Digidexo.com

Slimete kolitt Symptomer

Slimete kolitt er et annet navn for irritabel tarm syndrom (IBS), en tilstand av tykktarmen som ofte utløses av stress. Det kan være en ødeleggende tilstand, som påvirker en persons livsstil på en rekke måter.
Slimete kolitt symptomer etterligne de av andre tilstander og sykdommer, og kan være utfordrende å diagnostisere. Slimete kolitt symptomer kan inkludere diaré, forstoppelse, magesmerter og tretthet.

Slimete kolitt

Slimete kolitt er ofte forveksles med inflammatorisk tarmsykdom, men den viktigste forskjellen er at slimete kolitt er en psykosomatisk tilstand forårsaket av følelsesmessig opprørt som resulterer i kroppslige problemer.

Livsstil Impact

Selv om det teknisk sett ikke en sykdom, kan slimete kolitt være skadelig for fysisk og emosjonell helse. Angst drevet av symptomene kan bringe på ytterligere stress, og i sin tur ytterligere symptomer, skaper en ond sirkel.
Fysisk, slimete kolitt fører den lidende mye uutholdelig smerte gjennom sine symptomer.

Diagnose

Slimete kolitt diagnose kan oppstå etter et batteri av tester gjort av en gastroenterolog. Dette kan inkludere blodprøver og mer invasive tester, for eksempel en sigmoidoskopi eller koloskopi, som utforsker problemstillinger i tykktarmen (en koloskopi går dypere og krever sedasjon). Når disse testene er utført, og hvis andre betingelser er utelukket, kan slimete kolitt være diagnosen.

Behandlingstilbud

Begrense stress kan lindre noen symptomer. Endringer i kostholdet kan også hjelpe. Laktoseintoleranse kan gi diaré, og begrense meieri kan hjelpe. Eliminering av cruciferous grønnsaker, som kan forårsake gass og smerte, kan være en annen løsning.

Medisiner

Antispasmodic og Antidiarrheal medikamenter kan bidra til å kontrollere symptomer og lindre smerte.