Digidexo.com

Herpes Virus Utslett hos barn

Fire av de humane herpesviruser (HHV) kan føre til utslett symptomer i totalt tre tilstander (to av dem forårsake den samme sykdom). Herpes infeksjoner som påvirker barn er alle preget av utslett, med eller uten blemmer.

Herpes Simplex virus

Herpes simplex virus (HSV) 1 (forkjølelsessår) og 2 (genital herpes) kan påvirke barn og føre til rødt utslett med blemmer. Fordi HSV-2 er overført primært gjennom seksuell kontakt, kan barn med HSV-2 har blitt misbrukt.

Chicken Pox

Vannkopper er forårsaket av infeksjon med HHV-3, også kjent som varicella-zoster-virus (VZV). Vannkopper forårsaker et rødt utslett og blemmer med kløe.

Roseola

Roseola kan være forårsaket av infeksjon med enten HHV-6 eller HHV-7. Det fører til rosa utslett uten blemmer på stammen av kroppen som kan spre seg til andre områder av kroppen.

Komplikasjoner

Den intense smerter forårsaket av primær infeksjon med den kalde sår viruset kan føre til dehydrering hos barn, muligens som krever sykehusinnleggelse. Noen barn kan oppleve anfall på grunn av feber i roseola.

Betraktninger

Mange virus utslett er svært like i utseende. Derfor, ta kontakt med din lege om spesifikke symptomer, slik at en passende løpet av behandlingen kan velges.