Digidexo.com

STD Test Information

STD Test Information


Seksuelt overførbare sykdommer (STD) er virus eller bakterier som infiserer en annen person etter seksuell kontakt. Smittsom mikrobe kan overføres ved samleie eller ved oral sex. Noen sykdommer er mer dødelig enn andre, og noen kan behandles ved hjelp av antibiotika.

Betydning

Kjønnssykdommer er et økende bekymring for helsefagarbeidere. Antall STD infeksjoner fortsette å vokse, spesielt i underutviklede land.

Effekter

Noen STD infeksjoner er bakteriell, og mange av disse er kurert av antibiotika. Men virus som humant papillomavirus, HIV og herpes er vedvarende infeksjoner som ikke har noen kur.

Misforståelse

På grunn av nylige fremskritt i behandling for sykdommer som HIV, noen mennesker tror infeksjonen er helbredelig eller ufarlig. Virus som HIV er dødelig, og krever medisinsk behandling for levetiden til pasienten.

Forebygging

Hindre STD infeksjon ved å praktisere sikker sex. Orale prevensjonsmidler beskytter ikke mot infeksjoner. Bruk kondomer for å forhindre blodbårne virus spres ved seksuell kontakt.

Typer

Kjønnssykdommer er bakteriell eller viral. Bakterielle seksuelt overførbare sykdommer inkluderer klamydia, gonoré og syfilis. Viral Kjønnssykdommer inkluderer herpes, HIV, humant papillomavirus og hepatitt.