Digidexo.com

Hva er symptomer på Strep Throat?

Hva er symptomer på Strep Throat?


Strep hals er forårsaket av Gruppe A Streptokokker bakterier. Dette vanlig sykdom er ofte forveksles med influensa eller kald, som er forårsaket av virusinfeksjoner, på grunn av lignende symptomer. Dette er vanligvis sett i små barn til tenåringer, på grunn av sin nære kontakt under skolens aktiviteter. Men voksne kan også smittes av streptokokkinfeksjon og spre det til andre mens du er på jobben eller i møter på offentlige steder som restauranter, busser og tog.

Smittsom

Folk bærer strep infeksjon kan gi det til alle rundt seg, som en klassekamerat eller kollega. Hvis kontrakt, tar det bare 1 til 3 dager for symptomer skal vises. I løpet av den tiden er det mulig å passere smitte videre til noen andre. Du kan også spre smitte uten noen gang å få noen symptomer.

Symptomer

En av de første symptomene på strep hals er følelsen trett. Som sår hals progesses symptomer inkluderer høy feber, vond hals, hovne kjertler, og flekker av puss eller blod på mandlene. Hodepine, mageubehag, oppkast og problemer med å svelge spytt eller mat er også tegn på halsbetennelse.

Diagnose

Bare en lege kan diagnostisere strep hals. Hvis familien din lege ikke er tilgjengelig, kan du gå til sykehuset ER. Når en lege har tatt en hals kultur for en rask strep test han eller hun kan gi deg resultatene umiddelbart.

Behandling

Et antibiotikum er foreskrevet for å begynne behandlingen. Hvis en feber og smerte er til stede, en over disk (OTC) medisiner, for eksempel Tylenol, kan tas med forskrivning av antibiotika. Bor hjemme, får rikelig med hvile og væske er viktig. Pass på å ta full resept, selv om symptomene avtar.

Oppfølging

En sjekk-opp med legen din kan være nødvendig hvis feber rester eller andre symptomer fortsette. Hvis du opplever bivirkninger fra den foreskrevne medisiner kontakt legekontoret umiddelbart. Komplikasjoner fra gruppe A strep infeksjoner kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. En mer aggressiv form for behandling kan være nødvendig for å bli kvitt infeksjonen.