Digidexo.com

Slik fjerner gluten fra kostholdet ditt

Gluten er et protein som finnes naturlig i hvete, rug, bygg og havre. Fjerne gluten fra kostholdet ditt kan være nødvendig hvis du ikke tåler gluten, eller har en tilstand som kalles cøliaki, som er en hvete allergi eller en hudsykdom kalt dermatitis herpetiformis. Noen pasienter har rapportert færre hodepine og bedre samordning gang bytter til en glutenfri diett. Fjerne gluten fra kosten din er ikke den enkleste tingen å gjøre, men det kan gjøres.

Slik fjerner gluten fra kostholdet ditt

Slik fjerner gluten fra kostholdet ditt

Sjekk pakker og etiketter for godkjente ingredienser. Hvis det viser gluten, hvete, rug, havre, bygg, triticale, spelt eller kamut, må du unngå at produktet hvis du følger en glutenfri diett av helsemessige årsaker.

Lær om vanlige produkter som du ikke kan forvente å inneholde gluten, men gjør. Gluten kan skjule i soyasaus, stivelse, fortykningsmidler, bakverk, suppe, barbecue saus, glukosesirup, frokostblandinger og mange andre elementer. Matprodusenter blir bedre om merking av produkter som inneholder gluten, på grunn av økningen i bevisstheten om forhold og helsemessige problemstillinger knyttet til gluten.

Hvis etikettene ikke liste noen av elementene som du vet inneholder gluten, bør du sjekke elektroniske kilder for å se om noen av de andre ingrediensene inneholder gluten. Det vil ta mye tid i begynnelsen, men du vil lære hva slags mat du kan ha og hva som kan trenge litt mer forskning.

Finn brød, pasta, korn og andre forbudte gjenstander som du kan konsumere hvis produsenten benytter alternative stivelse. Sjekk ressurs nettsteder nederst på siden, så de holder up-to-date lister over produsenter som produserer glutenfrie alternative matvarer.

Be familie og venner til å hjelpe deg, spesielt i begynnelsen. Det vil være en justering i starten, men det vil bli en normal livsstil hvis du er flittig og har et godt støtteapparat.

Nyt andre sunne og moro mat som ikke inneholder gluten. Eksempler inkluderer frisk frukt, grønnsaker og kjøtt, honning, melk, peanøttsmør, brus, te, kaffe, bourbon, vin, tequila og de fleste alkoholholdige drikkevarer, unntatt øl.