Digidexo.com

Test for Sukrose

Kroppens unike kjemi er en forsiktig balanse av mange ulike elementer og andre naturlige kjemikalier. For å oppnå optimal helse, må alt å følge en bestemt margin på homeostase. Når noe er igjen ubalansert, det er der sykdom og andre plager som også spiller inn. Å diagnostisere problemet blodprøver, for eksempel en sukrose test, blir ofte brukt. En sukrose test er bestilt hvis en pasient viser tegn til paroksysmal nattlig hemoglobinuri, en autoimmun sykdom som påvirker kroppens røde blodceller. Som symptomer på denne sykdommen varierer fra sak til sak, er en sukrose test en av de beste måtene å nøyaktig fastslå om dette er hva som feiler pasienten.

Identifikasjon

En sukrose test er en blodprøve som diagnostiserer svake røde blodceller. Det er mer vanlig referert til som en test for sukker-vann-hemolyse. Denne testen identifiserer noen svake røde blodceller ved å måle deres makt for å ikke svelle, briste eller brekke når introdusert til lav-salt-løsninger.

Betydning

En sukrose test er ofte bestilles hvis en lege har mistanke om at pasienten har paroksysmal nattlig hemoglobinuri (PNH) eller hemolytisk anemi. PNH er en tilstand der kroppens immunforsvar angriper og ødelegger sine egne røde blodceller. Disse cellene blir angrepet på grunn av fraværet av et bestemt protein som signaliserer immunsystemet som de er fra kroppen og ikke inntrengende en bakterie eller utenfor elementet.

Funksjoner

Testen er preformed av en lege eller sykepleier ved å tegne en ampulle med blod fra pasientens blodåre. Pasienten trenger ikke å overholde til noen konkrete bestillinger før testen, som faste, og testen kan gjøres når som helst på dagen. Når blod blir transportert til laboratoriet for analyse, er den lav-salt-løsning også ha sukrose i det deretter tilsatt til blodet. Hvis det er svake røde blodceller i blodet, vil de sprekke.

Effekter

Normale resultatene for sukrose test er da mindre enn 5 prosent av de røde blodcellene blir ødelagt for et negativt resultat. Et positivt resultat oppstår når mer enn 10 prosent av cellene sprekker. Hvis testen faller under kategorien positiv, er det sannsynlig at pasienten lider av PNH; men det er imidlertid dokumentert at begge autoimmune hemolyse og leukemi kan gi et falskt positivt til testene.

Potensial

PNH manifesterer forskjellige symptomer og plager mellom forskjellige pasienter, og samtidig enda en test sukrose kan gi en falsk-negative test til tider, er det fortsatt en tilstrekkelig måte å måle hvis sykdommen er tilstede eller ikke. Den eksakte årsaken til PNH er ikke kjent, men det rammer menn og kvinner likt, generelt mellom 20 og 40 år. Pasientene er videre egnet til å ha en lavere-enn-vanlig evne til å skape nye blodceller og noen ganger også oppleve andre blodsykdommer sammen med PNH.