Digidexo.com

Hvordan takle etter en spontanabort

Lider en abort er en av de mest ødeleggende hendelsene en forelder kan møte. Ensomhet og sorg en spontanabort blader i dens kjølvann kan være overveldende, og de følelsesmessige sårene kan ta lang tid å helbrede. Selv om ingenting vil noen gang ta det vonde helt bort, er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe deg selv å takle etter en spontanabort.

Hvordan takle etter en spontanabort

Cope etter en spontanabort

•  Stopp klandre deg selv! Vi har alle en tendens til å tenke tilbake på alle de tingene vi gjorde mens vi var gravide og undersøke alle detaljer for å prøve å finne årsaken til spontanabort og bestemme hvordan det kunne ha vært forhindret. Sannheten er, det var trolig ingen måte din abort kunne vært unngått. De fleste spontanaborter skjer på grunn av kromosomavvik i embryoet som er helt ut av mors kontroll.

Snakk det ut. Selv om det er vanskelig å snakke om smerten, dele dine følelser med familie og venner hjelper dem til bedre å forstå din sorg og gir dem muligheten til å gi deg bedre følelsesmessig støtte. Hvis du føler deg komfortabel med å snakke med dem om det, å være omgitt av dem du er glad i løpet av sorgprosessen vil hjelpe deg å takle etter en spontanabort.

forstår at andre mener det godt. Ingen vet egentlig hva jeg skal si til en kvinne som nettopp lidd en spontanabort. Noen mennesker kan prøve å trøste deg med å si ting som "Du kan alltid ha en annen baby," eller "Det var nok det beste." Selv om disse menneskene mener det godt, gjør de ikke innser hvor usympatiske deres ord kan virke. Å ha en annen baby vil ikke fylle tomrommet etter den du mistet, og med mindre de har lidd en spontanabort, mens andre kan ikke være i stand til å forstå dette. Selv om det er noen ganger vanskelig, prøver ikke å nære sterke følelser for de som har intensjoner er gode.

Finn noe du liker å gjøre og gjør det. Prøv å plukke opp en ny hobby eller involvere deg i frivillig arbeid. Å finne noe nytt som du liker å gjøre vil bidra til å holde tankene dine fokusert på noe annet enn din spontanabort.

Bli en internett støttegruppe. Det er internett støttegrupper for omtrent alle fysiske og følelsesmessig vondt tenkelige og snakke med andre som har lidd lignende tap kan hjelpe deg å takle etter en spontanabort. Andre som har mistet et barn vet nøyaktig hva du går gjennom, og de kan tilby en enorm mengde emosjonell støtte og ideer for å hjelpe i helbredelsesprosessen. I sin tur, kan dine erfaringer og råd hjelpe noen andre som har opplevd det samme sorg og ensomhet.

Gi deg selv tid til å sørge og helbrede før du prøver å bli gravid igjen. Venter gir kroppen en sjanse til å helbrede og hormonene dine en sjanse til å stabilisere seg etter en spontanabort. Å vente til du har lært å takle tapet er et klokt valg.

Hint

  • 80 til 90 prosent av kvinner som lider av en spontanabort går på å levere en sunn baby neste gang de prøver.
  • Hvis du ikke klarer å sove, konsentrere seg om noe annet enn tap, eller gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager etter abort, bør du kontakte lege. Du kan bli deprimert og legen din kan anbefale måter å behandle din depresjon før det blir verre.
  • Tanker om selvmord eller ønske om å skade deg selv eller andre garanterer en samtale med legen din umiddelbart.