Digidexo.com

Typer av Abdominal utslett

Typer av Abdominal utslett


Abdominal utslett kan føre til ubehag og stygge arr og urenheter. Siden buken har et stort overflateareal det er gjenstand for mange forskjellige hudsykdommer. Utslett på magen er vanligvis forårsaket av en smittsom agent, allergisk reaksjon, narkotika reaksjon eller insektbitt. Noen merkelige merker på huden trenger å bli vurdert av en hudlege som kan avgjøre deres etiologi og anbefale riktig behandling.

Infeksjoner

Flere smittestoffer kan forårsake mage utslett. Follikulitt oppstår når hårsekkene har blitt infisert med en agent som Staphylococcus aureus. Infeksjonen kan føre til utslett fra hvit ledet kviser til rød betennelse rundt hårsekkene. Det forekommer oftest i områder med hud friksjon fra enten stramme klær eller barbering. Badestamp follikulitt er forårsaket av organismen Pseudomonas som kan leve i forurenset spas og badestamper.

Bitt og stikk

Bug biter og stikk er en annen årsak til mage utslett. De fleste reaksjoner på en bug bit er veldig mild og begrenset til bittstedet, men noen mennesker har alvorlige reaksjoner. Vanlige stikk inkluderer de fra bier, veps, Hornets og gule jakker. Skabb er et utslett fra angrep av huden ved små midd.

Narkotika Utslett

Narkotika utslett kan påvirke mageområdet. De varierer i alvorlighetsgrad fra mild rødhet til peeling av hele lag av huden. Utslett kan vises direkte etter å ha tatt et medikament eller flere dager etter. De kan også omfatte kløende elveblest. Disse utslett forsvinner vanligvis etter seponering av legemidlet.

Contact Dermatitis

Kontakteksem er en betennelsesreaksjon som oppstår etter direkte kontakt med en irriterende stoff. Disse utslett er mer vanlig hos personer med en historie med allergier. Vanlige årsaker til denne type utslett inkluderer giften eføy og andre planter, nikkel, gummi, tekstiler og vaskemidler. Hvis du opplever kontakteksem, finne ut hva stoffet som forårsaker det, slik at du kan unngå dette stoffet i fremtiden.