Digidexo.com

Geografisk tunge rettsmidler

Geografisk tunge rettsmidler


Geografisk tunge eller vandrende glossitt, presenterer en noe skremmende utseende, men er faktisk ganske ufarlig. Det gjør tungen ser litt som et kart, derav navnet. Merkelig, helbreder tilstanden på ett område av tungen, men da vandrer til et annet, noe som kan være spesielt oppsiktsvekkende til offeret.

Årsaker til Geographic Tongue

Tungen overflate er normalt dekket med et lag av små støt eller papiller. Når deler av tungen mangler deler av dette laget, glatt SMF uregelmessig formet røde flekker form, tilsynelatende rett ut av det blå. De røde områdene kan eller ikke kan være skissert med kremfargede eller hvite kanter.

Det egentlig ikke er kjent hvorfor tunger noen individer kan miste oppdateringer av papiller. Imidlertid er det antatt at geografisk tunge ser ut til å kjøre i familier. Det er også tenkt at det kan være noen forbindelse til diabetes hos noen individer.

Andre muligheter inkluderer allergi, psoriasis, hormonelle endringer, atopisk dermatitt, bruk av systemiske steroider og enda mye stress. Denne irriterende tilstand kan forekomme i mennesker i alle aldre, og kan være noe mer vanlig hos kvinner.

De fleste forskningsstudier på geografisk tunge har vært mangelfulle, og selv motstridende, slik at forholdet mellom tilstanden og andre faktorer er ukjent.

Ikke få panikk

Geografisk tunge er vanligvis smertefri, selv om enkelte personer kan oppleve ubehag, eller enda noen sårhet eller brenning når de utsettes for sure eller krydret stoffer. Den midlertidige tilstanden er ikke smittsom eller smittsomt, og forårsaker ikke noen sykdom, helserisiko, skade eller arrdannelse.

Du kan forvente de røde flekker å endre farge, størrelse eller plassering, ofte i løpet av timer eller minutter, som berørte områder helbrede og forsvinne. Dette kan streiken frykt eller angst i ditt hjerte, men gjør ditt beste for å holde seg rolig. Symptomene på geografisk tunge bør ikke vare mer enn ca 10 dager, men gjør oppmerksom på at tilstanden er kjent for å gjenta seg.

Hjem Rettsmidler

Noen tannkremer kan forverre eventuelle sårhet stede på grunn av geografisk tunge. De som inneholder tunge smakstilsetning, tartar kontroll eller whitening agenter som er mest sannsynlig å irritere geografisk tunge. Et utmerket alternativ er å legge til litt vann til natron for å danne en tykk pasta. Bare bruk det for å pusse tennene og tungen før alt klarner opp.

Løs opp en spiseskje salt i 4 gram av svært varmt vann for å forberede en helbredende muntlig skyll for bruk opp til et halvt dusin ganger daglig. Ikke spis eller drikk i ca 30 minutter etter skyllingene.

Hvis du opplever smerter fra geografisk tunge, kjøp over-the-counter muntlig eller hals bedøvelse. De er lett tilgjengelig på apotek som væsker, pastiller, spray eller strimler. Disse kan alle bidra ved lammende det berørte området. Over-the-counter Benadryl produkter er svært nyttig for mange mennesker, også.

Brygge en mugge med sterk kanel te og avkjøl den. Skjenke deg en kopp og tilsett en spiseskje honning til det og drikke flere ganger daglig. Honning er beroligende og kanel har blitt sagt å redusere størrelsen og mengden av røde flekker i noen mennesker. Dessuten er te selv trøstende og vil hjelpe deg til å slappe av, og dermed redusere stress.

En isbit holdt på det berørte området kan gi midlertidig lindring av brennende følelse.

Unngå å røyke tobakk eller andre stoffer som kan forårsake ubehag. Hold deg unna sure, varme eller krydret mat og drikke fordi de kan produsere en brennende følelse. Noen mennesker finner også at drikker som inneholder alkohol er irriterende.