Digidexo.com

Ideelle sukker erstatter

Ideelle sukker erstatter


Supermarked hyller inneholder mange produkter som inneholder kunstige søtningsmidler. En aktiv debatten fortsetter om sikkerheten av kunstige søtstoffer som dokumentert i en studie som knytter kunstige søtningsmidler med en to-fold økning i diabetes. Forbrukere bør vite fordeler og risiko av noe kunstig søtningsmiddel de bruker. Her er noen fakta du trenger å vite om tre alternativer.

Stevia

Stevia har vært tilgjengelig i USA siden 1918 og er i bruk i over 400 år, ifølge Dr. Marcelle Pick, OB / GYN NP og forfatter av "The Core Balance Diet." I sin artikkel, "sukker erstatter og den potensielle faren for Splenda," hun anbefaler stevia som det beste alternativet i kunstige søtningsmidler fordi den har liten eller ingen kjente bivirkninger. Stevia er 200 til 300 ganger søtere enn sukker. Noen mennesker opplever at pulverisert og flytende stevia har en ettersmak, men nye produkter tilbyr flavored stevia, stevia blandet med Erythritol (Truvia ™) eller stevia blandet med vanlig sukker (Sun Crystals ™).

Ifølge Calorie Control Council, betyr stevia ikke påvirker blodsukker eller blodtrykk og regnes som trygt for diabetikere. Stevia bladene er behandlet i steviol glykosider. Når forbrukes, tarmen bryter steviol glykosider inn steviol som skilles ut i urinen, og etterlater ingen opphopning i kroppen.

Xylitol

Xylitol er en sukker alkohol eller polyol, og kan ekstraheres fra bjørk papirmasse. Med halvparten av kaloriene av sukker og en en-til-en sødme forholdet med sukker, kan forbrukere bruker xylitol som de ville sukker. Xylitol har 2,4 kalorier per gram i henhold til "sukkeralkoholer Faktaark." Du kan finne xylitol i godteri, tyggegummi, legemidler, halspastiller, multivitaminer, tannkrem, hostesaft og munnvann.

Xylitol, som andre sukkeralkoholer, ikke fullt ut absorberes i kroppen, og forårsaker ikke kroppen til å produsere insulin. Den har en mye lavere glykemisk indeks enn melk, honning eller sukker. I store doser, kan det føre til mindre oppblåsthet; intestinal gass og diaré.

Xylitol har en fem-karbonstruktur i stedet for de seks-karbonstruktur av sukker. Denne strukturen gjør det mulig for mennesker å metabolisere den, men ikke tillater bakterier å gjøre dette. Bakterier kan ikke holder seg til kroppsvev, slik at de vaskes ut av kroppen ved xylitol er tilstede.

Acesulfam-K

Oppdaget i 1967, acesulfam-K, eller ess-K, har ingen av kaloriene i sukker, med 200 ganger sukker sødme. Det er ikke metabolisert i kroppen og har ingen ubehagelig ettersmak. Godkjent for bruk i USA i 2003, kan ess-K finnes under merkenavnene Sunett ™ and Sweet One ™.

Ace-K holder seg stabil ved høye temperaturer, slik at du kan lage mat med det. Den har en stabil holdbarhet, regnes som trygt for diabetikere og ikke fremme tannråte. Den inneholder kalium, så individer på en kalium-diett bør rådføre seg med helsepersonell før du bruker den.

Ifølge Calorie Control Council, har mer enn 90 studier bekreftet sikkerheten ess-K. FDA har re-bekreftet sin sikkerhet ved å utvide sin godkjennelse på ni forskjellige anledninger.