Digidexo.com

Hvordan finne ut om en lege er på en dårlig liste?

Statlige medisinske styrene er offentlige instanser for leger. Ifølge Federation of State Medical Boards, statlige medisinske boards utstede lisenser, undersøke klager, vurdere kompetanse og etiske spørsmål, disiplin leger som bryter loven, og overvåke deres rehabilitering når det passer. Den endelige avgjørelse i en tilstand medisinsk styrets disiplin av en lege er åpent for publikum; du har rett til å se informasjon hvis du søker det. Du kan finne ut om en lege er blitt disiplinert ved å kontakte staten utsteder førerkortet.

Bruksanvisning

•  Finn den aktuelle medisinske utvalget. Federation of State Medical Boards har en elektronisk katalog av statlige medisinske boards du kan rådføre for navn, adresser, telefonnumre og Internett-adresser av medisinske boards. Avhengig av legens legitimasjon, for eksempel lege eller lege av osteopati, må du kanskje velge mellom to medisinske kort innenfor en stat. Hvis du er usikker på hvilken bord er den rette, prøve hver.

Bekreft at legens lisens er i orden ved å gjøre et søk for å bekrefte lisensen. Hvis det har vært disiplin avgjørelser mot legen, kan denne informasjonen bli vist på lisensen profil.

Finn ut om den medisinske styrets Web site innlegg disiplin avgjørelser (noen ganger kalt "bord handlinger") online. Mens alle 50 stater og District of Columbia har nettsteder, ikke alle gjør disiplin informasjon tilgjengelig på nettet. Med noen stater, må du kontakte styret direkte med din forespørsel om informasjon om disiplinære tiltak.

Skriv legens navn i søkemotoren for online disiplinære forhold eller kontakte personen oppført som keeperen til disiplinære forhold til staten.

Tips og advarsler

  • Husk at bare den endelige avgjørelse av styret er pålagt å være tilgjengelig for allmennheten. Noen stater gir bare minimalt med informasjon. Andre stater er mer gjennomsiktig.
  • I en håndfull stater, kan du finne offentlige registreringer av malpractice dommer samt disiplinærtiltak. Husk at malpractice og disiplin er ikke det samme. Malpractice er et juridisk begrep som brukes når en lege er stevnet, uavhengig av hvor mye fortjeneste søksmålet hadde, og at søksmål er noen ganger avgjøres rett og slett for å unngå bekostning og tidspunktet for en rettssak. En disiplinærtiltak er en avgjørelse av det medisinske utvalget etter å ha fulgt opp en klage på legen. Malpractice og disiplin ikke alltid går hånd i hånd.
  • Hvis legen har praktisert i mer enn én stat, vil du ønsker å sjekke posten for hver stat. I så fall kan du velge å betale en avgift for en DocInfo søk levert av Federation of State Medical Boards.
  • I tillegg til å sjekke en lege lisensstatus og disiplin posten, kan det være lurt å sørge for at legen er styret sertifisert i deres spesialitet. American Board of Medical Special vil gi denne informasjonen uten kostnad online eller via telefon.
  • Mange nettsteder poste profilinformasjon om leger, men at informasjonen ofte ble gitt av lege, som sannsynligvis betalt for å ha det inkludert der. Hvis området er forskjellig fra det medisinske utvalget eller en lisensiering byrå, må du huske på at det du leser kan være bare en annonse.