Digidexo.com

Hvem er berørt av Cerebral Parese?

Cerebral parese er tilstand som påvirker ens evner til å koordinere bevegelsene riktig. Det kan påvirke musklene ved enten å gjøre dem ekstremt stiv eller floppy. Ifølge Mayo Clinic, omtrent 2-4 babyer av tusen utvikle cerebral parese, vanligvis som et resultat av infeksjon eller hjerneskader. Ifølge 4MyChild, en cerebral parese organisasjon, er de fleste babyer med cerebral parese født med tilstanden; Imidlertid, kan 10 til 20 prosent utvikler cerebral parese senere som følge av en alvorlig sykdom eller skade.

Prematur eller lav fødselsvekt babyer

Prematur eller lav fødselsvekt babyer noen ganger oppleve hjerneblødning. Alvorlige hjerneblødninger kan utøve overtrykk, noe som resulterer i hjerneskade, som kan føre til cerebral parese.

Babyer utsatt for sykdom i livmoren

Babyer som er utsatt for visse sykdommer mens de fortsatt i livmoren er en større risiko for å utvikle cerebral parese. Disse sykdommene inkluderer røde hunder (tysk meslinger), vannkopper og syfilis. Også en kvinne som trekker sammen cytomegalovirus for første gang mens gravide kan ha en baby med cerebral parese. I tillegg kan toksoplasmose parasitten forårsake cerebral parese hos ufødte spedbarn. Toksoplasmose kan inngås fra katten avføring; derfor bør gravide ikke endre søppel boksene.

Babyer som Kontrakt alvorlige sykdommer

Cerebral parese kan utvikle seg som en komplikasjon i små babyer som kontrakten enten hjernehinnebetennelse eller viral encefalitt. Også, kan alvorlig og ubehandlet gulsott forårsake hjerneskade som etter hvert kan føre til utvikling av cerebral parese.

Babyer som har Strokes

En baby kan oppleve et slag mens de fortsatt i livmoren hvis en blodpropp former i morkaken. Et slag kan også oppstå hvis svekkede blodkar lekke blod inn i hjernen. Et slag kan føre til utvikling av cerebral parese.

Medfødte Brain Defekter

Noen babyer er født med medfødte hjerneskader, ofte uten identifisert årsaken. Noen ganger, men hjernen misdannelser kan være relatert til genmutasjoner, giftstoffer og stråling. Alle disse feilene kan føre til cerebral parese.

Andre risikoer

Babyer født i en seteleie er mer utsatt for cerebral parese. Også babyer født som et sett av multipler er mer utsatt. I tillegg mødre rammet med psykisk utviklingshemning, kramper eller skjoldbrusk problemer har en økt risiko for å føde et barn med cerebral parese.

Cerebral Parese Prognose

Omtrent 90 prosent av disse spedbarn født med cerebral parese vil overleve til voksen alder. I dag ca 400 000 voksne i USA er å leve med cerebral parese. Voksne med cerebral parese ansikt spesielle utfordringer fordi selv om selve sykdommen ikke gradvis blir verre, aldringsprosessen påvirker deres fysiske og mentale begrensninger ofte mer enn de uten cerebral parese. Også voksne med cerebral parese er en ulempe helse-messig fordi begrenset forskning har blitt utført på effekten av aldring på personer med cerebral parese.