Digidexo.com

Plante enzymer for fordøyelsen og galleblæren

Plante enzymer for fordøyelsen og galleblæren


Fordøyelsesenzymer bryte ned partikler av mat for kroppen å bruke som energi. Leveren og bukspyttkjertelen er ansvarlig for å produsere fordøyelsesenzymer, i henhold til klinisk sykepleier konsulent Phyllis Balch er "Resept for Nutritional Healing". Personer med fordøyelsen og galleblæren lidelser kan ønske å ta supplerende fordøyelsesenzymer for å bedre opptaket av mat næringsstoffer og lette fordøyelsesbesvær. Plantebaserte enzymer skiller seg fra andre fordøyelsesenzymer i at de ikke er avledet fra en dyrekilde.

Papain

Den papaya frukten inneholder et enzym kalt papain. Ifølge Balch, papain bryter ned fett, karbohydrater og protein molekyler. Papain hjelpemidler i galleblæren helse og fordøyelseskanal helse. Galleblæren er ansvarlig for oppbevaring av galle som produseres av leveren. Personer som har galleblæren lidelser eller som ikke lenger har en galleblæren kanskje ikke har nok lagret galle for å fordøye fett lett. Papain bidrar til å fordøye fett og reduserer arbeidet i galleblæren. Dette enzymet er tilgjengelig i tyggetabletter som tas til hvert måltid.

Bromelain

Ifølge University of Maryland Medical Center, er enzymet bromelain finnes i ananas og er ofte brukt til å behandle dårlig i Sør- og Mellom-Amerika. Bromelain er et proteolytisk enzym, noe som betyr at det bryter ned protein molekyler. Den fordeler bromelain gir for å hjelpe halsbrann og fordøyelseskanal opprørt er forbedret når det kombineres med et fordøyelses blanding. Siden bromelain ikke fordøye fett, har det liten nytte for de med galleblæren sykdommer. Imidlertid kan bromelain bidra til å redusere betennelse i hele kroppen når den tas på tom mage. Bromelain er tilgjengelig i kapselform i helsekostbutikker.

Lipase

Lipase og andre isolerte enzymer ble ofte solgt fra animalske kilder, men er nå ofte laget av plantekilder, ifølge University of Maryland Medical Center. Supplere din diett med lipase er spesielt nyttig for de som har en begrenset eller ikke-fungerende galleblære eller for de med cøliaki eller Crohns sykdom. Lipase er tilgjengelig i kapsel og tablett form. Barn bør ikke supplere med lipase eller følgende enzymer mindre regissert av en kvalifisert helse-utøveren.

Amylase

Fordøyelsesenzym amylase normalt utgitt i munnen og tarmene. Det er ansvarlig for å bryte ned karbohydrater. Supplere med plantebasert amylase gjør maten som skal predigested i magen for enklere absorpsjon i tarmen. Amylase forbedrer fordøyelsen av måltider som inneholder mye karbohydrater som brød, pasta, ris eller sukker. Amylase er ofte funnet i fordøyelsesenzymer blander og må tas med mat for å hjelpe på fordøyelsen.

Protease

Protease bryter ned proteiner og er vesentlig for fortsatt fordøyelses helse, ifølge Balch. Ufordøyd protein i tarmkanalen er forbundet med lekk tarm-syndrom, noe som gjør det mulig for matpartikler å unnslippe tarmen og inn i blodbanen. Protease er tilgjengelig i isolert form og i fordøyelsesenzymer blander.