Digidexo.com

Hvem er mer sannsynlig å bli påvirket av diabetes?

Diabetes er en kronisk sykdom som kjennetegnes av høye nivåer av glukose i blodet. Det er to former av sykdommen: juvenil diabetes (type 1 diabetes) og voksen-utbruddet diabetes (type 2 diabetes). Selv om det er ingen kur for enten form for diabetes, kan enkelte livsstilsvaner plassere en person i større fare for en voksen-utbruddet diabetes diagnose.

Diet

Siden diabetes resultater fra kroppens manglende evne til å korrekt behandle sukker i blodet, folk med dårlig eller ubalanserte dietter er på et høyere risiko for å utvikle sykdommen. Dietter med høyt fett, lite fiber, og med overskytende enkle karbohydrater bidrar til risikoen.

Age

Voksne over alderen 45 år er en større risiko for voksen-utbruddet diabetes. Som kroppen aldre, så gjør sine organer - inkludert bukspyttkjertelen, som pumper insulin for å bryte ned sukker.

Vekt

Vektige barne og voksne har en økt risikoen for utvikling av typen 2 diabetes, spesielt hvis de ikke involvert i en vanlig mosjon rutine. Fedme er nummer én risikofaktor for en diagnose av diabetes. Økt kroppsfett forstyrrer kroppens evne til å bruke insulin.

Slektstreet

Personer med en familie historie av diabetes er mer sannsynlig at kontrakten type 2 diabetes på grunn av genetiske makeup som er mer utsatt for sykdommen.

Høy Kolesterol / High Blood Pressure

Høyt kolesterol og høyt blodtrykk resultat i mange sykdommer og medisinske tilstander, inkludert type 2 diabetes. I tillegg til skade på hjertet, disse faktorene føre til metabolsk syndrom, som fører til symptomer som øker risiko for diabetes.

Andre faktorer

Kvinner som ble diagnostisert med svangerskapsdiabetes mens gravide har høyere risiko for å utvikle type 2 diabetes senere i livet.

Selv om det ikke teknisk sett en faktor av risiko, er diabetes funnet å være mer vanlige folk i African American, Native American, Asian American, Hispanic og Pacific Islander anstendig.