Digidexo.com

Crohns sykdom Diet Plan

Crohns sykdom Diet Plan


Du har blitt diagnostisert med Crohns sykdom. Legen informerer deg om at å holde seg frisk og føler seg godt må du kontrollere maten du spiser. Hva slags alternativer er tilgjengelige for deg?

Lite spill Diet Best

Avhengig av fasen av Crohns du opplever, kan kostholdsekspert eller lege anbefaler at du følger en lav rester kosthold. En lav rester kosthold har mindre av fiber rik elementer som kan irritere en betent tarm. Lave rest mat er bra for Crohns pasienter fordi de forlater noen ufordøyde elementer bak i fordøyelseskanalen.

Foods å vurdere

Noen av de beste lave rest matvarer inneholder beriket og raffinerte brød, hvit ris, frukt og grønnsaksjuice (med unntak av sviske juice). Kjøtt kan inneholde godt tilberedt kylling og fisk. Egg er akseptabelt, men de er svært høy i kolesterol; bruke et egg erstatning i stedet. Vel kokte grønnsaker uten skinn er som regel greit, med noen unntak fra brokkoli familien.

Foods å unngå

Høye-rester matvarer er vanligvis forbundet med fiber rik elementer som hele korn brød, mange frukter, bønner, mais, linser, og andre matvarer som passerer gjennom fordøyelseskanalen, enten delvis eller helt ufordøyd. Hold deg unna biff og svinekjøtt og ikke brød eller steke kjøtt. Unngå høy-fiber matvarer fra cruciferous familien som brokkoli, blomkål, kål og grønnkål. Eliminer alle frø, rosiner eller nøtter som kan bli fanget i lesjoner i tarmen. Gluten, meieriprodukter, koffein og helkorn bør også være eliminert.

Søtsaker og Goodies

La oss få de dårlige nyhetene ut av veien først! Popcorn har samme potensial som peanøtter eller rosiner for å bli fanget i lesjoner i tarmen. Corn er også en av de høye fiber elementene på "Do not eat" -liste. Behandler og desserter kan inkludere applesauce, vannmelon, jello, fersken, stenfrie druer, og noen ganger peanøttsmør. Du kan oppleve at du trygt kan legge til andre elementer hvis du er i remisjon, men sjekk med din kostholdsekspert først.

Crohns og vitaminer

I et normalt sunt kosthold, de fleste eller alle vitaminene kommer fra det daglige inntaket av mat. Imidlertid er diett av en Crohns pasient begrenset og ikke alltid gir de nødvendige vitaminer og mineraler. Kosttilskudd kan bidra til å gjøre opp for dette tapet, men det er alltid best å sjekke med legen din før du bruker dem.

The Diet Mens i remisjon

Mange ganger gjennom hele livet ditt vil du finne at Crohns symptomer har gått i remisjon. Crohns kan selv gå inn i remisjon for år av gangen. Du kan bli fristet i denne perioden å spise mange av de forbudte matvarer på listen din, men utvise forsiktighet. Sjekk med din kostholdsekspert og lege først for å se om du burde.

A New Diet kan være en utfordring

Ta forholdsregler med kostholdet ditt er ikke annerledes enn å gjøre andre planer i livet ditt som holder deg trygg og sunn. Lage nye oppskrifter for å møte dine behov kan være en interessant utfordring. Søk på nettet etter nye oppskrifter, utveksle ideer med venner og finne på dine egne retter. Du kan finne at ved å skape og dele nye alternativer du nytte andre så mye som deg selv.