Digidexo.com

Thymuskjertelen Cancer Prognose

Thymuskjertelen Cancer Prognose


Thymuskjertelen er en del av det endocrine system, og består av en rekke løst beslektede celler, vev og organer som virker sammen med deler av nervesystemet for å kontrollere virksomheten av kroppen og opprettholde en slags harmoni, referert til som homeostase. Thymuskjertelen er en myk struktur laget av to fliker. Det er plassert i front av aortabuen (den store arterie over hjertet), og bak den øvre del av brystbenet. Kreft i thymus kjertel er ikke ofte sett, og debatter om å estimere en prognose fortsatt eksisterer blant leger.

Kreft Prognose

Selv thymus varierer i størrelse fra person til person, er det vanligvis stor under barndommen. Thymus er ansvarlig for produksjonen av hvite blod spesialiserte celler som kalles T-celler. Disse cellene arbeide med og er en integrert del av immunsystemet, som oppdager og ødelegger fremmedelementer som for eksempel cancer.

Thymom er det riktige navnet for kreft i thymus. Når thymom er til stede, til den første prosessen etablere en prognose kalles scenen eller iscenesettelsen. Dette refererer til hvor langt langs thymom er i orgelet.

Staging

Ikke alle leger er enige om en enkelt iscenesettelse system, noe som gjør prosessen med å utvikle en prognose som alle enige vanskelig. Den vanligste iscenesettelse system er Masaoka system. Mens andre systemer finnes, er Masaoka systemet den mest populære og baserer sine funn på magnetic resonance imaging (MRI) og datastyrte tomografi (CT) skanner, om svulst på kjertelen er vanskelig å skille, sin hardhet, og hvis kreftcellene er sett utover kirurgisk fjernet prøven gjennom et mikroskop. Iscenesettelse er klassifisert i fire deler, hver med sin egen unike markør som tydelig plasserer et scenenummer på thymom.

Stage One og Two

Under en stadium, har thymoma ikke spre seg til det ytre lag av thymus eller ikke invasiv. Det er ingen kreftceller som kan ses overalt på thymus veggen. Dette er gode nyheter, og din lege kan anbefale "vente og se" alternativet.

Stage to viser klart invasjon av thymus yttervegg, eller kapsel. Cellene kan også ha invadert nærliggende vev som ligger mellom de to lunger. Dette stadiet, og de som følger kreve medisinsk behandling.

Stage tre og fire

På scenen tre, har thymom spredt seg til organer som er i nærheten, slik som den ytre foring av hjertet, hjerteposen. Invasjonen kan også omfatte den nedre hals, det området av den øvre delen av brystet eller store blodkar inn og ut av hjertet.

Stadier fire er oppdelt i to deler og kalles stadium fire A og B, respektivt.
De store forskjellene mellom disse to etapper er avstandene at kreftceller har reist. Med scene fire A, har det blitt utbredt i hele brysthulen, inkludert fôr av lungene eller hjerteposen. Stage fire B betyr at kreftceller har reist lange avstander til andre primære organer som lever eller nyrer.

Siste Ord

Den Masaoka systemet fortsetter å bli vurdert for sin effektivitet, og i henhold til Interactive Cardio Vaskulær og Thoracic Surgery Institute, "Til tross for den utstrakte bruken av Masaoka staging system for thymom, er fordelingen av overlevelse ved scenegruppen ikke godt balansert."