Digidexo.com

hovne mandler hos barn

Hovne øyne hos barn

Ifølge eyecaresource.com, er hovne øyne en vanlig foreteelse, og barn er svært utsatt for det fordi de ofte gni øynene, som igjen bringer med seg bakterier som kan være irriterende.

Effekter

I tillegg kan barna ha hevelse i ansiktet, rødhet i øyet og utslipp.

Årsaker

Det er mange årsaker til hovne øyne hos barn, inkludert konjunktivitt, allergier og Sties.

Identifikasjon

For å identifisere årsaken til hevelse i barnets øye, vil en lege undersøke familiens historie og spørre om hendelsene som ledet opp til utbruddet av tilstanden. En fysisk undersøkelse og blodprøver vil også bli gjennomført.

Behandling

Behandlinger for hovne øyne hos barn inkluderer medisinert øyedråper, decongestants og antihistaminer.

Forebygging / løsning

For å forhindre øye hevelse, bør barn unngå å berøre eller gni øynene. Hvis tilstanden er forårsaket av allergier, tar medisiner for å hindre symptomer er effektiv.

Hovne ledd hos barn

Hevelse i leddene hos barn kan være en indikasjon på en alvorlig sykdom. Det kan være relatert til en akutt infeksjon eller traume, eller en kronisk tilstand som leddgikt. Det er viktig å søke rask legehjelp hvis et barn utstillinger hevelse i alle ledd, spesielt hvis det ikke er noen åpenbare årsaker.

Funksjoner

Ved å undersøke en hovne ledd i et barn, er det viktig å fastslå om det finnes andre symptomer. For eksempel feber og smerte kan være relatert til septisk artritt, en infeksjon av leddskålen. Det er også viktig for å bestemme om bare ett ledd er svellet, eller hvis flere ledd er involvert.

Typer

Multiple hovne ledd kan være en indikasjon på flere autoimmune lidelser hos barn. Juvenil idiopatisk artritt (eller JIA) påvirker barn yngre enn 6 år gammel. Den har forskjellige typer, avhengig av hvor mange ledd er involvert: pauciarticular, hvis det påvirker mindre enn fire ledd; polyartikulær hvis det påvirker fem eller flere ledd; og systemisk, som vanligvis har andre symptomer som feber og utslett før utstilling hevelse i ledd.

Andre autoimmune sykdommer som fører til hevelse i leddene hos barn omfatter systemisk lupus erythematosus, en sykdom som også kan påvirke nyrene, huden og hjernen; og revmatoid artritt, som kan følge en strep hals infeksjon.

Betraktninger

Traumer kan også føre til hevelse i ledd hos barn. I små barn, kan den traumatiske hendelsen være mild eller ikke vitne som kan komplisere eller forsinke diagnosen. Eldre barn kan ha skader relatert til ulykker eller idrettsskader.

Advarsel

Septisk artritt fører til hevelse, rødhet og ømhet i de berørte felles. De fleste barn med septisk joint vises syk og har feber og ubehag med hevelse. Spør diagnose er viktig for å unngå senkomplikasjoner.

Diagnose

Diagnostisering av hovne ledd hos barn innebærer blodprøver, blant annet et antall hvite blodlegemer (forhøyet i tilfeller av infeksjon), senkningsreaksjon (en uspesifikk markør for betennelse) og ABO titer (som sjekker for siste strep hals infeksjon). X-stråler er viktig i tilfeller av traumer, ulykker og skader. Tilfeller av septisk artritt trenger en nål aspirasjon av felles plass å se på tilstedeværelsen av bakterier.

Sår hals hos barn

Sår hals hos barn


Sår hals, også kjent som faryngitt, er vanlig hos barn og er vanligvis forårsaket av en forkjølelse eller influensa. Imidlertid kan en sår hals være en indikasjon på en mer alvorlig viral eller bakteriell infeksjon.

Sår hals Symptomer

Symptomer på en sår hals inkluderer råhet på baksiden av halsen, smerter ved svelging, hovne mandler og øreverk.

Tonsillitt

De mest vanlige tegn på betennelse i mandlene er et alvorlig sår hals og røde, hovne mandler. Barn med betennelse i mandlene kan også ha hovne lymfeknuter og illeluktende ånde.

Mononukleose

Symptomene på mononukleose er lik betennelse i mandlene. Barn med mononukleose vanligvis opplever et alvorlig sår hals, feber og tretthet.

Strep Throat

Strep hals er forårsaket av streptokokkbakterier og er en av de mest alvorlige sår hals. Symptomer på strep hals inkluderer en alvorlig sår hals, rødhet i halsen, hovne kjertler og mandlene og høy feber. Hvis venstre ubehandlet, kan strep hals føre til revmatisk feber.

Behandling

De fleste sår hals leges med hvile og egenomsorg. Egenomsorg inkluderer gurgle med saltvann, ta smertestillende midler og konsumere rikelig med væske. Mer alvorlige tilfeller krever antibiotika, kortikosteroider eller fjerning av mandlene eller adenoids.

Hva som forårsaker søvnapné hos barn?

Hva som forårsaker søvnapné hos barn?

Innledning

Ifølge Lucile Packard Children Hospital ved Stanford, kan søvnapné forekommer vanligvis hos barn mellom tre og seks. Søvnapné er en lidelse som fører til en person til å slutte å puste for ulike mengder av tid mens de sover. I de fleste tilfeller vil det ikke gjøre mye mer enn forårsake noen mengden av søvnmangel. Men det kan også føre til en mangel på oksygen til barnets kropp fortsatt utvikling, noe som resulterer i permanent lunge og hjerteskade.

Mandlene og Adenoids

Hovne mandler og adenoids er nummer 1 årsaken til søvnapné hos barn. Siden et barns luftveier er mye mindre enn en voksen luftveier, kan selv en liten mengde hevelse føre til at luftveiene til å bli jevne blokkert, spesielt mens barnet sover. Utvidelsen er vanligvis forårsaket av en infeksjon og kan løses enten ved fjerning av mandlene eller adenoids, eller medisiner for å redusere hevelse.

Tumor

En annen grunn til et barn kan ha oppstått søvnapné er en svulst. Uavhengig av hvorvidt tumoren er ondartede, kan en vekst slik som en tumor i halsen lett stenge av luftveiene, mens barnet sover om natten. Når kroppen går i hvilemodus, muskel tone rundt luftveiene reduseres. Dette kan lukke luftrom akkurat nok til at tumor å fullstendig stenge av lufttilførselen til kroppen.

Fedme

Selv om ikke så vanlig for en årsak hos barn som det er hos voksne, kan barndommen fedme også føre til søvnapné. Dette er fordi overflødig kroppsfett ligger på brystet og halsen kan presse inn i luftveiene, mens barnet ligger nede. Dette resulterer i en blokkering av luft til kroppen.

Grunner for hovne mandler

Kroniske mandel infeksjoner er vanlig hos barn og voksne. Disse infeksjonene kan føre til hovne mandler, som kan være ganske smertefullt og vanskelig å behandle. Forstå hva som forårsaker hovne mandler kan hjelpe lider effektivt forvaltning denne tilstanden.

Funksjon

Mandlene hjelpe immunsystemet filtrere ut bakterier som kommer inn i kroppen. Mandlene selv kan bli irritert og infisert, ofte med hevelse stede. Det finnes flere ulike typer halsinfeksjoner som kan føre til hovne mandler som strep hals og betennelse i mandlene.

Identifikasjon

En infeksjon som fører til hevelse i mandlene er kjent som betennelse i mandlene. Betennelse i mandlene er den ledende årsaken til at barn og voksne kan ha en mandlene. Dette er en prosedyre som fjerner mandlene, for å hindre ytterligere infeksjon.

Årsaker

Virus kan føre til hoven og infiserte mandlene, slik som influensa eller forkjølelse. Dette er mer vanlig hos små barn. Hos eldre barn og voksne, er bakterier som oftest årsaken, for eksempel streptokokker, også kjent som strep hals.

Symptomer

De vanligste symptomene som følger hovne mandler er sår hals, hvitt belegg på tungen, rødhet i halsen, feber, smerter ved svelging og hovne kjertler i nakken.

Behandling

Antibiotika blir ofte foreskrevet for halsinfeksjoner som er forårsaket av bakterier. Behandle smerte med anti-inflammatoriske medisiner og gurgle med saltvann, anbefales.

Frekvens

Hvis det finnes fem eller flere episoder av halsinfeksjoner innen ett år eller infeksjoner ikke responderer på behandling, kan en mandlene utføres. Adenoider blir typisk fjernet i løpet av denne fremgangsmåten, på grunn av det faktum at infeksjonen ofte sprer seg til dette området.

Epstein Barr syndrom hos barn

Epstein-Barr-syndrom er også kjent som mononukleose. Den er forårsaket av den Epstein-Barr-viruset. Det er overført fra en person til en annen gjennom spytt og ofte påvirker tenåringer. Imidlertid kan et yngre barn kontrakten viruset hvis han / hun deler kopp eller kasseroller med en infisert person eller hvis et leketøy har skjemt spytt på den. De fleste individer vil bli utsatt for Epstein-Barr-virus på et tidspunkt i livet. Etter kontrahert viruset, vil immunsystemet være motstandsdyktig mot fremtidige eksponeringer til viruset.

Symptomer

Et barn smittet med Epstein-Barr vanligvis vil ikke ha noen symptomer på viruset med en gang. De fleste symptomene begynner 4 til 8 uker etter eksponering for viruset. Symptomer kan virke som ligner på influensa eller en forkjølelse. Vanligvis symptomer inkluderer feber, utslett, sår hals og hovne nakken, armhuler eller lysken kjertler. Eldre barn kan ha flere symptomer, inkludert en hoven milt, tretthet, svakhet, hodepine og dårlig matlyst. Ifølge Babycenter.com, yngre barn har mildere symptomer og spedbarn og småbarn har ingen symptomer i det hele tatt. Symptomer kan vedvare i et par uker etter utbruddet, og det kan ta noen måneder å føle seg tilbake til det normale.

Diagnose

Små barn er vanligvis ikke skjermet for Epstein-Barr virus med mindre omsorgsperson nevner at de barn har blitt utsatt for viruset. Også Babycenter.com bemerker at blodprøve brukes til diagnostisering Epstein-Barr er ikke alltid nøyaktig hos barn.

Behandling

Epstein-Barr er et virus, som betyr at det ikke kan kureres med medisiner. Men personer med Epstein-Barr syndrom bør få rikelig med hvile og bør sørge for drikke mye væske. Mens selve viruset ikke kan bli behandlet, symptomene kan bli behandlet. Over-the-counter legemidler som ibuprofen og acetaminofen kan brukes for å redusere feber. Kortikosteroider kan være foreskrevet for å lindre halsen og mandel hevelse. Eventuelle tilhørende bakterielle infeksjoner kan behandles med antibiotika.

Komplikasjoner

Vanligvis Epstein-Barr viruset vil gå sin gang uten alvorlige komplikasjoner. Det er imidlertid alvorlige tilfeller milten kan briste. Barn med Epstein-Barr syndrom bør være forsiktig med å engasjere noen kontaktsport som kan føre dem til å opprettholde et slag som kan føre til hovne milten sprekker. En sprukket milt er en farlig komplikasjon og krever øyeblikkelig legehjelp. Andre komplikasjoner er hovne mandler, gulsott og leverbetennelse.

Forebygging / løsning

Omsorgspersoner bør unngå å ta barn rundt enkeltpersoner som er berørt med Epstein-Barr virus. The Epstein-Barr-viruset kan bli funnet i spyttet hos individer rammet av viruset i flere måneder etter infeksjonen så selv tilsynelatende godt individer kan være bærer av viruset. Også omsorgspersoner bør fraråde deling kopper og bestikk blant søsken og venner.

Årsaker til Snorking hos barn

Årsaker til Snorking hos barn


Snorking hos barn har tre hovedårsaker. En årsak er anatomisk, slik som en smal hals, en innsnevret luftrøret, et merkelig septum eller en liten luftveier. Strukturer i hals og munn, inkludert tungen, uvula og myke ganen, kan vibrere mot hverandre. Allergi angrep provosere hevelse i slimhinnen i nesen, forstyrrer puste. Vanligst, forstørrede mandler og adenoids forårsaker snorking hos barn

Mouth Anatomy

Når et barn snores, er det en indikasjon om det kan være øvre luftveismotstanden. Når et barn sover, musklene slappe av som kan gjøre luftveiene mer snever. Snorking resultater siden samme mengde luft må passere gjennom dette luftveiene som nå er mindre.

Det er barn som congenitally har usedvanlig trange hals og tynne windpipes. Disse medfødte tilstander kan forårsake snorking. Anatomisk, kan et barn også snorke på grunn av en liten kjeve som ikke utvikler til sin rette størrelse i livmoren.

En ujevn eller usentrert skillevegg mellom neseborene kjent som en avveket nasal septum er kjent for å forårsake snorking hos barn. Vakuumet produsert ved innånding årsaker snorking. I tillegg til en merkelig nasal septum, kan kronisk tett nese også være en medvirkende faktor.

Fedme er en vanlig årsak til innsnevring av luftveiene hos barn. Fett kan dannes i og rundt halsen forårsaker den til å bli innsnevret og begrense passasjen av luft. Magen fett kan også føre til forstyrrelser i funksjon av mellomgulvet, som kontrollerer puste.

Slike snorking kan ikke bare forstyrre søvnen, men påvirke hjernen og hjertet. Foreldre bør ikke avfeie snorking problemet med sine barn, men ta det på alvor og finne ut årsaken slik at det kan rettes opp.

Allergi Angrep

Når et barns immunsystem reagerer på en unormal måte å stoffer ufarlige for folk flest, kan snorking føre. Dersom et barns nese og luftveier er anatomisk normalt, er en allergi ofte årsaken til snorking.

Innendørs allergener eller allergifremkallende stoffer inkluderer muggsopp, dyrehår og dander, fuglefjær og støvmidd. Hvis et barn sover i et rom som ikke er godt støvet og støvsuges ofte, kan snorking føre. Disse stoffene påvirker et barns luftveier, midlertidig blokkere nesen som blir tett eller rennende.

Utendørs allergener er trestøv, gress og pollen og også inkludere sigarettrøyk eller parfyme. Det er barn som reagerer på sprayflaske som brukes i hjemmet. Resultatet kan føre til snorking hos disse barna.

Siden Snorking hos barn kan være farlig for helsen deres, bør foreldrene forsøke å finne ut om en allergi er årsaken. Hvis det ikke er sesongarbeid, er et tett inspeksjon av hjemmet anbefales. Mold er en sopp, og kan være til stede i vannskadede områder av hjemmet.

Adenoids eller Mandlene

Kanskje den vanligste årsaken til snorking hos barn er adenoid utvidelse. Adenoids er kjertler som ligger nær de indre delene av nesegangene som hjelper felle skadelige bakterier.

Utvidelse eller hevelse i adenoids kan være forårsaket av forkjølelse som i sin tur fører til snorking. Dersom adenoids blir kronisk hovne, må de fjernes kirurgisk.

Mandlene av barn kan også bli forstørret i en tilstand som kalles betennelse i mandlene, som også fører til snorking. Selv om betennelse i mandlene kan kureres med antibiotika eller decongestants, hvis mandlene er kronisk betent de er vanligvis kirurgisk fjernet.

Snorking i et barn kan være en indikasjon på at tiltak må tas av foreldre til å sikre sine barns trivsel. Hvis det ikke er forårsaket av en allergi, bør det søkes råd fra en lege som kan anbefale operasjon.

Hjem rette for hovne mandler & Adenoids

Mandlene, som finnes på baksiden av halsen, er en del av kroppens immunsystem. Noen ganger bakterier invadere deres territorium og forårsaker virus. Mandlene da bli infisert og bli hoven, betent og forstørret. Ofte adenoids --- som sitter nær mandlene i halsen og også felle virus og bakterier --- vil bli hoven også. Alle, uavhengig av alder, kan bli offer for en virusinfeksjon som forårsaker mandlene og adenoids å svelle. Men forekommer disse infeksjonene oftere hos barn, men sjelden i barna yngre enn to.

Tegn og symptomer

Det er flere symptomer som går sammen med hovne mandler og adenoids. Noen symptomer inkluderer: smerte ved svelging, frysninger og feber, betente, forstørrede og engorged mandlene eller Adenoids, ømme og forstørrede lymfeknuter i halsen og kjeven området, luftveisproblemer, hodepine, rennende nese og nesetetthet, og alvorlig sår hals.

Hjem Rettsmidler

Betente mandlene og adenoids kan behandles hjemme med ingredienser som vanligvis finnes i pantry eller hagen. Disse hjem rettsmidler kan lindre ubehag forårsaket av betennelse, og noen ganger kan til og med redusere betennelse.

Frukt og grønnsaker er svært effektiv mot betente mandlene og adenoids. Klemme lime juice i varmt vann med honning og salt kan skape en beroligende potion for halsen. Saft av bete, gulrot og agurk er også gode behandlinger for betennelse i mandlene. Du kan også prøve å ta en sitron og klippe den i to deler. Sett en dash av salt og pepper på den ene halvdelen, slik at det å sive gjennom frukten. Steam sitron for å varme den opp, deretter slikke sitron til all saften er fortært.

Melk er også en effektiv behandling. Kokt melk med en dash av pepper og gurkemeie pulver kan tas hver natt i tre netter på rad som en form for behandling.

Den viktigste nøkkelen til å huske når man behandler mandlene og adenoids er å holde seg hydrert. Konsumere så mye væske som mulig. Kalde eller frosne væsker vil hjelpe komfort og nummen halsen. Du kan også drikke varme drikker, som te med sitron juice eller varm suppe.

Til slutt, for å gjøre en effektiv gargling løsning, bland 2 ts. av løk juice med varmt vann. Gargling denne blandingen kan bidra til å kurere tilstanden. Hvis du ikke liker løk, bland litt salt med lunkent vann og gurgle med denne blandingen tre ganger om dagen.

Ting du bør unngå

Det er også mat og drikke du bør unngå, da de kan forverre betennelser eller gjøre vondt verre. Hold deg unna sure drikker og krydret mat. De vil bare irritere halsen. Også unngå stekt mat og sure ingredienser som kjernemelk.

Litt rolig tid kan også hjelpe --- gi halsen din litt hvile ved å prøve å unngå å snakke.

Hjernehinnebetennelse symptomer hos barn

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker membraner rundt hjernen og ryggmargen til å hovne opp. Bakteriell meningitt er den mest alvorlige formen for hjernehinnebetennelse, og det kan være livstruende. Viral meningitt er mer vanlig og er ikke så alvorlig som det bakterielle versjonen. Begge former for hjernehinnebetennelse kan presentere influensalignende symptomer hos barn.

Fever

Meningitt kan forårsake høy feber hos barn. En feber er vanligvis en av de første merkbare symptomer på hjernehinnebetennelse før de mer alvorlige symptomer.

Hodepine og lysfølsomhet

Barn med hjernehinnebetennelse kan klage over en svært alvorlig hodepine som ikke går bort. Deres øyne kan også være mer følsomme for lys enn normalt.

Stiv nakke

En stiv nakke er en av de klassiske symptomene på hjernehinnebetennelse og bør tas svært alvorlig. Dette symptomet er mest vanlig hos eldre barn. Et barn med hjernehinnebetennelse kan føle en god del smerter i nakken når han slipper hodet mot brystet hans.

Utslett

Meningitt kan også føre til utslett på kroppen og føre til hyppige kløe hos barn.

Hos spedbarn

Spedbarn med hjernehinnebetennelse har ulike symptomer enn eldre barn. Deres symptomer er mer sannsynlig å inkludere apati, manglende respons, en stiv nakke eller gulsott.

Komplikasjoner av hjernehinnebetennelse hos barn

Komplikasjoner av hjernehinnebetennelse hos barn


Hjernehinnebetennelse er infeksjon og hevelse i hjernehinnene (slimhinnen i hjernen og ryggmargen). Bakterier eller virus forårsaker hjernehinnebetennelse. Ubehandlet hjernehinnebetennelse hos barn (spesielt bakteriell meningitt) kan føre til alvorlige, livstruende og livsendrende komplikasjoner. Hensiktsmessig og rettidig behandling av hjernehinnebetennelse i stor grad kan redusere disse komplikasjonene.

Tidlige Komplikasjoner

Bakteriell meningitt kan forårsake høy feber, så høye som 103 grader F eller mer. Ubehandlet høy feber kan føre til anfall. Betennelse i hjernehinnene (foring av hjernen og ryggmargen) kan føre til alvorlig smerte og hodepine. Barnet kan utvikle lysskyhet hvor sterkt lys blir smertefullt for øynene. Nakke og rygg kan bli stive og smertefulle. Barnet med hjernehinnebetennelse kan bli kvalm og kaste opp. Mye oppkast kan føre til dehydrering.

Sepsis

Sepsis (blod-infeksjon) oppstår når bakterier eller virus spres fra hjernen eller ryggmargen, og kommer inn i blodet. Når barnet blir septisk, kan han oppleve lavt blodtrykk, redusert urinmengde, og multi-system organsvikt.

Økt ICP

Økt intrakranielt trykk (ICP) er økningen av trykket i hjernen. Skallen er stiv etter fontanels (myke flekker på babyens skalle) nær. Det skalle holder hjernen, blod og cerebral spinalvæske. Det er bare så mye plass. Når hjernen begynner å hovne opp på grunn av hjernehinnebetennelse, økes trykket, og kan føre til økt forvirring, slapphet, prosjektil oppkast (kraftig oppkast som kan lande på tvers av rommet), redusert hjertefrekvens, økt blodtrykk, redusert respirasjonsfrekvens og eventuell død.

Forsinket utvikling

En liten andel av disse barna som overlever hjernehinnebetennelse kan bli utviklingshemmede forsinket. Alvorlighetsgraden av forsinkelsen kan være alt fra en liten lærevansker til et barn som har blitt vegetative og krever total omsorg. Barn overlevende hjernehinnebetennelse kan også utvikle et anfall lidelse. De fleste anfallslidelser er vellykket behandlet med medisiner.

Amputasjon

Meningitt forårsaket av bakterien Nesseria meningitides (hjernehinnebetennelse) kan spre seg i hele kroppen via blodet (sepsis), og til slutt føre til alvorlige fartøyet og nerveskader på fingre, tær, armer, ben, ører, nese og andre deler av kroppen. Noen ganger skaden er så stor at den eneste behandlingen er amputasjon.

Død

En eller en kombinasjon av de mer alvorlige komplikasjoner kan føre til døden, med eller uten behandling. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), vil ca 5 til 10 prosent av de som blir smittet med hjernehinnebetennelse dø innen 24 til 48 timer etter symptomdebut vil dø. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), kan behandling av de vanligste typene av bakteriell meningitt med passende antibiotika redusere risikoen for død til mindre enn 15 prosent.

Diagnose og forebygging

Diagnose av en helsepersonell er basert på symptomer, og en spinalpunksjon hvor spinalvæske samles inn og analyseres. Meningitt, spesielt hjernehinnebetennelse, er behandlet som et medisinsk nødstilfelle. Pasientene er innlagt på sykehus og behandles med antibiotika. Vanlige intravenøs antibiotika er penicillin, ampicillin, vancomycin og ceftriaxone. Forebygging av hjernehinnebetennelse (en av de farligste) omfatter et en-dose vaksinering. Den meningokokkvaksine gir over 85 prosent beskyttelse. Gjør en vane av god håndvask. Ikke del mat, drikke, tannbørster eller noe annet som kan spre respiratoriske dråper.

Blindtarmbetennelse symptomer hos barn

Blindtarmbetennelse symptomer hos barn

Ifølge Journal of American Medical Association (JAMA), er blindtarmbetennelse mindre vanlig hos barn under seks år enn det er hos eldre barn og voksne, men det er ikke uhørt. Uansett hvilken alder barnet er, ta hensyn til klager og tegn på magesmerter og feile på siden av forsiktighet hvis barnet ditt har en alvorlig magesmerter som ikke går bort.

Biologi

Vedlegget er en liten, fingerlignende organ som festes til tykktarmen. Tillegget ligger i nedre høyre kvadrant av abdomen, tjener ingen identifiserbar hensikt og med mindre det blir infisert, det går ubemerket. Den del av tillegget som oppfyller tykktarmen er et åpent rør. I sjeldne tilfeller kan en liten mengde av avføring seg fast i åpningen av tillegget og stivne, noe som resulterer i blokkering, betennelser og infeksjoner. I noen tilfeller, leger ikke klarer å finne årsaken til den infiserte organ.

Første symptomene

Et eldre barn kan klage over kramper eller en murrende smerte rundt navlen som strekker seg nedover, mot nedre høyre side av magen. En yngre barn kan holde magen, krølle meg sammen og gråte. Kvalme eller oppkast kan følge med smerte, noe som gjør foreldre tror magen influensa eller matforgiftning er den skyldige. I tillegg kan en lav grad av feber og diaré være til stede.

Progresjon

Som barnets blindtarm fortsetter å hovne opp, blir smertene intense. Hos barn under to år, ukontrollerbar gråt og en hoven mage kan være til stede. Siden disse er også symptomer på andre alvorlige lidelser, er umiddelbar medisinsk behandling avgjørende. Eldre barn kan være i stand til å uttrykke alvorlighetsgraden av smerte. Innen en til tre dager etter utbruddet av barnets symptomer, kan en infisert vedlegg briste, sprer smitte inn i bukhulen. Hvis dette skjer, kan barnets feber pigg.

Diagnose

Symptomer på blindtarmbetennelse hos et barn er et medisinsk nødstilfelle. En infisert vedlegg vil ikke leges av seg selv og legen din vil ønske å planlegge kirurgi så snart som mulig å fjerne det før det sprekker. Når barnet ditt når sykehus eller klinikk, vil legen utføre en underlivs eksamen og han kan bestille en CAT scan, røntgen, blodprøver og en urinprøve for å fastslå om tillegget er infisert.

Komplikasjoner

En betent blindtarm kan sprekke hvis den ikke er fjernet. Når dette skjer, blir situasjonen mer farlig som smitte fra sprukket blindtarm sprer seg i bukhulen. Med moderne antibiotika behandlinger, er en sprukket blindtarm vanligvis behandles, selv om det fortsatt kan være en dødelig komplikasjon.

Prognose

Kirurgi for å fjerne en betent blindtarm er relativt enkel og barnet kan forlate sykehuset innen to eller tre dager med instruksjoner om hvordan å samle krefter hjemme. Hvis vedlegget sprukket før operasjonen, vil barnet forbli i sykehuset før legen mener infeksjonen er under kontroll.

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Barn som blir syke får ofte feber. Det er ikke uvanlig. Men bare fordi feber er et vanlig symptom betyr ikke at det bør tas lett på. Høy feber, for eksempel, kan sette et barn i faresonen for en febril anfall. Ifølge boken med tittelen "Ta vare på barnet ditt" av Pantell, Fries og Vickery, kan det være flere årsaker til høy feber hos barn.

Meningitt

En av årsakene til høy feber hos barn er hjernehinnebetennelse. Dette er en alvorlig infeksjon som involverer ryggmargen og hjernen. Takknemlig, er det ikke en vanlig infeksjon. I tillegg til en høy feber, andre symptomer inkluderer irritabilitet og en stiv nakke. En god test for å prøve er å ha barnet prøve og berøre haken til brystet. Kvalme og oppkast er også noen ganger til stede.

Hepatitt

En annen årsak til høy feber hos barn er hepatitt. Dette resulterer når leveren blir betent. Kvalme og oppkast er de første indikatorene. Mens gulsott er ikke alltid åpenbar, er mørk urin. En ting som er universelle med denne infeksjonen er ømhet i magen der leveren ligger - i øvre høyre del av bukhulen.

Roseola

Denne sykdommen er vanligvis finner hos unge barn i alderen tre og yngre. Feberen som følger med Roseola vanligvis varer i tre dager. Det visuelle aspektet av dette er et utslett. Når utslett vises, betyr at feberen går bort. Utslettet varer ca 24 timer eller mindre. Andre symptomer som barnet kan oppleve er rødhet i hals, rennende nese og hovne kjertler i nakken eller bak ørene.

Når skal man oppsøke lege

Ikke alle feber bør involvere å gå til legen. Det er visse retningslinjer å gå etter. Ifølge KidsHealth.org (se Ressurser) bør du ta tre måneder gamle eller yngre spedbarn til legen hvis han har en temperatur på 100,4 grader F (38 grader C) eller høyere. Ta en ungdom til legen om hun har en høyere temperatur enn 102,2 grader F (39 grader C). Når du er i tvil, alltid ringe ditt barns barnelege.

Medisin og Dosering

Vanligvis paracetamol er feber redusering at barneleger anbefaler. Aspirin unngås på grunn av muligheten for en sjelden, men alvorlig problem kalt Reyes syndrom. Hvis feberen ikke reagerer på paracetamol, kan ibuprofen gis. Faktisk, venter fire timer etter paracetamol er gitt er ikke nødvendig før administrering av ibuprofen. I høy feber, barneleger si at vekslende de to legemidlene er nyttig. Dette er tillatt fordi de er to forskjellige typer av medisin. Såvidt dosering, er en utmerket dosering diagram tilgjengelig av Warren P. Silberstein, MD (se Ressurser).

Symptomer på Hernias hos barn

Hernias oppstå når en av et barns organer eller vev buler gjennom en åpning i muskelveggen. Barn oftest utvikle brokk i mage eller lysken. Brokk som navle og lyskebrokk kan være til stede ved fødselen. Lyskebrokk forekommer i underlivet og det meste påvirker gutter. Umbilical brokk vanligvis bule fra navlen og det meste påvirke jenter. Umbilical brokk kan korrigere seg selv over tid, men lyskebrokk vil kreve kirurgi. Fengslet og strangulated brokk også forekomme hos barn og krever øyeblikkelig legehjelp. Soning brokk oppstår når de organer eller vev blir fanget i muskel åpningen, og strangulated brokk oppstår når de organer eller vev er avskåret fra sin blodtilførsel.

Svulmende

Brokk vil presentere en merkbar bule under barnets hud. Noen ganger bule er bare merkbar når barnet gråter eller hoste, og i andre barn, er det alltid til stede. Bule kan bli misfarget.

Pain

Barnet kan klage over smerter. Hvis smertene er til stede, så brokk er muligens alvorlig og en lege bør vurdere barnet.

Forstoppelse

Forstoppelse kan være et symptom på en soning brokk, som er en alvorlig tilstand.

Oppkast

Oppkast kan også være et symptom på en soning brokk, noe som kan være ganske alvorlig.

Dreven hevelse og betennelse

Hvis svulmende området er svært hovne og betente, kan en strangulated brokk være til stede. Denne tilstanden krever umiddelbar medisinsk behandling.

Fever

Feber kan også indikere at barnet har en strangulated brokk hvis det skjer sammen med hevelse, betennelse og smerter nevnt tidligere.

Pankreatitt symptomer hos barn

Pankreatitt symptomer hos barn

Pankreatitt er en tilstand som oppstår når bukspyttkjertelen blir betent. Bukspyttkjertelen er et organ i kroppen som frigjør enzymer som brukes i fordøyelsen. Det er også ansvarlig for å regulere glukose i blodet ved å utskille glukagon og insulin hormoner. Betennelse i bukspyttkjertelen forårsaker fordøyelsesenzymer til å angripe bukspyttkjertelen. Ifølge National Institutes of Health, er pankreatitt sjelden hos barn. De barna som utvikler pankreatitt vanligvis gjør som følge av en arvelig tilstand eller traume til kroppens mageregionen.

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt kommer på raskt og sterkt. Akutt pankreatitt er vanligvis utløst av gallestener, men kan også oppstå på grunn av en infeksjon, tumor, medisin eller annen form for skade på mageregionen. Akutt pankreatitt krever rask legehjelp. Med riktig behandling, vil akutt pankreatitt vanligvis gå bort uten varige effekter. Det er imidlertid mulig for akutt pankreatitt å resultere i dehydrering, indre blødninger, lavt blodtrykk eller svikt i nyrene, lungene eller hjertet. I tillegg kan akutt pankreatitt endre seg til kronisk pankreatitt, med skade alvorlig nok til å forårsake arrdannelse.

Akutt pankreatitt Symptomer

Smerte kan plutselig begynne i øvre mageregionen og stråle ut til ryggen. Smertene kan vare i noen dager, og er ofte verre etter å ha spist. Buken kan også vises hovne og være øm å ta på. Andre symptomer kan være feber, oppkast, kvalme og en rask puls.

Kronisk pankreatitt

Kronisk pankreatitt er en pågående bukspyttkjertelen betennelsestilstand som vanligvis forverres over tid. Vanligvis bare personer fra 30 til 40 år gamle har kronisk pankreatitt. Det er imidlertid mulig for yngre individer å ha kronisk pankreatitt dersom betingelsen er arvelig eller forårsaket av noen type traumer til mageregionen. Også barn med cystisk fibrose har en økt risiko for å utvikle kronisk pankreatitt. Barn med arvelig pankreatitt har vanligvis forbigående episoder av diaré og magesmerter som varer dager om gangen i løpet av mange år.

Symptomer på kronisk pankreatitt

Noen barn med kronisk bukspyttkjertelen kan oppleve smerte i øvre mageregionen, mens andre ikke kan oppleve noen smerter i det hele tatt. De som har smerter vil sannsynligvis føle smerte i ryggen området, samt og smertene kan bli verre etter å ha spist. Andre symptomer på kronisk pankreatitt er diaré, oljeaktig avføring, oppkast, kvalme og vekttap.

Behandling

Akutt pankreatitt er vanligvis behandles med intravenøse væsker, samt antibiotika og smertestillende medikamenter. I noen tilfeller kan operasjon være nødvendig. Kronisk pankreatitt er behandlet med intravenøs væske og smertestillende medikamenter i tillegg. Men det også er behandlet med en lav-fett diett og enzym kosttilskudd. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne alvorlig skadde deler av bukspyttkjertelen.

Typer av lymfom hos barn

Lymfekreft er en alvorlig form for kreft hos mennesker, og det gjør opp om lag 5 prosent av alle krefttilfeller i USA. Mens lymfom er ikke så vanlig hos barn som hos voksne, er det den tredje vanligste formen for kreft hos barn. Noen former for lymfom er milde, og en person kan ha denne typen kreft, og forventer å fortsette å leve i mange år. Noen former for lymfom er mer alvorlig og kan føre til en rask død.

Origins

Lymfom begynner i lymfocytter, en del av menneskekroppens immunsystem, og forekommer ofte i forstørrede lymfeknuter. Berørte celler i immunsystemet ikke dø når de skal på grunn av skadet DNA og har en tendens til å samle seg i klumper, som de forstørrede lymfeknuter. Når disse klumper blir alvorlige nok, kan lymfom spres utenfor immunsystemet og påvirker andre deler av kroppen. Denne tilstanden kalles extranodal sykdom. De vanligste områdene extranodal aktivitet er hodet, nakke, bryst og buk.

Behandlinger

Pasienter med lymfom blir vanligvis behandlet med enten kjemoterapi eller strålebehandling. Begge typer av behandling som benyttes alene er spesielt effektiv i de tidlige stadier av sykdommen. For senere stadier, eller for uvanlig store rammede områder, en kombinasjon av de to behandlinger er ofte brukt.

Medisinske definisjoner

For å forstå de prosenter på følgende typer barndommen lymfom, vil noen medisinske definisjoner være nyttig. "Forekomst rate" er antall nye tilfeller diagnostisert i en gitt befolkning over en gitt tidsperiode. "Fem-års overlevelse" er antall pasienter ut av 100 med samme sykdom som ikke har noen spor av sykdom eller sykdom fem år etter at den først ble diagnostisert.

Non-Hodgkins lymfom

Mer enn halvparten, 60 prosent, av alle barndoms lymfomer er non-Hodgkins lymphomas.This er generelt preget av smertefri hevelse i lymfeknutene i kragebeinet regionen, hals, lyske eller armhulene. Men i noen tilfeller kan hovne lymfeknuter føre til brystsmerter, tretthet, hoste, tap av matlyst, vekttap og tørr kløende hud. Disse er ofte funnet å ha mer kreftvev, og i mange tilfeller prognosen er dystre.

Burkitt lymfom

Burkitt lymfom er mest vanlig i Europa, og det synes å være koblet til Epstein-Barr-viruset. Leger ennå ikke forstår forholdet mellom virus og cancer. Pasienter utvikle en stor svulst som regel i kjeven eller magen. Kjemoterapi er den vanlige behandling. Insidensrate: 40 prosent. Fem års overlevelse: 90 prosent til 95 prosent.

Lymfoblastisk lymfom

Lymfoblastisk lymfom er mer vanlig hos barn enn hos voksne, og det står for om lag 30 prosent av all lymfom hos barn. De fleste pasienter utvikler svulster i øvre del av magen. LBL er aggressiv og rask bevegelse. I gamle dager var det ofte dødelig, men dagens overlevelse er mye høyere med moderne cellegiftbehandling. Insidensraten er 30 prosent, og de fem-års overlevelse er 85 prosent til 90 prosent.

Andre typer

Anaplastisk stor cellelymfom: Denne type saktevoksende lymfom kan være til stede i huden, eller finnes i hele kroppen. En vanlig behandling er en kombinasjon av kjemoterapi og steroider. Insidensraten er 10 prosent og fem-års overlevelse er 100 prosent.

Stor B-celle lymfom: Den vanligste tidlige symptomet er en stor hevelse i halsen eller lysken. Insidensraten er 20 prosent, og de fem-års overlevelse er 80 prosent til 90 prosent.

Allergi Vs. Forkjølelse hos barn

Allergi Vs.  Forkjølelse hos barn

Det kan være vanskelig å avgjøre om barnet ditt har en vanlig forkjølelse eller allergi. Lære grunnleggende symptomer på både allergi og forkjølelse vil hjelpe deg å avgjøre hva barnet lider og hindre unødvendige legebesøk.

Allergisymptomer

Allergier hos barn kan være vanlig i løpet av våren, på sensommeren og høsten. Allergier vanligvis føre til en rennende nese med klart rennende nese. Det kan også føre til en skrapete og kløende hals, men en ikke smertefull sår hals. Allergi tendens til å forårsake røde, kløende og rennende øyne. Langvarig staver av nysing også kan oppstå. Allergi og forkjølelse både kan føre til en hoste som blir verre om natten, men en hoste på grunn av allergi har en tendens til å vare lenger.

Kalde Symptomer

Forkjølelsesvirus (rhinovirus) har en tendens til å blusse opp i vinter og kan vare opp til to uker. Hvis barnet ditt har feber, de sannsynligvis har en kald. Viruset forårsaker rennende og / eller tett nese med hvit, gul og grønn slimete. Forkjølelse kan føre til en smertefull sår hals i motsetning til en skrapete eller kløende hals forårsaket av allergi. Barnets lymfeknuter kan hovne opp, og de kan være mer sliten og sløv. Rhinoviruset forårsaker tilfeldig nysing. Hoste kan utvikle og bli verre om natten, men det skal ikke vare så lenge som en hoste på grunn av allergi. Barn med en kald kan spy slimete etter en hostende spell.

Hensynet

Ifølge CommonCold.org, kan yngre barn ikke praktisere god personlig hygiene, for eksempel håndvask. Sinus og øre drenering passasjer og bronkiene er liten og lett hindret av slim. Disse faktorene gjør barn utsatt for forkjølelse.

Allergi behandlinger

Allergi hos barn er ofte behandles med over-the-counter antihistaminer og allergi medisiner. For vedvarende og alvorlige allergier, kan det hende at barnelege foreskrive resept styrke antihistaminer og allergi medisiner og / eller anbefale et besøk til en allergolog for testing. Allergivaksinering kan være anbefalt for barn som lider av alvorlige allergier.

Kalde Behandlinger

Over-the-counter kan brukes kalde og hoste medisiner til å behandle barn med forkjølelse. Ibuprofen og paracetamol kan behandle lavgradig feber og smerter i kroppen. Kontakt barnelege for aggressive kaldt symptomer som ikke synes å bli stadig bedre etter fem til syv dager som forkjølelse som varer mer enn syv til ti dager kan utvikle seg til øret, sinus og brystet infeksjoner. Din barnelege kan foreskrive sterkere decongestants, hoste medisiner, expectorants og mulige antibiotika for å hindre mulig øret, sinus og / eller brystet infeksjoner.

Forebygging / løsning

Forebygging av allergi kan være vanskelig, men å holde barn borte fra miljøer, mennesker og dyr som utløser reaksjonene ville være den beste forebyggende metode. For å hindre forkjølelse, hjelper hyppig håndvask hindre overføring av virus. Begrense eksponering for mennesker med forkjølelse.

Betraktninger

Hvis barnet ditt er yngre enn 2, de mest sannsynlig ha en kald, ikke allergi. Allergi vanligvis ikke overflaten før etter fylte 2. Allergi er ikke smittsom og kan utvikle seg raskt når barn blir utsatt for allergener. Forkjølelse er svært smittsom og kan lett gått fra direkte og indirekte kontakt med smittede personer og gjenstander.

Frukt allergi hos barn

Frukt allergi hos barn

Mange tror at matallergier er mer vanlig hos små barn enn de faktisk er. Mat og frukt allergi påvirker bare 5 til 8 prosent av små barn og kun 2 prosent av ungdommer med mange outgrowing tilstanden av den tiden de er 3 år. Barn av foreldre som har allergiske reaksjoner på frukt vil mest sannsynlig arve frukt allergi, men med passende modifikasjoner til deres livsstil og matvalg, kan de nyte alternative frukt, stadig mer ernæring og glede til tross for allergi restriksjoner.

Symptomer

Frukt allergi hos barn oppstår vanligvis raskt etter bestemte mat har blitt inntatt. Symptomer på frukt allergi hos barn varierer fra milde reaksjoner som utslett og / eller blemmer der frukten har kontaktet munnen til moderate reaksjoner som elveblest og utslett, diaré, kvalme og oppkast, mage og magesmerter. Barn med frukt allergi kan også oppleve anafylaksi, en alvorlig allergisk reaksjon som involverer tunge og svelg hevelse, tungpustethet, begrenset pust, en reduksjon i blodtrykket, mulig sjokk og død.

Hjem Behandling

Barn som opplever milde allergiske reaksjoner på frukt som et kløende munn, utslett eller blemmer der frukten har kontaktet munnen er lett behandles hjemme uten profesjonell medisinsk behandling. Tilby dine barn is chips å suge på å lette smerte og kløe fra sår eller blemmer i munnen. Oppmuntre dem til å drikke vann og mild væsker som ikke har karbonatisering eller store mengder salt som ytterligere vil irritere munn sår eller blemmer. Over-the-counter utslett behandling kremer kan gi lindring for utslett utenfor munnen; gjelder små mengder, og vær forsiktig når du søker, noe som gjør at kremen ikke er for nær leppene eller i munnen, slik at medisinen ikke er inntatt.

Profesjonell behandling

Alvorlige frukt allergiske reaksjoner hos barn krever akutt behandling. Fordi deres hals og tunger kan hovne, forårsaker begrenset pust, barn som opplever en alvorlig allergisk reaksjon på frukt bør umiddelbart tatt til legevakten eller til deres barnelege kontor for legehjelp. Moderate allergiske reaksjoner på frukt som utslett, elveblest, kvalme, oppkast og diaré kan behandles med reseptbelagte medisiner, ifølge symptom barnet opplever.

Betraktninger

Frukt allergi er vanligvis arvelig; Derfor, hvis et barns foreldre opplever frukt allergi de også er sannsynlig å ha allergiske reaksjoner på frukt. Utdanne barnet om i hvilken frukt de er allergisk og hva matvarer inneholder den spesifikke frukt for å hindre reaksjoner. Snakk med dine familiemedlemmer og pårørende om barnets allergi mot frukt. Mange mennesker feilaktig undervurdere et barns allergisk reaksjon på frukt og kan synes det er greit å gi barnet ditt en liten mengde frukt eller mat som inneholder frukt som barnet ditt er allergisk mot.

Forebygging / løsning

Frukt allergi hos barn oppstår vanligvis innen frukt grupper som sitrus, bær, meloner og epler. Epler står for størsteparten av frukt allergi i barn og voksne. Barn sjelden får en allergisk reaksjon på alle frukter og kan få viktige næringsstoffer fra andre ulike typer frukt som ikke forårsaker allergiske reaksjoner.

Tegn og symptomer på lungekreft hos barn

Lungene våre rense luften vi puster inn, trekke karbondioksid ut og pumpe oksygen i hele kroppen vår. Når kreft utvikler seg i lungene til barn, mange av de tegn og symptomer er detectable.The gode nyheten er, hvis det oppdages tidlig, de fleste barnekreft er helbredelig.

Hoste

Dersom barnet har en hoste som ikke går bort, kan dette være et tegn på lungekreft. Mer sannsynlig er det en infeksjon eller astma, men en vedvarende hoste er et tidlig tegn på ondartede vekster i lungene, og bør tas opp. Hvis hosten er å bringe opp blod, dette er en sterkere indikator på kreft, men kan også være lungebetennelse eller en rekke andre problemer barnelege kan diagnose og behandle.

Kortpustethet & Hoarsness

Dersom barnet har en hard tid å fange pusten, og dette har vært kronisk, som betyr, varer i flere uker, dette også kan være en indikator på lungekreft. Som kreft utvikler i lungene åndedrett blir stadig vanskeligere. Dette kan også føre til tungpustethet og en hes stemme.

Smerter som ikke går bort

Vedvarende smerter kan være et tegn på lungekreft. Denne smerten kan være i skuldre, rygg og bryst, og ikke minske med hvile, stretching, massasje eller smertestillende midler. Barn kan få muskelsmerter mens vokser, noe som er normalt. Dette er en smerte som er vedvarende, kontinuerlig og er verre; slike smerter er ikke vanlig hos barn, og er et tegn på at noe er galt i kroppen.

Tap av appetitt

Vanligvis barn er aktive og voksende og derfor sulten. Et barn som ikke føler for å spise, og er i ferd med å gå ned i vekt kan ha tidlige tegn på lungekreft. Et barn kan gå gjennom faser der hennes appetitt minsker, men disse er vanligvis etter en vekst sprute eller under et virus som en forkjølelse. Et symptom ville være en lengre periode med markert redusert appetitt ledsaget av vekttap.

Gjentatte anfall av Brochitis

Et barn som alltid ned med bronkitt eller lungebetennelse kan avsløre tidlige tegn på kreft. Under vekst og utvikling av lunger vi respirate mer (ta i mer pust per minutt) enn når lungene våre er fullt utviklet. Et barn som viser en vanskelig tid med lunge helse kan bli hindret av kreftsvulster i lungene hennes.

Hevelse

En annen synlig symptom på utbruddet av barndommen lungekreft er hevelse. Hvis barnets nakke og ansikt er vedvarende hovne dette må være adressene med barnelege. Dette kan være kombinert med hevelse og svakhet i armer og ben.

Fatigue

Et barn som sover for mye kan være kjempe lungekreft i kroppen hans. Et tidlig tegn er en sløv barn som naps, sover og er vanskelig å vekke. Kreft lønn en krig i kroppen, og ett av tegnene på en liten kropp kjemper tilbake er ekstrem trøtthet.

Mørk sirkel under øynene hos barn

Mørke ringer under øynene påvirker mange barn. Blod fra blodårer i sinus områder kan sikkerhetskopiere i nesen og øynene områder, noe som resulterer i mørke sirkler. Ofte er det antatt at mørke sirkler er mangel på søvn, men generelt er de ikke hos barn. Allergi eller andre problemer forårsake dette blokkering av blodstrøm på grunn av væsker og hevelse i sinus områder.

Tenk Allergi Testing

Barn utvikler mørke sirkler grunnet hovne vev forårsaket av matallergier. Hvete, melkeprodukter, kjøtt og egg kan utløse samling av kroppsvæsker i mange steder - ikke bare øynene.

Bihuleproblemer

Sinus problemer som betennelse eller infeksjon kan forårsake blod for å samles i området rundt øynene. Legg merke til om barnet ditt har hodepine, trykk i sinus områder, eller en rennende nese.

Økt sirkulasjon

Har barnet ditt trykker forsiktig en kald vaskeklut til mørke sirkler, som alternerer med varmt vann, for å midlertidig redusere sirkler. Alternative varme og kalde stimulerer sirkulasjonen rundt øynene, vil så overdreven væsker og blod bli båret bort.

Generelt stress kan føre Circles

Hvis et barn er under ekstremt stress, kan kroppen hans holde væsker i overkant. Hormonelle endringer kan føre til at salt og vann oppbevaring over hele kroppen, noe som fører til mørke sirkler.

Søvnvaner

Nesten ethvert individ kan utvikle mørke sirkler på grunn av stress relatert til søvnmangel. Hjelp barnet ditt gå til sengs i tide og vekke på et bestemt tidspunkt bare for å sørge for at det ikke er mangel på søvn.

Potts sykdom hos barn

Pott sykdom hos barn er en alvorlig tilstand som påvirker ryggraden og andre ledd i kroppen. Den er relatert til tuberkuloseinfeksjon og er spredt fra lungene, gjennom blod og deretter fra en rygg-platen til en annen. Hos barn sykdommen oftest påvirker ryggsøylen system, selv om det kan være til stede i nesten alle ledd i hele kroppen. Oftest sprer sykdommen nedover, fra en vertebra til et annet inntil hele ryggraden blir påvirket.

Hvem får det?

Pott sykdom hos barn er vanligere i land med dårlige økonomiske og sanitære forhold. Disse landene kan være mer utsatt for tuberkuloseinfeksjoner, spesielt hvis familier bor i fellesskap i store grupper. I USA, er Pott sykdom mest utbredt blant innvandrere og blant voksne. Dr. Richard Draper av Pasient Storbritannia sier at det er en sykdom som rammer barn oftere i land som Bangladesh, India, Pakistan og Kina. Når det gjelder kjønn, oppstår Pott sykdom oftere hos menn enn det gjør hos kvinner.

Risikofaktorer

Ifølge Dr. Draper, er det flere risikofaktorer for Pott sykdom hos barn og voksne. En av de viktigste risikofaktorene er å være HIV-positive eller har utviklet aids. Begge disse forhold er utsatt for infeksjoner som tuberkulose. En annen risikofaktor er dårlige sosioøkonomiske forhold. Som angitt, er dette en innvandrer fra et av de landene som er nevnt eller bor i trange omgivelser kan gjøre tuberkulose en tøylesløs infeksjon og kan resultere i Pott sykdom hos barn som lever i slike forhold og bli infisert.

Symptomer

Dr. Draper sier at utbruddet av Pott sykdom er gradvis. Utgangspunktet, kan pasienten klage over å ha ryggsmerter. Denne smerten utvikler seg til feber, nattesvette, manglende appetitt og uforklarlig vekttap. Som sykdommen utvikler seg og beveger seg fra lungene gjennom hele sirkulasjonssystemet og til ryggsøylen, hevelse av spinal ryggvirvlene kan bli tydelig gjennom huden. I tillegg kan pasienten ser ut til å bli sittende oppreist stivt. Til slutt, en klump i lysken som ligner en brokk kan vises. Dette kalles en psoas abscess.

Behandling

Behandling for Pott sykdom hos barn omfatter ofte en periode på immobilisering mens sykdommen virker gjennom. Dr. Draper sier at medisiner for tuberkulose er oftest inkludert som en del av behandlingen. I tillegg kan leger anbefaler kirurgi for å avlaste trykket fra de altfor hovne ryggvirvel plater og for å drenere væske som kan ha samlet seg i abscess eller langs ryggsøylen.

Prognose

Selv om fremdrift og behandling kan være treg --- ta flere uker til måneder til år --- når tuberkulose er løst, så Pott sykdom vil også løse. Nøkkelen til en god prognose er tidlig intervensjon. Med resept kjemoterapi, er prognosen for de fleste individer bra. Imidlertid, i henhold til Dr. Draper den senere pasienten mottar en diagnose og behandling, desto lengre tid kreves for utvinning.