Digidexo.com

Felles Eye Problemer og behandling

Mange mennesker opplever øyeproblemer og i større mengder som de blir eldre. Vision vanligvis blir verre med alderen, men det er noen øyeproblemer som er mer vanlig enn andre. På grunn av felles, er de fleste av disse problemene jevnlig behandlet av øyet leger (optikere). Hvis du opplever et problem med synet ditt, kan du gå til en lege umiddelbart fordi jo raskere øynene dine blir behandlet, jo mindre permanent skade du vil tåle.

Nærsynthet og Hypermetropi

Nærsynthet (også kjent som nær-sightedness) og langsynthet (også kjent som far-sightedness) er den vanligste øyeproblemer i dag. Vanligvis har folk enten den ene eller den andre, men noen ganger en person må leve med både nærsynthet og langsynthet. Siden dette er en så vanlig problem, er brille og kontaktlinser gjort i masse mengder og ved relativt rimelige priser for folk som har nærsynthet eller langsynthet. Hvis du tror du har en av disse feilene i ditt syn, se en øyelege så snart som mulig for en diagnose. En dyrere behandling alternativet er LASIK kirurgi, en engangsprosess som korrigerer synet permanent.

Astigmatisme

Hvis det er mindre klart, flekker eller flekker i synsfeltet, er det mulig at du har astigmatisme. Astigmatisme er resultatet av en uregelmessig buet linse eller hornhinne. Det er to forskjellige typer astigmatisme. Uregelmessig astigmatisme kan bare korrigeres med kontaktlinser, ikke briller. Regelmessig astigmatisme kan korrigeres med de riktige brillene. Refraktiv kirurgi kan også utføres på øynene med astigmatisme, fjerner behovet for linser eller briller helt.

Katarakt

En katarakt er en skyet hindring på linsen i øyet. Hvis ikke behandles, kan grå stær forårsake glaukom eller blindhet. En vanlig forekomst i eldre mennesker er senil katarakt. Med mindre grå stær oppdages veldig tidlig, kan de ikke bli behandlet av briller eller kontaktlinser; operasjon må utføres for å fjerne dem. Dette er en kostbar prosedyre, så husk å gå til en øyelege en gang i året for en sjekk for å sørge for at du vil unngå katarakt kirurgi.