Digidexo.com

Positivt og ulemper med Q10

Koenzym Q10 er et stoff som finnes i kroppens vev. Koenzymer jobbe på lag med andre enzymer for å forbedre oksygenbruk i cellene, som produserer energi i cellen og fremme sunn celle funksjon. Kjent som Q10, Koenzym Q10 er raskt voksende i popularitet på grunn av rapporter om dens effektivitet. Men som med alle kosttilskudd, er det viktig å ta kontakt med lege for innsikt om mulige bivirkninger og medisiner sammenstøt.

Pro: CoQ10 Fremmer Energy

En fordel av Q10 er produksjonen av celleenergi. CoQ10 arbeider innenfor energiproduksjonsparti av cellen, mitokondriene. Mens i cellenes mitokondrier, er CoQ10 involvert i produksjonen av adenosin trifosfat (ATP), som er den viktigste kilden til energi i cellene. ATP-nivåer påvirker muskelkontraksjon og proteinproduksjon. Bruken av CoQ10 styrker energi til å utføre og full fysiske aktiviteter som arbeid og mosjon. Det er kreditert med å bistå i vekttap og fysisk form på grunn av sine energigivende egenskaper.

Pro: CoQ10 fungerer som en antioksidant

Innenfor den menneskelige cellen, er CoQ10 kjent for å opptre som en antioksidant, et stoff som kjemper for helsen til en celle ved å angripe frie radikaler. Frie radikaler er stoffer i kroppen som skader cellemembraner og til slutt føre cellular død. Disse stoffene kan produseres naturlig eller ved miljøgifter som forurensning, røyking og stråling. Frie radikaler bidra til og fremskynde aldringsprosessen av celler, vev, organer og organer. Den antioksidantegenskaper av Q10 kan nøytralisere og redusere effekten av frie radikaler og selv bidra til å forhindre noen skade de påfører kroppen vår.

Con: Negative Medisinering Interactions

Negative interaksjoner mellom CoQ10 og andre medisiner er et argument mot bruken. Som med alle kosttilskudd, bør du rådføre deg med din lege før inntak av supplement. Det kan være skadelig for helsen å ta CoQ10 hvis det kolliderer med dine foreskrevet medisiner. I tilfelle av blod-tynning medisiner, kan koenzym Q10 redusere blod-tynningseffekt. Dette kan føre til et behov for høyere doser, noe som kan være farlig. Det er også noen reseptbelagte medisiner som kan begrense eller redusere effektiviteten av Q10 i kroppen din. Derfor er en diskusjon med helsepersonell sterkt anbefalt.

Con: Begrensede studier på Q10

Det er flere tilfeller der forskning og studier på Koenzym Q10 er dokumentert som begrenset eller utilstrekkelig. Hjertesvikt, høyt blodtrykk, diabetes og hjerte skade som følge av kjemoterapi er noen plager som CoQ10 blir brukt til å hjelpe syke. Men CoQ10 fordeler i behandling av disse fysiske forhold mangler tilstrekkelig forskning. I disse tilfellene er det mange kliniske studier ikke enige om resultatene og derfor mer forskning er nødvendig for å avslutte debatten.