Digidexo.com

Bivirkninger av mikronisert naturlig progesteron

Mikronisert Naturlig Progesteron er et medikament alternativ til syntetisk progesteron behandling. Det er tilgjengelig som en vaginal gel påføres huden og indikert i behandlingen av en rekke forskjellige gynekologiske forstyrrelser. Mikronisert naturlig progesteron behandling regnes som trygt og uten uønskede langtidsvirkninger. Men fortsetter studiene avsløre potensielle bivirkninger av døsighet og mild sedasjon hos noen pasienter. Selv om mindre alvorlig enn syntetisk progesteron, kan noen bivirkninger resulterer fra generell drive eller økt konsentrasjon av naturlig progesteron i kroppen. Mulighet for enkelte bivirkninger kan føre til pasienter med andre pre-eksisterende medisinske tilstander.

Døsighet og Mild Sedasjon

Når det tas i høye doser eller med mat som kan øke frekvensen av absorpsjon, kroppen din kan reagere på høye progesteron konsentrasjoner med midlertidig døsighet og mild sedasjon.

Pre-eksisterende forhold

Pågående studier indikerer muligheten for giftige bivirkninger hos kvinner som allerede lider med udiagnostisert vaginal blødning, tromboemboliske sykdommer og leverskader.

Peanut Allergi

Peanøttolje brukes i syntesen av den naturlig progesteron gel. Derfor bør kvinner med noen peanut allergier ikke bruke denne formen for medisinering på grunn av potensielle allergiske reaksjoner.

Progesteron Over-eksponering

Generell eksponering for høy dosering eller hemmet absorpsjon av andre medisiner kan føre til generelle bivirkninger forbundet med progesteron høy konsentrasjon som vaginal tørrhet, økt blødning, gjennombruddsblødninger, ustabil vektøkning, tretthet og noen humørsvingninger.

Alternativ til Syntetisk Progesteron

Mikronisert naturlig progesteron tilbys som en tryggere, mindre negativ og rimelig alternativ til syntetisk progesteron. Men det er best å konsultere legen din før du starter behandling eller selvmedisinering på grunn av konflikter med pre-eksisterende medisinske tilstander.