Digidexo.com

Oral polio vaksine Theory

Tracing opprinnelsen til HIV er mer enn en interessant akademisk øvelse. Identifisere hvor sykdommen begynte og hvordan det hoppet fra primater til mennesker kan gi hint om hvordan sykdommen kan bekjempes. Teorier er vanskelig å bevise, men. Til tross for bevis for det motsatte, fortsetter en spesielt kontroversiell teori for å samle støtte.

Den oral polio vaksine Theory

Oral poliovaksine (OPV) teori om opprinnelsen til HIV hengsler på bruk av apnjurceller som veksten medium for vaksine kulturer. Teorien hevder at en eksperimentell poliovaksine testet i 1950 brukt celler fra aper infisert med Simian immunodeficiency virus (SIV). SIV er nærmeste viruset til HIV og finnes kun i bestemte arter av afrikanske aper. Ifølge OPV teorien, SIV-infiserte celler forurenset den eksperimentelle vaksinen, som så ble gitt til tusenvis av mennesker i Den demokratiske republikken Kongo, Rwanda og Burundi. De fleste av de vaksinerte personer kjempet av infeksjon, men i noen få, simian virus mutert og til slutt utviklet seg til HIV. Den eksperimentelle vaksinen ble ikke utdelt etter prøvelser, og er ikke relatert til de muntlige eller injisert polio vaksiner som brukes til vaksinasjoner.

Støtte for teorien

Britiske journalisten Edward Hooper sin tilslutning til OPV teori i sin 1999 boken "The River". Hooper hevdet at bare OPV teorien forklart hvorfor de første anerkjente tilfeller av HIV dukket opp i Kongo, Rwanda og Burundi. Den OPV teori er en levedyktig forklaring fordi det aldri har blitt motbevist, ifølge Hooper.

Bevis mot OPV Theory

Den OPV teorien regnes som en "død sak», ifølge en uttalelse fra Verdens helseorganisasjon (WHO). I september 2000, Royal Society of London diskuterte OPV teori og opprinnelsen til AIDS. The Society avviste teorien basert på genetisk sekvensering data som plasserte den første menneskelige tilfelle av HIV to tiår før de vaksineforsøk. Foreningen har også bemerket at vaksinen produksjonsprosessen ville ha ødelagt og filtrert ut noen forurensende virus i vaksinen kulturer. Prøver av den eksperimentelle vaksinen, som hadde vært lagret siden 1950-tallet, ble testet og ingen spor av HIV eller SIV ble funnet. I tillegg, ble den eksperimentelle vaksine administreres oralt. HIV-smitte skjer gjennom kontakt med blod; infeksjon er ikke sannsynlig til å skje gjennom muntlig kontakt. The Royal Society konkluderte OPV teorien kunne ikke dokumenteres.

Akseptert Origin of AIDS

Den allment akseptert opprinnelsen til HIV er "cut jeger" teori. Denne teorien sier SIV krysset arter til mennesker når infiserte sjimpanser ble jaktet og fortært, eller under slakte når blod fra en smittet sjimpanse inn et kutt på personen gjør slakte. Som i OPV teorien, de fleste mennesker ikke blir syke, men i andre viruset mutert til HIV. Flere genetisk forskjellige stammer av HIV eksisterer. "Cut hunter" teorien forklarer disse variantene fordi viruset utviklet seg uavhengig i ulike mennesker som de ble smittet med SIV.

Hoopers Argument

Hooper omstridte "cut jeger" teori fordi den ikke forklare hvordan HIV først dukket opp i Kongo-regionen. Mangelen på forurensninger i vaksinen prøvene er irrelevant, Hooper sa, fordi de gale prøver ble testet. Hooper fortsetter å hevde vitenskapelige bevis som kan bevise OPV teorien blir undertrykt av en sammensvergelse av forskere og regjeringsmedlemmer som er bekymret for at eksponering av forurenset vaksine kunne undergrave tilliten vaksinasjoner. Hooper argumenter har ikke blitt publisert i fagfellevurderte vitenskapelige eller medisinske tidsskrifter.