Digidexo.com

Foods Unngå for en type 2 diabetiker

Type 2 diabetes oppstår når kroppen ikke svarer godt til sin insulin produksjonen, noe som påvirker blodsukkeret. Diett kan hjelpe kontroll blodsukker pigger, og diabetikere bør unngå visse matvarer.

Glukose Levels

Sukker fører blodsukkeret til å stige raskt. Uten en tilstrekkelig insulin responsen, kan høye blodsukkeret forårsake permanent skade. Sukker er i så mange matvarer som det kan være vanskelig for diabetikere å unngå helt. Les etikettene på maten du spiser og prøve å redusere inntaket av noe som sier glukose, honning, sukker, rørsukker, agave sirup, fruktose eller høy fruktose mais sirup.

Glykemisk indeks

Det viktigste en diabetiker kan gjøre er å velge matvarer i henhold til glykemisk indeks. Dette er et system som måler blodsukkerrespons til matvarer, tilordner et tall. Jo lavere tall, jo bedre maten vil være for vedvarende kontroll av glukosenivåer. For eksempel er cantaloupe en 65 på indeksen, mens kirsebær er bare en 22. Fordi indeksen tildeler vilkårlige tall til mat, kan enkeltpersoner oppleve varierende resultater. Likevel er glykemisk indeks en nyttig guide for å velge riktig mat. (Se Resources nedenfor for en link til glykemisk indeks.)

Typer karbohydrater

Karbohydrater er enten enkel eller kompleks. Enkle karbohydrater finnes i sukker og bearbeidet mat. Komplekse karbohydrater er i grønnsaker, hele korn og frukt. Diabetikere bør prøve å unngå enkle karbohydrater, men komplekse karbohydrater er viktig for god helse. Minst 40 prosent av det daglige inntaket bør komme fra komplekse karbohydrater.

Misforståelse

Mange tror juice er en viktig del av et sunt kosthold. I virkeligheten er kunstig søtet saft om tilsvarende drikke sukkervann. Behandlet juice kan også pigge blod sukker. Diabetikere kan fortsatt nyte juice, men de bør enten vann det ned for å redusere juice innhold eller kjøpe en juicer og lage sine egne fersk juice fra frukt.

Betraktninger

Stivelsesholdige grønnsaker som poteter, mais, pastinakk og rødbeter bør reduseres eller elimineres. Når fordøyd, konverterer stivelse til sukker, heve blodsukkernivået.