Digidexo.com

Ernæring og HIV

Riktig ernæring er viktig for noens helse og trivsel, men det gjelder særlig for personer som lever med hiv. På grunn av virkningene som HIV og dens behandling kan ha på kroppen, kan opprettholde god ernæring har en stor innvirkning på utviklingen av en HIV-infeksjon.

Viktigheten av god ernæring

Den primære betydningen av et godt kosthold og riktig ernæring er den rollen som det spiller i å holde immunsystemet sterkt og klar til å bekjempe sykdom. Riktig ernæring kan bidra til å holde CD4 immun celle teller høyt og kan hjelpe kroppen til å bekjempe opportunistiske infeksjoner som kan oppstå som følge av HIV-infeksjon.

Symptomlindring

Opprettholde et sunt kosthold mens leve med hiv bidrar til å hindre eller redusere virkningene av avmagringssyndrom og også kan forebygge generell underernæring. Diet også kan hjelpe med mindre alvorlige symptomer som diaré og kvalme.

Ernæring og medisinering

Antiretroviral kombinasjonsbehandling kan være svært vanskelig på kroppen. Riktig kosthold og ernæring er grunnleggende for å unngå behandlingssvikt. På grunn av den virkningen at disse stoffene kan ha på kroppen, kan ernæring bidra til å holde kroppen sterk og hindre etterlevelse problemer som kan føre til narkotika toleranse.

Vanskeligheter med å opprettholde riktig ernæring

Bivirkninger fra antiretrovirale medisiner, samt symptomer på framdrift HIV - kvalme, oppkast, diaré og tap av matlyst - kan gjøre opprettholde riktig ernæring svært vanskelig.

HIV-infeksjon og spedbarnsernæring

Mens de helsemessige fordelene ved morsmelk for spedbarn har blitt bevist i vitenskapelig studie, breastfeeding gjort av en HIV-positiv mor kan føre til infeksjon i en HIV-negativ baby. Formula er anbefalt for babyer født til HIV-positive mødre, men forsiktighet bør tas for å sikre at spedbarnets ernæringsmessige behov blir møtt.