Digidexo.com

Behandling for Tørr makuladegenerasjon

Tørr aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) er en type progressiv øyesykdom som rammer de lysfølsomme cellene i området øynene dine som er ansvarlige for visjonen kalles makula bryte ned. Selv tørr aldersrelatert makuladegenerasjon ikke medfører fullstendig blindhet, minsker visjon, som kan påvirke din livskvalitet.

Betydning

Tørr makuladegenerasjon kun kan behandles tidlig i den tilstanden. Når sykdommen utvikler seg til avanserte stadier, er det ikke mulig behandling.

Funksjon

Hensikten med behandlingen for tørr makuladegenerasjon er å bremse utviklingen av sykdommen. Det finnes ingen kur for tørr makuladegenerasjon.

Identifikasjon

Det er ingen kirurgi eller reseptbelagte medisiner som er effektive i behandling av tørr macula degeneration.Vitamin og mineraltilskudd er den vanligste formen for behandling for tørr makuladegenerasjon.

Expert Insight

En studie 2001 utført av National Institute Eye fastslått at en kombinasjon av 500 mg vitamin C, 400 hormonspiral av vitamin E, 15 mg av betakaroten, 80 mg sink, og 2 mg kopper tatt hver dag er effektiv til å bremse progresjon av tørr makuladegenerasjon.

Forebygging

Ikke røyke og å miste vekt er nyttig. Også, spise et sunt kosthold med grønne, bladrike grønnsaker reduserer risikoen for å utvikle tørr makuladegenerasjon og bremser utviklingen av sykdommen. Regelmessig mosjon og opprettholde normal blodtrykk nivåer er også viktig for pasienter med tørr makuladegenerasjon.