanligvis overdrive sine ledd, ikke varme opp skikkelig og kan være i dårlig fysisk form for kontaktsport.

Rest

Sørg for å hvile knærne etter anstrengende aktivitet. Når du føler deg trøtt eller beina er slitne, er det mer sannsynlig å gjøre et trekk som fører til en menisk tåre. Også, hvis du føler noe press på begge kne, unngå å bruke kneet i en anstrengende måte før det har kommet seg. Rest, is, kompresjonsbind og høyde er de elementene i RICE teknikken, som gir kneet en sjanse til å hvile og helbrede.