Digidexo.com

Nøklene til å leve med Crohns sykdom

Mer enn 500.000 amerikanere har blitt diagnostisert med Crohns sykdom og de fleste går på å føre aktivt liv, til tross for lidelse med denne kronisk tilstand. Det viktigste å huske, om du eller noen du elsker har blitt diagnostisert med sykdommen, er at det er hjelp og det er håp der ute. Den mest avgjørende skritt er å finne ut hvordan man skal begynne å leve med Crohns sykdom.

Forstå din sykdom

Crohns sykdom er en betennelsessykdom som påvirker GI (gastrointestinal) kanalen, noe som betyr at det kan påvirke deg fra munnen ned til endetarmen. Det kommer under fellesbetegnelsen av inflammatorisk tarmsykdom (må ikke forveksles med irritabel tarm syndrom). Vanligvis er en sykdom som spesifikt påvirker de nedre tarmene, men den kan påvirke forskjellige deler av tarmen og mage-tarmkanalen. Symptomer inkluderer magesmerter og kramper, diaré, endetarms blødning, vekttap, tap av matlyst og feber. Symptomene kan variere i hver pasient og kan være ødeleggende i noen mens andre pasienter opplever remisjon, eller en lang tid uten noen symptomer.

Finne den rette Doctor

En av de mest avgjørende skritt i å gjenvinne kontroll over sykdommen din er å finne en lege (gastroenterolog) som har erfaring i behandling av tilstanden. Søker behandling for symptomdebut (flare-ups) er avgjørende for å håndtere sykdommen, og siden det er en delikat sak, må du ha en lege du kan bli komfortabel med. For å finne spesialister i ditt område, kan du gå til Crohns og kolitt hjemmeside for en omfattende liste over gastroenterologer.

Hvilken rolle spiller Nutrition Play?

Ernæring spiller en stor rolle i å takle og håndtere Crohns sykdom. Imidlertid har ernæring ikke vist seg å kurere sykdommen, men kan hjelpe deg i å håndtere dine symptomer og fremme helbredelse. Det er ingen enkelt diett som fungerer for alle. Legen din vil hjelpe deg med å finne det beste matvarer for å inkludere eller unngå basert på det berørte området. Holde en matdagbok kan hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer er plagsom for deg og også hjelpe legen din for å finne ut at du får nok næringsstoffer. Et balansert kosthold med tilstrekkelig væskeinntak vil gå en lang vei å hjelpe å behandle symptomer som gass, magesmerter, økt diaré og dehydrering. Siden mange pasienter 'tynntarmen er rammet av sykdommen, kan du være i faresonen for å bli underernært. Sørg for å diskutere din diett med din lege og / eller ernæringsfysiolog.

Når du er i en fakkel, er det noen tiltak som kan iverksettes for å bidra til å redusere intestinal kramper som kan oppstå etter å ha spist. Prøv å spise mindre, mer hyppige måltider; begrense fet eller stekt mat som kan forårsake diaré og gass og begrenser high-fiber matvarer som popcorn, nøtter, frø og kjerne siden de kan føre til forverring av symptomene dine.

Husk at forskning pågår og det er nye ideer i ernæringsterapi som dukker opp. Den Crohns og kolitt Foundation sitere pågående forskning på fordelene ved å legge linfrø olje eller fiskeolje som et supplement med anti-inflammatoriske egenskaper. Fettsyrene har også en gunstig effekt på slimhinnen i tykktarmen, slik at det å helbrede. Probiotika (som Lactobacillus eller acidophilus) er de "gode" bakterier og tilsynelatende hjelp tarmen å gjenopprette.

Få støtte

Søker effektiv behandling og vedta en sunn livsstil vil bidra til å håndtere fysiske symptomer. Den emosjonelle konsekvensene av sykdommen er like viktige. Sørg for at dine venner og familie forstå din tilstand. Du trenger deres støtte og prosessen med denne sykdommen vil sikkert påvirke alle i din indre sirkel. Finn en støttegruppe for å bli med - å snakke med folk som går gjennom en lignende situasjon kan bidra til å lindre mye av skam, angst og stress av å ha Crohns sykdom. Det er online grupper (sjekk ut Crohns og kolitt Foundation nettside), eller du kan ringe ditt lokale sykehus eller spør din gastroenterolog hvor nærmeste støttegruppen kan møte.