Digidexo.com

Tegn og symptomer på leverkreft hos menn

Leverkreft er en vanlig og alvorlig kreft som rammer menn oftere enn kvinner. Det er den femte vanligste kreftformen på verdensbasis. Sciencedaily.com rapporter, "Menn utvikle leverkreft på det dobbelte av frekvensen av kvinner i USA. I andre land, spesielt i Asia, kan satsen for menn være åtte eller ti ganger så stor som for kvinner." Det har blitt anslått at 250.000 mennesker utvikler leverkreft hvert år. Leverkreft ofte viser noen tidlige varseltegn, og det kan bli alvorlig ganske raskt. Men det er symptomer på leverkreft som alle kan forstå og diagnostisere. Mange av disse symptomene er felles for både menn og kvinner, så er det noen forskjeller i symptomene etter kjønn. Det er flere hann-spesifikke symptomer, så vel. Ved å forstå disse symptomene og hvordan de samhandler, er det mulig å fange leverkreft tidlig.

Symptomer felles for begge kjønn

Som leverkreft skrider frem, vil smerter bli følt på høyre side av buk, ved leveren. Denne smerten vil ofte spre seg til høyre skulderblad og øke etter hvert som leverkreft fremskritt. Andre fysiske symptomer inkluderer feber, trøtthet, kvalme og oppkast. Gulsott eller gulfarging av hud og øyne, er et annet symptom. Massive utilsiktet vekttap er et annet faresignal. Og til slutt, forverret hepatitt eller cirrhose symptomer utvikles. Disse symptomene bør bli sett ut for når det er mistanke om leverkreft i begge kjønn.

Testikkel Hevelse

Oftest assosiert med testikkelkreft, testikkelkreft hevelse kan også oppstå i andre former for kreft. Kreft fra leveren kan ofte spredning til testikler. Hvis du har hevelse eller klumper på testiklene, varsle lege umiddelbart. Ofte vil menn ignorere dette problemet så klumpene er nesten alltid smertefritt.

Ereksjonsproblemer

Enhver kreft som oppstår i mannens mageregionen er sannsynligvis vil føre til ereksjonsproblemer. Kjønnsorganene er svært følsomme for endringer i kroppens kjemi og vil sannsynligvis reagere når noe er alvorlig galt. The Mayo Clinic viser flere medisinske problemer som forårsaker erektil dysfunksjon, blant annet hjertesykdom, bruk av tobakk, kreft, multippel sklerose, og selv ting som depresjon og angst. En mann med leverkreft vil ofte utvikle erektil dysfunksjon som kroppen forsøker å tilpasse seg endringer i kroppen hans. Erektil dysfunksjon er et forvarsel for mange sykdommer.

Forstørret brystene

Ofte vil menn som lider av leverkreft har forstørret brystene. Dette vil gå langt utover den normale størrelsen på en manns bryster og er også utover normal hevelse eller oppblåsthet som kan oppstå. De vil ofte hovne opp til størrelsen på en kvinnes bryster og vil være svært ubehagelig og noen ganger smertefullt å ta på. Dette symptomet er ganske rart og ikke et vanlig symptom på mange sykdommer. Dette er et viktig symptom å se opp for hvis du har mistanke om leverkreft. Ascites, eller væske hevelse i magen, bør også bli sett.

Blod i urinen

Blod i urinen er et annet tegn på leverkreft. Ofte forbundet med testikkelkreft eller prostatakreft, kan blod i urinen også være forårsaket av problemer i leveren. Når rammet av kreft, vil leveren ofte bli fylt med blod, og noe av dette blod vil gjøre det gjennom urinrøret og ut i urinen av den mannlige.

Er disse symptomene Automatisk leverkreft?

Disse symptomene er ikke nødvendigvis automatisk tegn på leverkreft. De er ofte tegn på andre former for kreft, inkludert prostata og testikkelkreft. Men disse symptomene er også vanlig å leverkreft hos menn. Hvis du har flere av disse symptomene, se en lege umiddelbart. Alle disse potensielle problemområder bør testes umiddelbart hvis kreft er mistenkt.