Digidexo.com

Hvordan å forstå Contact Lens Resept

I 2004 ble lovgivning vedtatt som tillot amerikanerne til å motta en kopi av deres kontaktlinse resept, slik at de kan shoppe rundt for sine linser. Før dette, kontaktlinser måtte kjøpes direkte fra optiker leverandøren. En resept er vanligvis god for minst ett år. Mens tallene skrevet på kontaktlinse resept kan se ut som en slags komplisert kode, de er faktisk ganske lett å forstå når du er bevæpnet med riktig informasjon.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med forkortelser. De første forkortelser du trenger å lære er OS, OD og OU. OS refererer til det venstre øyet, OD refererer til det høyre øye, og OU refererer til begge øynene. Dette skal hjelpe deg å forstå hvilket objektiv hvert nummer refererer til, så mange mennesker har en annen resept for hvert øye.

Forstå spredningsevne for linsene. Dette vil bli angitt med forkortelsen PWR, og bør uttrykkes med et tall. Numre som begynner med et plusstegn indikere en korreksjon for langsynthet, mens tall som begynner med et minustegn er en korreksjon for nærsynthet. Tallet angir hvor mye korrigering trengs.

Gjennomgå størrelsen på linsen. Dette vil være et tall som er oppført ved siden av forkortelsen DIA, som refererer til diameteren av linsen. Den passende størrelse er viktig da dette sikrer at linsen dekker øyet på riktig måte.

Forstå astigmatisme målinger. Hvis du har en astigmatisme, vil din resept har et tall for hvert øye ved siden av forkortelsene Cyl og akse. Den SYL måling forklarer omfanget av astigmatisme. Et positivt tall er brukt for en hyperopic astigmatisme og et negativt tall indikerer en nærsynt astigmatisme. AXIS målingen indikerer retningen av linsen i grader.

anmeldelser bifokale målinger. Hvis du trenger bifokale linser, vil det være en rekke ved siden forkortelsen ADD. Dette tallet indikerer styrken som trengs for bifokale delen av linsen.

6. Gå gjennom farge og merke. Du vil bare ha en farge som er angitt på resepten din hvis du får fargede linser. Imidlertid er hver resept lovpålagt å indikere en merkevare for linsen.

Tips og advarsler

  • Hvis du trenger hjelp til å forstå noen av disse målingene ytterligere, vil din optiker leverandøren kunne forklare dem til deg.