Digidexo.com

Gamle bruksområder for Saffron

Gamle bruksområder for Saffron


Saffron, de arr av Crocus sativa blomst, er først og fremst dyrkes i Iran. Imidlertid er safran produksjon i vestlige Afghanistan blir fremmet som en erstatning avling for opium. Saffron har blitt dyrket i den Persiske Gulf-regionen i mer enn 35 århundrer. I bulk, selger dårligere kvalitet safran for rundt $ 500 per pund, og på grunn av sin verdi, har dyrking spredt over tid. Saffron har blitt høstet så langt vest som Storbritannia og hell plantet i flere kinesiske provinser i øst.

Coloring Agent

I århundrer har safran spilt en viktig rolle som et fargestoff. Når den brukes i små mengder, vil safran overføre en gul-rød-oransje farge til stoffet som brukes for kapper av hinduistiske og buddhistiske munker. Rimeligere alternativer, som for eksempel gurkemeie, karri og gardenia frukt, er mindreverdig og ikke klarer å produsere sammenlignbare farger. I Kina, til tross for sin underlegenhet, disse mer rimelige alternativer utvikles som levedyktig erstatninger for safran.

Mental Helse

Crocin og safranal antas å være de aktive komponentene av anlegget som direkte reagerer med kjemikalier i hjernen og øke serotonin. I antikken ble safran brukt mye som et legemiddel. Saffron bruk som en behandling for depresjon og angst er blitt godt dokumentert. I 1596, den kinesiske kompendium Bencao Gang Mu bemerket at safran vist seg nyttig i beroligende skrekk i tillegg til å ha andre gunstige egenskaper og Shen Nong Great Herbal dokumentet nevner safran effektivitet dateres tilbake til rundt 300 f.Kr.

Aphrodisiacs

Så tidlig som 965 f.Kr., bibelske referanser tilskriver bruk av krydder til sensualitet. I de gamle bibelske boken Songs of Solomon, passasjer nevner safran og andre krydder og urter som aphrodisiacs. Velstående gamle egypterne, inkludert egyptiske dronninger som Cleopatra, utviklet safran-blended badeoljer og safran, myrra og oljeblandinger til slitasje som dufter. Saffron inneholder det kjemiske picrocrocin, som er knyttet til erotisk stimulering, seksuell opphisselse og libido.

Andre bruksområder

Safran har en lang historie i tradisjonell healing og medisinske applikasjoner for behandling av en rekke sykdommer og plagsomme plager, for eksempel fordøyelsessykdommer, øyesykdommer og betennelser, menstruasjonssmerter, menopausal problemer og kronisk diaré. Den Bastyr Center for Natural Health og andre organisasjoner har rapportert at moderne medisin har oppdaget safran har "anti-kreftfremkallende, anti-mutagene, immunmodulerende, og antioksidant-lignende egenskaper."

Ansvarsfraskrivelse

Den helseinformasjon på safran er ikke ment som medisinske råd og bør ikke anses som en erstatning for medisinsk behandling. Rådfør deg med din lege når de vurderer eventuelle alternativ behandling.