Digidexo.com

Kontrollere en Adrenaline Rush

Adrenalin rushes antas å være restene fra utviklingen av vår "fight or flight" respons. Selv om de kan være noe naturlig, men skynder adrenalin kan fortsatt være ubehagelig. Mens de er noen ganger uunngåelig, det finnes måter å kontrollere og stoppe et adrenalinrush mens den pågår. De kan føle seg skremmende, og du kan føle at du er ute av kontroll; men du kan lære å gjenvinne kontrollen og tillate deg selv å slappe av og føle seg bedre.

Hva skjer under en Adrenaline Rush

I visse stressende situasjoner, utgivelser binyrene hormonet og nevrotransmitter, adrenalin, inn i blodet. Når den slippes, får adrenalinet kroppen klar til å reagere raskt.

Adrenalin forårsaker mange fysiske reaksjoner. De hjertefrekvensen øker og elever strekke. Mindre åpenbare, blodkar constrict i indre organer som mer blod sendes til større muskler. Dessuten er mer oksygen og glukose til hjernen.

På grunn av disse reaksjonene, kan personen oppleve adrenalinrushet har symptomer som ligner på et panikkanfall - svetting, problemer med å puste eller risting.

Hendelser som kan sette av en reaksjon

Adrenalin rushes kan settes av ved plutselig skremmende eller sterkt stressende situasjoner. De kan komme fra noe forventet, morsom og målrettet som en berg og dalbane eller et strikkhopp. De kan komme fra noe uventet og opprivende som en plutselig høy nese, en person som fremstår hvor de var ikke et øyeblikk før, eller en sjåfør foran deg på veien plutselig slamming på sine bremser. En oppsamling av andre stressfaktorer kan også føre til et adrenalinrush. Lengre perioder med stress eller støy kan også utløse et angrep.

Måter å stoppe Rush

Det er mange metoder som kan brukes til å styre et adrenalinrush.

Generell avslapping: Ved å lære kroppen din å slappe av før et adrenalinrush skjer, kan du være klar til å gjøre kroppen din slappe av når du føler en episode kommer på. Hvis du regelmessig øve pusteøvelser eller yoga, kan du bruke disse avspenningsteknikker bør du føle et adrenalinrush som kommer på.

Kognitive teknikker: Siden adrenalin rushes kan bringes videre av oppfattet fare, kan det være nyttig å lære å tenke deg gjennom situasjonen. Ved å lære litt om vanlige kognitive forvrengninger, kan du finne ut hva urealistiske tanker kan være årsaken til rush. Når du kan identifisere hvordan dine tankemønstre som fører deg til å ha en ubehagelig reaksjon, kan du endre tankemønstre og kontrollere reaksjonen.

Generelt Stress Reduction: Ved å holde et sunt kosthold, trene og være proaktiv om å håndtere stress, kan du minske sjansene for et adrenalinrush. Når kroppen er i en sunn tilstand og klar til å håndtere påkjenninger, kan det være mindre sannsynlighet for å ha en overreaksjon som et adrenalinrush.