Digidexo.com

Årsaker til høyt systolisk blodtrykk

Blodtrykket blir målt ved to tall: systolisk og diastolisk. Systolisk er den øverste tallet i en blodtrykksmåling. En kontinuerlig systolisk lesing større enn 140 mm / Hg regnes som høy. Når det diastoliske trykket blir også hevet over 90, er en person som skal ha høyt blodtrykk.

Isolert systolisk blodtrykk

Isolert systolisk hypertensjon er kategorisert som en systolisk lesning over 140 og diastolisk tall under 90. Denne tilstanden rammer hovedsakelig eldre, og er mest bemerket av en økt pulstrykk. En puls trykk er forskjellen mellom det systoliske trykket, og det diastoliske trykket. Herding og stivne av arteriene er oftest forløper til isolert systolisk blodtrykk (se Ressurser).

Årsaker

Økt kroppsfett, saltinntak og mangel på mosjon er noen årsaker til høyt systolisk blodtrykk. Kvinner og afrikansk-amerikanere har en høyere forekomst av høyt systolisk blodtrykk. Røyking, alkohol, lav kalium, kalsium og magnesium nivåer også spille en rolle.

Eldre høyt systolisk

Eldre pasienter med høyt systolisk blodtrykk opplesninger tendens til å ha en økt blodsirkulasjon. De har også en lavere plasmavolum. Renin og aldosteron-nivåer kan også være lav. Salt ekskreter ofte avtar hos eldre pasienter, og bidra til en forhøyet lesing. Lavere kalsiumnivåer i eldre kan øke perifer motstand og føre til hypertensjon (se Ressurser).

Symptomer

Vanlige symptomer på høyt systolisk blodtrykk er hodepine, tåkesyn, manglende seksuell interesse og fordøyelsesproblemer (se Ressurser).

Behandlinger

Den mest effektive måten å administrere og lavere systolisk blodtrykk er ved endringer i livsstil. Trening, lav-salt og lav-fett dietter, og redusert stress alle har en dramatisk og positiv effekt, som betyr å slutte å røyke og redusere alkoholinntaket. Lave doser diuretika fungere godt, som gjør kalsiumkanalblokkere.

Hvit frakk Phenomenon

Noen ganger blodtrykket vil stige og en lesning kan være høyere når en pasient er nervøs eller engstelig. En lege eller sykepleier kan avgjøre dette ved å ta flere målinger på forskjellige tidspunkter og intervaller (se Ressurser).