Digidexo.com

Hvordan bruke Ichthammol salve

Hvordan bruke Ichthammol salve


Ichthammol salve, også kalt sort salve eller svart tegning salve, er et hjem middel som brukes for mange hudlidelser. Ichthammol salve er fremstilt fra sulfonerte skiferolje og kombinert med andre ingredienser, som lanolin eller petroleum, til behandling av hudproblemer. Den kommer i ulike styrkekonsentrasjoner. Ichthammol salve, velkjent for sin tegning effekt, har også antibakteriell, sopp og anti-inflammatoriske egenskaper. Ichthammol salve kan være nyttige for å behandle forskjellige typer av hudsykdommer hos både mennesker og dyr.

Bruksanvisning

•  Kjøp ichthammol salve fra et apotek og holde den i medisinskapet for eventuelle nødssituasjoner som involverer huden. Du kan også få det på nettet (se Ressurser).

Bruk ichthammol salve for å trekke ut splinter (som tre eller glass) fra huden. Rense berørte området og deretter sette noen av den svarte salve på den. Dekke den med en bandasje, og sjekke etter en dag for å se om splinten er på overflaten av huden. Bruk pinsett til å dra ut fremmedlegemet.

Treat koker, carbuncles eller abscesser med en salve som inneholder 20 prosent eller mer av ichthammol. En Staphylococcus infeksjon forårsaker byller, som kan hovne opp og ha pus. Tegn pus ut ved å bruke noen salve salve i kok; la det danne et hode, lanse det og deretter la pus avløp.

lindre ubehaget av smertefulle bitt og stikk med ichthammol salve. For biter eller stikk fra bier, veps, edderkopper eller andre insekter, ta på litt svart salve til området. Vær forsiktig med insektbitt, som noen mennesker kan ha en allergisk reaksjon på disse og kan ha behov for legehjelp.

Påfør en 20-prosent ichthammol salve til dyr (som hester) med sår, tørre hover, betennelser eller hudirritasjoner. Bruk ichthammol salve én eller to ganger daglig på området.

Tips og advarsler

  • Ichthammol salve er også effektiv for behandling av hunder med hudlidelser.
  • Bruk ichthammol salve for kun eksterne formål.