Digidexo.com

Forventet levealder av Crohns sykdom

Forventet levealder av Crohns sykdom


Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom hvor fordøyelseskanalen blir betent, forårsaker magesmerter og diaré. Sykdommen kan spre seg dypt inn i infisert vev, forårsaker enorme smerter, og til og med være livstruende. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, men det finnes behandlinger som kan hjelpe deg å takle sykdommen og selv bringe om forlatelse.

Symptomer

Diaré er den vanligste symptomet på Crohns sykdom. Personer med Crohns kan ha 12 eller flere avføringer om dagen, forstyrre arbeidet og sove. Abdominale kramper og smerte er forårsaket av betennelse og fortykkelse av tarmen som karakteriserer denne sykdom. Det kan også være blod i avføringen grunnet blødning fra et betent tarm. Tretthet, kan appetitt endringer og vekttap også følge Crohns sykdom. Noen mennesker opplever ingen symptomer i det hele tatt for en periode og deretter symptomene tilbake.

Diagnose

Legen din vil trolig bestille en blodprøve først for å sjekke for infeksjon og anemi. Normalt vil hun utføre en koloskopi i tillegg til å samle inn vevsprøver og å se innsiden av kolon for misdannelser. CT-skanning er datagenererte røntgenstråler som gir flere detaljer enn vanlige røntgenbilder. Denne skanningen kan se på vevet utenfor tarmen der andre tester ikke kan. Når diagnosen er bekreftet folk flest kan forvente å ha sykdommen hele livet, og deres levealder er forkortet noe av sykdommen. Imidlertid, med riktig medikamenter og diett, sykdommen ofte kan kontrolleres.

Behandling

Siden det ikke finnes noen kur for Crohns sykdom, er medisinsk behandling og noen ganger kirurgi er nødvendig. De fleste av de stoffer som brukes i behandlingen av Crohns sykdom er anti-inflammatoriske medikamenter slik som sulfasalazin. Dette stoffet har blitt brukt i mange år for behandling av Crohns sykdom, men som alle stoffene har bivirkninger som kvalme, oppkast og hodepine. Du bør ikke ta dette stoffet hvis du er allergisk mot sulfa. Kortikosteroider bidra til å redusere betennelse i kroppen, men også har bivirkninger, inkludert puffy ansikt, søvnløshet, hyperaktivitet og nattesvette. Kortikosteroider er kun for kortsiktig bruk. Antibiotika kan forskrives som de bidrar til å redusere de skadelige bakteriene i tykktarmen som utløser Crohns symptomer. Legemidler som demper immunsystemet kan også være foreskrevet. Når andre behandlinger mislykkes, er kirurgi et alternativ. Under operasjonen for Crohns sykdom, kirurgen fjerner den skadede delen av tykktarmen eller arrvev.

Hjem Rettsmidler

Endre kosthold kan bidra til å redusere symptomer på Crohns sykdom. Begrens bruken av meieriprodukter eller bruke et kosttilskudd som Lactaid å fordøye melkeprodukter. Unngå mat med høyt fett eller mat som produserer overdreven gass, slik som bønner, brokkoli og kål, kan hjelpe. Noen mennesker opplever at et kosthold rikt på fiber bidrar til å minske symptomene. Drikke rikelig med væske fylles kroppen når diaré oppstår. Spise mindre måltider hjelper også kolon fordøye maten lettere.

Support

Crohns sykdom kan ta en følelsesmessig toll på deg, så vel som en fysisk en. Den Crohns og kolitt Foundation of America (CCFA) kan hjelpe deg å finne støtte grupper i ditt område og gi deg up-to-date informasjon om sykdommen. Finne andre som går gjennom de samme følelsesmessige og fysiske problemer kan være betryggende.