Digidexo.com

Clomiphene bivirkninger

Clomiphene er et stoff hovedsakelig foreskrevet for å behandle infertilitet hos kvinner. Tilgjengelig i merkene Clomid, Serophene og i generisk form, er clomiphene spesielt nyttig for kvinner som sjelden eller aldri eggløsning. Utallige bivirkninger er mulig.

Mest vanlig Effect

I kliniske studier med clomiphene, som beskrevet av eMedTV, ble den vanligste bivirkningen en forstørring av eggstokkene, oppleves av opp til 13 prosent av kvinner i enkelte studier. Relaterte effekter av bekken eller magesmerter eller oppblåsthet skjedde i inntil 5 prosent av deltakerne.

Advarsel

Forstørrede eggstokker kan være et symptom på en alvorlig lidelse som kalles ovarialt hyperstimuleringssyndrom. I alvorlige tilfeller, eggstokkene briste. Symptomer foruten store eggstokker inkluderer magesmerter eller hevelse, diaré, mindre urin, kvalme, bekkensmerter, oppkast og vektøkning.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger opplevd i 1 av 10 deltakere inkludert brystsmerter, hodepine, hetetokter, kvalme og unormal menstruasjonsblødning, inkludert blødning mellom perioder eller unormalt lange tunge perioder.

Synsforstyrrelser

Clomiphene kan føre til synsforstyrrelser, som krever rask legehjelp. Disse inkluderer tåkesyn eller dobbeltsyn, redusert synsskarphet, tap av sidesynet, flekker, blinker og intoleranse av lys.

Fødselsskader

Fødselsskader er rapportert etter clomiphene behandling resulterte i graviditet, men forskere har ikke kunnet fastslå om feilen ble forårsaket av stoffet.