Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Toxocariasis

Hvordan diagnostisere Toxocariasis


Toxocariasis er en parasittisk infeksjon av rundormer av slekten Toxocara, spesielt hunden rundorm (Toxocara canis) og katt rundorm (Toxocara cati). Katter og hunder er hovedvert og mennesker er tilfeldige verter. Mennesker svelges eggene som slipper larvene gang i tarmen. Larvene trenge gjennom tarmveggen, og bevege seg i hele kroppen. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere toxocariasis.

Hvordan diagnostisere Toxocariasis

Observer symptomer på akutt toxocariasis. Dette inkluderer oftest magesmerter og nedsatt appetitt. Undersøke pasienten for tegn på ekstra-tarm engasjement. Leveren kan være hovne hvis den er infisert, og lunger kan forårsake tungpustethet. Okulær infeksjon kan svekke synet.

•  Skaff pasientens sykehistorie. Finn ut om pasienten har dårlig hygiene, kjæledyr i hjemmet eller tidligere krampeanfall. Barn bør bli spurt om å spille i en sandkasse, og hvis de har spist nonfood elementer som skitt.

Gjennomføre laboratoriestudier når det er mistanke om toxocariasis. Det viktigste funnet er perifer eosinofili, selv om dette kan fraværende i tilfeller av okulær toxocariasis. Den Immunoglobulin E (IgE) nivå kan også økes betydelig.

Kontroller diagnosen med serologisk testing. An enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) kan vise en økning i nivået av Toxocara ekskretorisk-sekretorisk antigen (TES-Ag). Et høyt IgG nivå kan bekrefte en lavgradig infeksjon. En immunoblot kan være mer spesifikk enn en ELISA hvis bånd 24, 28, er 30 og 35 kD i betraktning.

Bruk imaging studier for å fastslå omfanget av infeksjonen. Lesjoner i leveren vises som små flere hypoechoic områder med ultralyd og områder med lav tetthet med computertomografi (CT) scan.