Digidexo.com

Hvordan diagnostisere leptospirose

Hvordan diagnostisere leptospirose


Leptospirose, også kjent som Weil sykdom, er en infeksjon forårsaket av bakterier av slekten Leptospira. Det er først og fremst kontrakt fra urinen til smittede dyr og er ikke kjent for å spre seg fra person til person. Leptospirose er funnet over hele verden, er men er først og fremst en fare for alle som jobber med dyr eller tilbringer mye tid i naturen.

Hvordan diagnostisere leptospirose

•  Innse at noen mennesker ikke viser tegn til infeksjon. Men de som er berørt vanligvis blir syke og krever sykehusinnleggelse. De første symptomene på leptospirose vises to dager til 4 uker etter eksponering og omfatter frysninger, høy feber, sterk hodepine, muskelsmerter og oppkast. Gulsott med røde øyne, magesmerter, diaré og utslett kan være til stede.

•  Forvent den andre fasen av leptospirose å skje hvis den forblir ubehandlet. Avanserte symptomer inkluderer pustevansker, nyreskader, leversvikt og hjernehinnebetennelse. Disse kan være dødelig i sjeldne tilfeller. Leptospirose varer i 3 dager til 3 uker eller mer med behandling. Ellers kan det ta flere måneder å gjenopprette.

Utfør rutinemessige laboratorieprøver for indikasjoner på leptospirose. Den hvite blodlegemer er vanligvis mindre enn 10.000. Den urinalysis er vanligvis unormal.

Gjennomgå resultatene av en blod work-up. En over normal kreatin kinase vil bli funnet i 50 prosent av pasientene og en svak til moderat økning i leverenzymer er funnet 40 til 50 prosent av tiden.

bekrefte diagnosen ved å teste blod for Leptospira antistoffer.