Digidexo.com

Hjem rette for sprukne lepper

Hjem rette for sprukne lepper


Sprukne lepper kan være forårsaket av en rekke forhold. Noen mennesker er kronisk dehydrert mens andre bruker for mye tid i solen. Sprukne lepper kan også være forårsaket av allergi, sykdom, vitaminmangel, røyking, kjemisk eksponering, og en rekke andre årsaker. Selv kaldt og vindfullt vær kan føre til sprukne lepper.

Uavhengig av årsak, er det viktig å behandle leppene dine så tidlig som mulig for å både forebygge ytterligere skade og lindre smerten forbundet med sprengning. Det finnes en rekke hjem rettsmidler du kan prøve å behandle, og noen ganger til og med forhindre, sprukne lepper.

Øk din Vitamin A Intake

Vitamin A er et viktig vitamin for sunn hud. Pass på at maten du spiser er rike på vitamin A - inkludert gulrøtter, tomater og grønne grønnsaker. Tar en vitamin A supplement kan hjelpe hvis du ikke spiser nok av de nevnte matvarene. Hvis leppene er allerede sprukket, kan det være lurt å ta en vitamin A gelcap, punktere den med en ren pinne eller nål, og gni den flytende vitamin A på leppene for å fremme helbredelse.

Holde seg hydrert

Drikk rikelig med vann og ikke-koffeinholdige drikker og samtidig unngå alkoholholdige drikkevarer. Som du blir dehydrert, vil huden din, inkludert dine lepper, blir tørr og sprukken. Koffein og alkohol har en tendens til å tørke kroppen slik at du ønsker å ta spesielt vare for å unngå drikkevarer som inneholder heller, spesielt hvis du har kronisk tørre lepper.

Unngå vaselin

Unngå å bruke produkter som inneholder vaselin eller noen form for petroleum biprodukt på leppene. Disse produktene lure huden inn følelsen hydrert når egentlig alt de gjør er å danne en barriere som hindrer fuktighet. Dine lepper kan føle seg bra midlertidig, men du vil finne deg selv stadig reapplying din leppepomade, fordi det ikke er virkelig fungerer.

Naturlige Beroligende Behandlinger

Du trenger ikke å løpe ut og kjøpe dyre leppepomader å kurere dine sprukne lepper. Du sannsynligvis har en rekke utrolige beroligende midler rett i kjøkkenskapet. Prøv å bruke olivenolje, honning, aloe vera gel eller kakaosmør på leppene. Gni en skive agurk på leppene kan hjelpe lindre smerte og hydrat leppene også.

Wear Sunscreen

Husk at dine lepper kan bli chapped og sprakk året, ikke bare i løpet av de blåsende vintermånedene. Husk å bruke en leppepomade med solfaktor i det året for å hindre skade på dine lepper.