Digidexo.com

Hvordan å få vekt mens han kjempet mot AIDS

Både HIV-sykdom og de antiretrovirale legemidler som brukes til å administrere HIV-sykdom kan føre til symptomer som kvalme, tap av matlyst, oppkast og diaré, som alle gjør det vanskelig for folk som lever med fremskreden HIV-sykdom å oppfylle sine daglige ernæringsbehov og opprettholde sin vekt . Personer med AIDS kan også være i stand til å kjøpe mat og tilberede måltider for seg selv, noe som skaper en barriere for å opprettholde en sunn kroppsvekt. Det er likevel mulig for personer med AIDS å motvirke effektene av vekttap knyttet til HIV-sykdom.

Hvordan å få vekt mens han kjempet mot AIDS

Administrerende Vekt i AIDS

•  Arbeide for å opprettholde et sunt kosthold når leve med AIDS. Ifølge en gruppe av Tufts University klinikere som har omsorg for pasienter med HIV, den beste måten å få vekt på HIV-sykdom er ved å spise sunt og næringsrike matvarer, inkludert frukt, grønnsaker og belgfrukter, hele korn, magert kjøtt og meieriprodukter. De anbefaler også å begrense søtsaker for å unngå forbigående økning i blodsukker. For noen mennesker, kan kosttilskudd være nødvendig. En kostholdsekspert kan hjelpe deg å designe en diett plan for å møte dine spesifikke diettbehov.

Bruk trening for å administrere vekt. Ifølge Gay Menns helse Crisis (GMHC), har trening for mennesker som lever med HIV-sykdom en rekke positive effekter, inkludert bygge muskelmasse og økt appetitt og energi, samt å styrke immunforsvaret, regulere søvn, og redusere stress.

Ta medisiner som foreskrevet av en lege for å administrere vekttap. Ifølge Jean Kressy, MS, RN, og hennes kolleger ved Tufts University School of Medicine, disse inkluderer appetitt sentralstimulerende midler, hormonbehandling, veksthormon og anabole steroider.

Be om hjelp hvis du ikke kan møte dine egne kosttilskudd helsebehov. Venner, familiemedlemmer og frivillige organisasjoner og kan bidra til å overvåke din diett, og pass på at du spiser regelmessig og hjelper deg med shopping og mat hvis du ikke kan gjøre dette for deg selv.

Hint

  • Arbeid med leger og kostholdseksperter med erfaring i å håndtere HIV-sykdom å sørge for at helsepersonell er klar over behandlingstilbud tilgjengelig for deg.
  • Diskuter bivirkninger av alle behandlinger med legen din før du starter behandlingen.
  • Ikke start en ny diett eller treningsprogram uten å konsultere lege. Mennesker med HIV-sykdom trenger for å administrere alle deler av deres generelle helse sammen.