Digidexo.com

Hva som forårsaker Eye å gulne i mennesker?

Gulfarging av øyne er vanligvis et tegn på en svært alvorlig lidelse. Dette symptomet bør ikke ignoreres, og lege bør søkes umiddelbart. De to største årsakene til gule øyne er leversvikt eller problemer med nedbryting av røde blodlegemer. Behandlinger er tilgjengelig for de fleste underliggende problemer hvis oppdaget tidlig, men hvis venstre ubehandlet kan kreve store livreddende innsats. Se en lege hvis dette symptomet er notert.

Gulsott

Gulsott er betegnelsen på den gulfarging av øyne og ofte huden også. Det er også betegnet gulsott og er forårsaket av overskytende systemisk bilirubin. Dette er ikke en faktisk lidelse, men et tegn på et problem som vanligvis med leveren eller røde blodceller. Bilirubin er et vanlig produkt av nedbrytning av alderen røde celler som er enn filtrert av leveren som skal utskilles i fordøyelseskanalen som galle. Hvis unormal rød celle ødeleggelse oppstår eller leverfunksjon er kompromittert, akkumulerer bilirubin i vev som forårsaker den gule utseende.

Leverfunksjon

Mange ting kan føre til at leveren til å fungere feil. En av de mest vanlige er alkoholisme resulterer i cirrhose, arrdannelse i leveren. Alkohol metaboliseres i leveren normalt, men når det er konsumert til overmål, rett og slett blir leveren overveldet prøver å holde opp og begynner å sammenbrudd som en utslitt maskin. En annen ledende årsak er hepatitt virus som angriper leveren forårsaker betennelse og redusert funksjon.

Anemi

Drug Induced Immune hemolytisk anemi (DIIHA) og sigdcelleanemi er de to mest sett forhold som forårsaker rask dreven nedbryting av de røde blodcellene som resulterer i overkant systemisk bilirubin og gulsott. DIIHA oppstår når et medikament administreres får kroppen til en immunrespons mot sine egne røde celler. Cellene blir angrepet og ødelagt i rask rekkefølge. Sigdcelleanemi er en defekt i form av røde blodlegemer som noen ganger kan føre til en hemolytisk krise hvor mange av dem sammenbrudd samtidig.

Symptomer

Gulfarging av øyne og hud kan være en front kjører symptom eller en i ettertid symptom avhengig av årsaken til gulsott. Hvis det er anemi drevet, vil personen ofte føler deg svimmel, har problemer med å puste, rask puls, og gå inn i sjokk som kroppen ikke lenger har nok oksygen til å støtte seg selv. Hvis årsaken er leveren, vil personen ofte har feber, tap av matlyst, magesmerter, og generelt dårlig følelse.

Behandling

Symptomer på begge forholdene bør tas svært alvorlig, og lege bør søkes umiddelbart. Anemi kan bli livstruende i en svært kort tidsperiode som krever en blodoverføring samt intens medikamentterapi. Dessverre, hvis symptomer er forårsaket av leveren, det kan ha nådd et point of no reparasjon der det er for mye skade har blitt gjort av sykdom eller alkoholmisbruk. Noen symptomer fortjener legehjelp som medikamentell behandling på et tidlig stadium kan være effektive i å reparere leverskader.