Digidexo.com

Ketokonazol for behandling av psoriasis

Ketokonazol for behandling av psoriasis


Psoriasis rammer én til tre prosent av USAs befolkning. Symptomer inkluderer kløende, røde, skjellende flekker i huden som ofte lokalisert, men kan bli generalisert, som dekker flere kroppsdeler. Self-behandling som passer for milde tilfeller av psoriasis. Ketokonazol er et trygt valg for noen pasienter, selv om dens effektivitet i psoriasis er begrenset.

Definisjon

Psoriasis er en kronisk autoimmun lidelse. Plakkpsoriasis er den vanligste typen psoriasis og er preget av hevet, tykke, røde flekker som er dekket med en sølv lag av døde hudceller. Psoriasis lesjoner tendens til å dukke opp i hodebunnen, albuene, fingernegler, og korsrygg. Psoriasis kan forårsake alvorlig kløe i noen tilfeller, som fører til huden brudd og blødning.

Noen tilfeller av psoriasis kan fjerne spontant, mens andre kan kreve langvarig behandling. Også remisjoner og tilbakefall av psoriasis er uforutsigbare. Psoriasis er ikke smittsomt.

Behandling

Milde tilfeller av psoriasis kan være trygt selv behandles med over-the-counter produkter. Pasienter med moderat til alvorlige tilfeller av psoriasis, eller psoriasis som involverer mer enn ti prosent av kroppsoverflaten bør være under omsorg av en lege for behandling av psoriasis. Alvorlighetsgraden av psoriasis er bestemt av hvor mye av kroppsoverflaten er dekket med lesjoner, og også av hvordan tilstanden påvirker pasientens dagligliv. Målet med psoriasis behandling er å kontrollere eller eliminere tegn og symptomer på sykdommen og forhindre eller minimere sin gjentakelse.

Mange over-the-counter produkter er tilgjengelige for å behandle psoriasis, inkludert tjærebasert og salisylsyre baserte behandlinger for hodebunnen psoriasis og hydrokortison kremer og salver for ansikts lesjoner eller små, isolerte flekker av psoriasis. Ketokonazol-inneholdende sjampo er tilgjengelig uten resept, og kan anvendes i hodebunnen psoriasis, men ketokonazol effektivitet er overlegen i behandling av beslektede tilstander av seboréisk dermatitt i hodebunnen og skjell dermatoser i forhold til psoriasis. Ketokonazol blir ikke brukt til å behandle andre typer psoriasis, eller for å behandle psoriasis plakk på andre kroppsdeler.

Hvis ketokonazol er valgt som en behandlingsplan for psoriasis i hodebunnen, bør pasienter først shampoo håret sitt med en nonmedicated, nonresidue sjampo for å fjerne smuss og olje fra hår og hodebunn. Den medisinert sjampo som inneholder ketokonazol bør da være grundig massert inn i hodebunnen og venstre på hodet for 1-3 minutter. Hår og hodebunn bør skylles grundig, og prosessen gjentas. Ketokonazol sjampo kan trygt brukes to ganger ukentlig i fire uker, med minst tre dager mellom behandlingene.
Ketokonazol holdig sjampo er godt tolerert av de fleste pasienter og produsere noen bivirkninger, men kan føre til hårtap, en endring i håret tekstur, hudirritasjon eller tørr hud i sjeldne tilfeller.

Psoriasis er vanligvis en vedvarende tilstand og kan være vanskelig å selv-spandere, spesielt ketokonazol. Dersom behandling med ketokonazol ikke kontrollerer tegn og symptomer på hodebunnen psoriasis, flere andre over-the-counter behandlingstilbud kan bli vurdert, herunder mål- og salisylsyre holdige produkter, kortikosteroider, vitamin D preparater eller olje-baserte aktuelle behandlinger. I tilbakevendende, hard-to-treat tilfeller av psoriasis, oral medisiner kan være foreskrevet av lege. Hvis en pasient opplever forverring av psoriasis eller bivirkninger mens du bruker ketokonazol sjampo, ta kontakt med lege umiddelbart.