Digidexo.com

Vitamin D for influensa forebygging

Tilbake i 1981, i "Journal of Hygiene", en allmennlege som heter Edgar Håp-Simpson foreslo hypotesen om at, basert på studier av influensautbrudd over hele verden, det er en "sesong stimulus" som må være knyttet til disse infeksjonene. I desember 2006 utgaven av "Epidemiology and Infection", de publiserte en vurdering som konkluderer med at den sesongmessige stimulans som Håp-Simpson var på utkikk etter er vitamin D.

The Evidence for vitamin D

Den konklusjon at vitamin D, eller mangel på dette, er en sesong stimulans for influensa utbrudd er basert på det bevis for at stråling fra solen stimulerer ekstrem vitamin D-produksjon i kroppen. Vitamin D stimulerer arbeidet med dreperceller og anti-mikrobielle peptider. Disse peptidene, ifølge JJ Cannell, som forfattet gjennomgang i "Epidemiology and Infection," live i cellene som linje luftveiene og beskytter lungene mot infeksjoner. Når sollyset, og derfor soleksponering, er på sitt svakeste punkt, som er vintermånedene, er at når utbrudd av influensa blir sett. Andre fakta som fører til denne konklusjonen er at luftveisinfeksjoner blir ofte sett i de som er vitamin D-mangel; behandling med tran, lastet med vitamin D, reduserer forekomst av luftveisinfeksjoner, som gjør eksponering for UV lys, enten naturlig eller kunstig.

Putting It All Together

Tar denne informasjonen og sette den til å bruke er en fin måte å beskytte deg selv under influensasesongen. Siden i vintermånedene du ikke er i stand til å produsere nok naturlig vitamin D, på grunn av mangel på tilstrekkelig soleksponering, er din beste forsvaret for å supplere det i kostholdet ditt. Den vitamin D som er produsert i huden av solen kalles vitamin D3 eller cholecalciferol. Dette er også den vitamin D som finnes naturlig i noen matvarekilder, selv om disse kildene er svært få. Laks, tunfisk og makrell inneholder D3, som gjør tran. Det er andre matkilder som er beriket med vitamin D, som betyr at det er lagt til produktet, og disse inkluderer melk og melkeprodukter, samt noen juice.

Velge riktig kosttilskudd

Det er vanskelig å få de nødvendige mengder av vitamin D gjennom næringskilder, så tilskudd er meget viktig. Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, er det to former for vitamin D. D3 eller cholecalciferol, som nevnt ovenfor, og D2, også kjent som ergocalciferol. NIH rapporterer at vitamin D3 og D2 er metaboliseres på forskjellige måter, og at D3 synes å være mer effektive i å øke mengden av vitamin D i kroppen og å holde disse nivåer hevet for en lengre periode, tilbyr mer beskyttelse mot influensa. Når du shopper for et supplement, sjekk etiketten for å være sikker på at vitamin D er i form av D3, kolekalsiferol. For å hindre influensa, Dr. John Pan, fra George Washington University Medical Center, og kvinnedagen Magazine Health Advisor, foreslår å ta et daglig tilskudd på 1000 til 2000 mg. Men hvis du finner deg selv kommer ned med influensa symptomer, sier Dr. Pan at du bør ta 1000 mg per kilo kroppsvekt, men ikke ta denne høye dosen i mer enn 3 dager. Som med alle kosttilskudd, konsultere legen din før du tar dem, spesielt hvis du er på noen medisiner.