Digidexo.com

Fire negative ting om GMO

Fire negative ting om GMO


Genmodifiserte organismer (GMO) er organismer som cellene er endret på et laboratorium. Dette er gjort for å frø til å gi sterkere avlinger som er enklere å vokse, motstandsdyktige mot sterke plantevernmidler og mindre kostbart å produsere. Selv om du kanskje ikke er klar over det, GMO mat er over oss dagligvarebutikker. Med mindre du er personlig knyttet til gården som vokser maten, eller markedet har merket varene de selger ikke er endret, er det en god sjanse for at du spiser GMO.

Helsemessige farene

En studie av International Journal of Biological Sciences funnet en link mellom GMO mais forbruk og organsvikt i nyrene og leveren. Det kan også være en sammenheng mellom GM mat og problemer med milt, hjerte, binyrene og hematopoetiske system. Analyse av studien ledet forskerne til å anta at problemet skyldes de pesticider som brukes på GM mais. I en annen studie utført av det russiske Academy of Sciences i 2005 ble mor rotter fôret med GM soyabønner. Barn av rotter som ble matet genmodifisert soya mel hadde en dødelighet seks ganger høyere enn for rotter hevet med fôr fra konvensjonell soya. Babyer som overlevde erfaren dårlig vekst, sterilitet og hemmet vekst.

Super Insekter

En annen effekt av GMO er utviklingen av insekter som er resistente mot pesticider. I det siste, ett program av en sterk plantevernmiddel drept insekter og skadedyr som beitet på avlinger. Selv om plantevernmidler effektivt beskyttet avlingene fra bugs, de av og til skadet råvarer. GM frø ble opprettet for å håndtere sterke pesticider som er brukt flere ganger. Dette har resultert i insekter bygge en toleranse for disse plantevernmidler.

Usikkerhet

Det finnes ingen langtidsstudier om GM mat. Selv om virkningene av GMO på rotter er ikke de samme for mennesker, er det ingen måte å vite om, over tid, spise gm matvarer vil forårsake helseproblemer. Medisinske fagfolk mener dietter består hovedsakelig av unaturlige ingredienser og kjemikalier kan være skadelig for helsen, men ingen vet hvordan man skal klassifisere GM mat i form av ernæring.

I tillegg til helse usikkerhet, er det en mangel på oppmerksomhet når det gjelder hva som på hyllene er faktisk GM-produkter. Det er ingen regulering i USA om merking av produkter som modifisert. Forbrukerne har ingen mulighet til å vite om noe har blitt modifisert, eller i tilfelle av kjøtt og meieriprodukter, om dyret ble foret med en diett GM.

Mangel på kontroll

Kontroll over korrupsjon av ikke-GM-avlinger er et annet negativt aspekt av GMO. GM soyabønner avlinger produsere sterile bønner. Planter er bestøvet i en indiscrimate prosess. Når cross-pollinerende oppstår med gårder som produserer ikke-GM-produkter, frøene fra disse plantene blir sterile, også. Det er ingen måte å kontrollere spredningen av sterilitet gener, så ikke-GM planter står i fare for å bli utryddet.