Digidexo.com

snitt fjerne struma

Slik håndterer Struma

Når skjoldbrusk glad svulmer du er sagt å ha en struma. Det er mange årsaker til struma. Årsaken vil avgjøre hvordan håndtere struma.

Slik håndterer Struma

Slik håndterer du en Struma

To av de vanligste årsaker til struma er autoimmune tilstander der kroppens antistoffer angriper skjoldbruskkjertelen glad i seg selv. Disse forhold forårsaker enten en over eller under produksjonen av thyroid hormon som resulterer i en struma på skjoldbruskkjertelen. Hypotyreose er den første slike tilstand og oppstår når kroppen ikke produserer nok thyroid hormon. For denne tilstanden vil du få medisiner som vil krympe struma og kontrollere tilstanden. Hypertyreose oppstår når kroppen produserer for mye thyroid hormon. Radioaktivt jod brukes ofte til å krympe struma hos mennesker med hypertyreose. Dersom radioaktivt jod behandling årsak hypotyreose disse personene vil da bli satt på skjoldbrusk erstatning medisinering.

Mangel på jod er en annen årsak til struma. Hvis du ikke får nok jod skjoldbruskkjertelen vil ikke fungere skikkelig, og vil forstørre. Hvis du er i behov av jod kan du ta tilskudd hvis det ikke er nok jod rik mat tilgjengelig.

Noen ganger du kan utvikle betennelse i skjoldbruskkjertelen. Hvis dette er årsaken til struma du kan ta aspirin eller anti inflammatoriske medisiner.

Hvis årsaken til struma er knuter, noder, eller kreft, kirurgi kan være det beste alternativet. Hvis medisiner ikke kan krympe eller fjerne struma i disse tilfellene så hele skjoldbruskkjertelen glad må fjernes.

Hvis struma ikke at du noen problemer, og er ikke forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand, deretter observasjon er alt som trengs. En regelmessig fysisk checkup med legen din er det beste løpet av handlingen uansett hva årsaken til struma.

Hint

  • Sjekk alltid med legen din dersom du har problemer med å svelge eller puste
  • Sjekk alltid med legen din dersom du har hevelse i svelg
  • Ta medisiner som perscribed

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hva er en Struma?

En struma er en type vekst som skjer på eller i nærheten av skjoldbruskkjertelen. Disse utvekster er vanligvis plassert på den fremre side av halsen, hvor halsen møter skuldrene. Noen struma er bare midlertidige problemer som etter hvert kan gå unna, mens andre kan være symptomer på mer alvorlige skjoldbrusk lidelser.

Årsaker

Struma kan danne gjennom et par forskjellige måter. Den første er gjennom en feil i skjoldbruskkjertelen. Når en skjoldbrusk produserer for mye hormon som i hypertyreose, eller produserer for lite i hypotyreose, kan det føre til en struma vekst. En sporadisk struma kan danne grunn til å spise for mye av matvarer som er kjent for å forårsake struma. Disse matvarer inneholder, fersken, soyabønner, kålrot, spinat og peanøtter. Disse matvarer har blitt funnet å undertrykke hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen forårsaker atmosfæren som trengs for en struma å vokse. Ikke får nok jod i kosten kan også føre til struma.

Symptomer

Symptomer som du kan lide av en struma inkluderer en hoven skjoldbruskkjertelen, hevelse i nakken, vedvarende hoste, tetthet i halsen, pustevansker eller problemer med å svelge (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning 2007).

Behandling

Struma kan behandles ved medisinering, kirurgi eller radioaktivt jod. Medisiner som Levothroid eller Synthroid hjelp til å lindre betennelse i skjoldbruskkjertelen bidrar til å krympe størrelsen på struma. Radioaktivt jod er også en vanlig behandling for struma ved oral innføring av jod inn i kroppen. Den jod deretter finner og dreper skjoldbruskceller. Kirurgi kan også brukes til å fysisk fjerne struma, men er vanligvis bare anvendes som en siste utvei når alle andre midler for behandling har sviktet. Kirurgi kan også anvendes dersom struma forårsaker livstruende bivirkninger, slik som blokkering av pasientens luftveier.

Konsentriske Mastopexy Teknikker

Konsentriske Mastopexy Teknikker


Konsentriske mastopexy teknikker er brystløft prosedyrer som brukes i kosmetisk kirurgi. Benelli løft, og den Goes periareolar, oppkalt etter kirurger, og vesken-strengen brystløft, oppkalt etter en suturering variant-ha den samme grunnleggende teknikk: to konsentriske sirkulære snitt; fjerning av smultring-formet hud; deretter på nytt å sy kantene tilbake til nippelen. Målet med alle konsentriske mastopexy teknikker er å gjenopprette heisen, form og fremvisning av brystkreft, med et minimum av arrdannelse og ingen tap av brystvorte følelse.

Standard Concentric Mastopexy

Noen ganger kalt "smultring mastopexy," denne teknikken er oftest brukt på kvinner med mindre bryster og mild bryst hengende. Navnet er avledet fra smultring-formet hud som er kirurgisk radert fra areola (mørkere sirkel av huden rundt brystvorten) av brystet.

Når denne huden er fjernet, kan brystvorten og areola bli flyttet opp og sys til en høyere plassering på brystet. Noen ganger er dette omplasseres hud er overdreven og vil rynke eller krølle opp. Hvis den ikke glatte ikke ut i tid, og den resulterende struktur er uønsket, kan kirurgen foreslå en ytterligere prosedyre.

Et snitt er laget av areola kommer tilbake under brystet til bretten. Deretter blir en overskytende strimmel av huden fjernet, de to sidene trukket tilbake sammen og re-sutureres. Dette fjerner vanligvis det meste av rynker og gjenoppretter den opprinnelige hud tekstur.

Selv med denne ekstra innsnitt, hvis det er nødvendig, de konsentriske mastopexy teknikken resulterer i færre snitt og mindre arrdannelse enn de mer vanlige "anker-formet" og andre ikke-konsentriske mastopexy prosedyrer.

Benelli Lift

Denne fremgangsmåte starter på samme måte: en smultring-formet sirkel av huden rundt areola er fjernet, og kantene er gjen sutureres på plass igjen. Men for å redusere spenningen som resulterer fra å trekke den forkortede huden stram, slik at bryst huden til å strekke igjen, benytter Benelli en rekke "pung-streng" suturer som er vevet inn i dermale klaffer, forsterkende reattachment av nippelen, og dermed redusere mengden av strekking.

Dette har fordelen av å begrense mengden av synlige arr til området rundt brystvorten, men noen ganger er det ulemper: en bredere areola, en mer flat bryst kontur og utseendet av strekkmerker.

Går Mastopexy Variasjon

Det er det samme grunnleggende konsentriske mastopexy teknikk, bortsett fra at etter snittene er gjort og alt er klart for nedleggelse, er en maske som brukes til å bevare huden rundt areola og øke sin tilslutning til brystklaff.

Hudkantene trekkes deretter sammen med "pung-streng" sting, slik at spenningen som skal plasseres på den sterkere brystklaff i stedet for på det svakere området areola, som det er med andre teknikker.

Fordelen er at areola, sitter på toppen av en sterk, mesh forsterket dermal seng, får lov til å helbrede forvrengning gratis, uten spenning plassert på den. Dette eliminerer mange ujevnheter og tekstur misdannelser til areola området som er i samsvar med andre konsentriske mastopexy teknikker.

Korsrygg Fusion Technique

Over tid, osteoporose, kan spinal frakturer og andre forhold føre til at ryggraden til å svekke eller ødelegge plater i ryggraden. Disse forholdene kan føre til alvorlige ryggsmerter. Når konservative behandlingsmetoder (for eksempel smertestillende medikamenter) svikter, kan en ryggrad kirurg anbefale en rygg lumbal fusjon kirurgi. De to vanligste tilnærminger til denne operasjonen er anterior / posterior og posterior. "Fremre" refererer til forsiden av kroppen, og "bakre" til baksiden.

Hvem Bestemmer en tilnærming?

Den "lumbar" regionen av ryggraden refererer til fem ryggvirvlene som vender mot magen. Fordi denne regionen har den lengste ryggvirvler og bærer mest kroppsvekt, kan en skade i kors bevise ekstremt smertefullt.

Når operasjonen er angitt, vil en kirurg vurdere dine symptomer og imaging studier for å finne ut hvor du skal gjøre snitt, samt hva slags materialer til bruk for å reparere og restaurere ryggraden.

Anterior / posterior Korsrygg Fusion

Det kirurgiske tilnærming innebærer snitt gjennom mage og rygg. Anterior / posterior korsrygg fusjon gjør at kirurgen å stabilisere ryggraden fra begge vinkler, foran og bak. Kirurgiske kandidater bør ha et høyt nivå av spinal ustabilitet eller har gjennomgått en tidligere mislykket operasjon.

Kirurgen starter gjennom abdominal snitt, fjerne den syke delen av platen, deretter kutte ligament som dekker platen. Kirurgen deretter setter inn et implantat, så som en stang, plate, eller metallburet for å støtte ryggsøylen. Det samme instrument blir brukt til å passe den bakre side av ryggraden.

Pasienter som har mer stabile pigger kan kreve bare en anterior tilnærming. Dette bidrar til å hindre ytterligere kirurgiske komplikasjoner.

Bakre Approaches

Posterior tilnærminger til kirurgi bare innebære tilgang til ryggraden fra baksiden. Mens kirurger benytter flere forskjellige teknikker, de vanligste er posterolateral takrenne fusjon kirurgi. Denne tilnærmingen plasserer benimplantat, en syntetisk eller naturlig materiale som kan bli dannet for å erstatte benet.

En annen metode er den bakre lumbal fusjon (PLIF) kirurgi, som plasserer både benimplantat samt et rygg-implantat, så som en metallburet, inn i det syke platen plass.

Den siste metoden, transforaminal lumbal fusjons (TLIF) kirurgi, fjerner og erstatter hele ryggleddet --- ikke bare den syke delen av ryggraden.

Galleblæren fjernes Problemer

Galleblæren er en ikke-essensiell organ som sitter under leveren på høyre side av magen. Orgelet er formet som en pære og inneholder fordøyelses væske kalt galle som er sluppet inn i tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, gallestein er solide forekomster av fordøyelsesvæske som kan utvikle seg i galleblæren. Mennesker som opplever symptomer på gallestein må ha sin galleblæren tatt ut. Noen ganger er det komplikasjoner knyttet til galleblæren fjerning kirurgi.

Gallestein

Gallestein er en relativt vanlig sykdom i USA Ifølge National Institute of Health galleblæren fjernes (kolecystektomi) er en av de hyppigst utførte operasjoner.

Hvis gallestein er ikke plagsom de ikke vanligvis krever behandling. Men hvis du opplever hyppige galleblæren angrep, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du gjennomgår en kolecystektomi.

Kirurgi

Det store flertallet av cholecystectomies er minimalt invasive prosedyrer utført med laparoskopi (veldig små snitt).

Hvis testene indikerer galleblæren har akutt betennelse eller arrdannelse fra tidligere operasjoner, kan kirurgen bestemmer seg for å utføre åpen kirurgi for å fjerne galleblæren. En åpen kirurgi krever en ca seks-tommers snitt i øvre høyre del av magen.

Ifølge National Institute of Health, er åpen kirurgi nødvendig i bare 5 prosent av galleblæren operasjoner.

I løpet av omtrent en time operasjonen vil du være under narkose.

Anestesi Risks

NIH sier risikoen forbundet med anestesi inkluderer pustevansker, uregelmessig hjerterytme, lungebetennelse og blodpropp. Blotter blodpropp er mest sannsynlig skje i bena eller i lungene.

Bivirkninger kan også omfatte kvalme, oppkast og delirium (midlertidig mental forvirring). I sjeldne tilfeller hjerteinfarkt og hjerneslag kan skyldes generell anestesi.

Recovery

Pasienter vanligvis forblir på sykehuset for en dag etter laparoskopi og to til seks dager etter åpen galleblæren fjernes.

Under utvinning kan du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forhindre dannelsen av blodpropper fra forming. Trykk strømper også oppfordre blodet å sirkulere skikkelig.

Hvis du opplever overdreven blødning, er i alvorlig smerte eller har feber, kan sykehusopphold være lengre.

Mulige problemer

De potensielle problemer i forbindelse med galleblæren fjernes kirurgi er blødning, infeksjon og mulig skade på tynntarmen eller i den felles gallegang. Den felles gallegang bærer gallen fra leveren og galleblæren inn i den øvre er av tynntarmen.

Ifølge National Digestive Disease Information Clearing House, skade på felles gallegang er den hyppigste komplikasjonen av galleblæreoperasjon. Det kan resultere i en potensielt farlig og smertefull infeksjon. Når skaden er mindre kan det behandles ikke-kirurgisk. Hvis skaden er alvorlig ytterligere operasjon kan bli nødvendig.

Nyrestein fjerning prosedyrer

Selv om de ikke er livstruende, nyrestein er en av de mest smertefulle plager du kan oppleve - og dessverre, de er en relativt vanlig sykdom for mange. Heldigvis finnes det flere måter å behandle en nyrestein og få den til å passere gjennom kroppen raskt og enkelt. De fleste behandlingene krever ikke kirurgi, og de som gjør er ikke spesielt plagsomme.

Identifikasjon

Vanligvis urin renner ut i en svak strøm. Dette skjer ikke bare; kjemikalier i urinen hindre andre kjemikalier fra krystallisasjon, for eksempel kalsium eller fosfat. Hvis disse krystall hindre kjemikalier ikke fungerer, lite urin krystaller dannes. Disse krystallene kan passere ubemerket eller de kan losjere i nyrene eller urinlederne (rørene som forbinder nyrene til blæren). Krystaller som blir sittende fast kalles "nyrestein."

Konservativ behandling

En måte å fjerne en nyre stein er bare å skylle den ut. Vil danne nok urin til å skyve stenen ned i urinveiene og ut av legemet Drikker masse vann (2 til 3 liter pr dag). Mens pasienten er å drikke alt dette vannet, kan han ta smertestillende for å gjøre prosessen noe mindre pinefull. Fysisk aktivitet, sammen med vann, kan også bidra til å løsne stenen, selv smerten forbundet med nyre steiner kan være fysisk aktivitet er vanskelig å oppnå.

Ekstrakorporal Shock Wave Litotripsi

Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) er den vanligste fremgangsmåten for å fjerne nyrestein som er for store til å skylle ut av kroppen. Det krever ikke kirurgi; I stedet sender en maskin sjokkbølger inn i magen, der de bryte opp nyrestein til bitene er små nok til å passere gjennom i urinen. Mens ESWL ikke innebærer en skalpell, det har bivirkninger, som blåmerker og magesmerter. Pasienter kan finne blod i urinen etter under ESWL. ESWL kan ofte gjøres på poliklinisk basis, men mer enn én avtale kan være nødvendig for å eliminere alle nyrestein eller steiner.

Perkutan nephrolithotomy

Hvis en nyre stein er stor eller hvis lydbølger ikke kan nå det, kan en kirurg utføre perkutan nephrolithotomy å fjerne steinen. Kirurgen gjør et lite snitt på baksiden og ved hjelp av et instrument som kalles en nephroscope, kommer inn i nyre og tar ut steinen. Noen steiner kan trenge å bli brutt opp i mindre biter med ultralyd eller elektroenergi, deretter fjernet. Etter perkutan nephrolithotomy, må pasientene bli på sykehuset i noen dager, men prosedyren har en spesiell fordel: Siden kirurgen tar alle nyrestein ut, pasienten ikke trenger å gjennomgå prosessen med urinering ut bitene.

Ureteroscopic steinfjerning

Noen ganger nyrestein seg fast i ureter (røret som fører fra nyren til blæren). I så fall, kan ureteroscopic stein fjerning være nødvendig. Fremgangsmåten krever ikke et innsnitt. I stedet tråder kirurgen en ureteroscope gjennom urinrøret og urinblæren og opp i ureter verket. Der kan kirurgen enten trekke ut nyrestein eller bruke ultralyd eller elektrohydraulisk energi til å bryte stein i farbar stykker.

Hva er det mest moderne og smertefri prosedyre å fjerne nyrestein?

Nyrestein er forekomster av mineraler som kalsium som bygges opp i nyrene og øvre urinveier. Ofte disse steinene er liten og få nok i antall til å passere ut av kroppen på egenhånd. Hvis det er mye stor stein, men eller hvis steinene er svært store, medisinske prosedyrer kan være nødvendig å bryte opp stein eller steiner og fjerne dem fra kroppen.

Eksterne Prosedyrer

Minimer hvor mye legen trenger å gå inn i kroppen din. Dette kan oppnås ved å bruke electrocorpeal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL). I denne prosedyren, er lavere kroppen under vann i et kar med vann, eller en vannpute er plassert mellom deg og ESWL maskin. Når maskinen er slått på, vil sjokkbølger som overføres gjennom vannet på en slik måte at steinen er knust i små biter. Prosedyren er veldig rask (bare en time), og er ansett som et poliklinisk prosedyre. Det fungerer best for nyrestein som ligger i nyrene og ikke et annet område av urinveiene. Du kan bli gitt et beroligende middel for prosedyren. Bruk av prosedyren under svangerskapet, andre nyresykdom eller urinveisinfeksjon er ikke anbefalt. Dette er ikke en god fremgangsmåte for de med en pacemaker, som sjokkbølger kan påvirke pacemakeren funksjon.

Invasive prosedyrer

Hvis nyrestein ligger nærmere eller i ureter, velger en uteroscopic steinfjerning. For denne fremgangsmåten, legen setter en fiberoptisk verktøy kjent som en uretoscope inn ureter og bryter opp steinen med sjokkbølger. En stent er satt inn i urinleder for å bidra til å holde ureter åpen slik at steinfragmenter kan passere ut av kroppen.

Hvis ESWL eller uteroscopic fjerning ikke fungerer, er neste alternativ kirurgi. For nyre kirurgi, gjør legen et lite snitt på baksiden og inn i nyre eller ureter for å fjerne steinen. Dette er noen ganger det beste alternativet, men det er trolig den mest smertefulle av de tre fordi legen må kutte i vev. Den har den lengste utvinning tid, opptil seks uker.

Andre metoder

Hvis steinen er ikke alvorlig nok til å rettferdig ESWL, uteroscopic fjerning, eller kirurgi, deretter den enkleste og mest smertefri stein fjerning metoden er å utøve. Bevegelse, og med enkle gang, bidrar forskyve stenen, og i noen tilfeller er dette nok til å få stenen til å passere. Endringer i kostholdet også kan bidra til å løse opp stein; noen hevder at hjem rettsmidler som olivenolje og sitronsaft eller urter som berberis vulgaris hjelp til å gjøre dette og lindre smerter forbundet med steinene, men slike hjem rettsmidler har ikke blitt undersøkt tilstrekkelig for å gi statistisk bevis for deres effektivitet. Økende vanninntaket kan bidra steiner for å passere, eller hindre dem fra forming fordi mer væske filtreres gjennom nyrene, urinlederne og blæren; steiner tendens til å danne når det ikke er nok vann til å skylle bort innskudd.

Slik fjerner Nedre rygg fett

Fett kan akkumulere hvor som helst på kroppen. Fat på korsryggen er ganske vanlig i både menn og kvinner. Fettet er det som oftest referert til som "kjærlighet håndtak." Selv om du ikke kan velge de områder hvor vekten kommer av først, vil du miste korsryggen fett hvis du mister vekt over. Det er også mange behandlinger du kan benytte for å fremskynde fett tap og tone korsryggen. I tillegg er det kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige for å fjerne korsryggen fett.

Slik fjerner Nedre rygg fett

•  Kutt kaloriinntaket ditt. For å miste korsryggen fett, må du forbrenne mer kalorier enn du forbruker daglig. Dette vil trolig kreve deg å kutte kaloriinntaket med et par hundre kalorier per dag. Bruke online kalori kalkulatorer for å finne ut hvor mange kalorier du bør spise daglig for å gå ned i vekt. Disse verktøyene krever at du angir spesifikk informasjon som alder, vekt, høyde, aktivitetsnivå og kjønn.

Oppgave. Kardiovaskulær trening er en viktig del av noen vekt-tap plan. Siden du skal brenne kalorier via kardiovaskulær trening, vil du fjerne korsryggen fett raskere. Opt for livskraftige aktiviteter som får pulsen går, for eksempel jogging, svømming, aerobic eller sykling. Sikt i minst 30 minutter med kardiovaskulær trening hver dag mens du søker å miste korsryggen fett.

Løft vekter. Gjør vektløfting del av din regelmessig mosjon regime, og du vil bli kvitt korsryggen fett raskere. Når du tone musklene, øke du stoffskiftet, og som hjelper kroppen forbrenne fett og kalorier mer effektivt. Fokuser på øvelser som fungerer din kjerne, og dermed toning korsryggen. Slike øvelser inkluderer "Superman" bevegelser: Ligg med ansiktet ned på gulvet og forsiktig løft armer, bryst og ben opp fra gulvet. Tilbake til startposisjonen og gjenta bevegelsen 10 til 20 ganger. Du vil føle lavere tilbake muskler arbeider gjennom hele øvelsen.

Se inn ultralyd kroppen sculpting. Ultralyd enheter frigjøre energi til fet områder av kroppen, og dermed bryte opp fettcellene. Ultralyd enheter er ofte brukt av hudleger for å behandle områder av kroppen hvor sta fett ligger på, som for eksempel korsryggen. Vanligvis er gjentatte sesjoner for å effektivt fjerne korsryggen fett.

Tenk fettsuging. Denne kirurgiske prosedyren innebærer utsuging fett fra nedre del av ryggen. Din kirurg vil gjøre et lite snitt i korsryggen og setter inn en enhet som vil suge ut fettceller. Som med alle kirurgi, det er betydelige risikoen med fettsuging. Finn et hederlig kosmetisk kirurg og diskutere din situasjon før du forplikter deg til prosedyren.

Slik fjerner Cardiac Lead med lasere

Slik fjerner Cardiac Lead med lasere


En ledning kobler din pacemaker eller ICD (hjertedefibrillator generator) til hjertemuskelen. En leder utvinning vil bli gjennomført for å fjerne en skadet ledning, hvis en infeksjon har utviklet seg rundt ledelsen, når ledelsen forstyrrer blodstrømmen til hjertet ditt, eller når ledelsen bruker mer energi enn din pacemaker eller ICD er i stand til å produsere. En leder utvinning krever bor på sykehuset for å overvåke deg for mulige komplikasjoner, for eksempel en lungeemboli.

Slik fjerner Cardiac Lead med lasere

•  Sett på en sykehusklær, og få montert med en IV. Du kan få antibiotika via IV for å hindre utvikling av infeksjon.

Kom i brystet barbert og renset med en antiseptisk løsning. Sterile forheng vil bli plassert over hele kroppen.

Hold hendene ned av sidene for at kontakt med sterile forheng. Hvis det er nødvendig, la en sykepleier å holde håndleddene for å holde bevegelse av hendene minimal.

gjennomgå anestesi, som vil bli gjort med medikamenter gjennom IV eller med generell anestesi. Hvis du ikke gjennomgå narkose og føler ubehag under inngrepet, umiddelbart varsle anestesilegen.

La din kirurg gjør et snitt på øvre bryst og plassere en slire (et rør) som vil bli guidet til ledelsen blir fjernet. Din kirurg vil da bruke en laser til å sprenge små pakker med laser energi til å ødelegge innebygd vev rundt ledelsen, som det fremgår av arrhythmia.org. Få utstyrt med nye kunder hvis anbefalt av legen din.

Slik fjerner Hydrosalpinx

En hydrosalpinx er et fallopianrør som er blokkert med serøs fluid ved sin distale ende. Dette skjer ofte i begge eggledere på samme tid, og er en klassisk årsak til infertilitet. En hydrosalpinx oppstår som følge av skade på egglederen, dens ampulla eller dens fimbria. Den distale ende av fallopian lukkes og fluidet som er produsert av kjertlene i fallopian akkumuleres og forårsaker egglederen for å bli oppblåst. En hydrosalpinx er vanligvis fjernes med laparoskopisk kirurgi.

Slik fjerner Hydrosalpinx

Bruk ultralyd å først vurdere egglederne. Legg inn en ultralydsonde i skjeden for å få den beste utsikten i de fleste tilfeller. En normal egglederen vil trolig ikke være synlig når en hydrosalpinx har vanligvis en pølse form.

Bekreft diagnostisering av en hydrosalpinx med en hysterosalpingogram (HSG). Plasser fargestoff gjennom livmorhalsen, slik at den kommer inn i livmoren og egglederne. Ta en x-ray av livmoren og egglederne og se etter den karakteristiske formen på hydrosalpinx.

Reparer hydrosalpinx i konkrete tilfeller av yngre kvinner med relativt sunne egg og eggstokkene. Bruk en laparoscope å lage et snitt i slutten av hydrosalpinx. Denne operasjonen er kjent som en neosalpingostomy og har en stor grad av tilbakefall.

Utfør en laparoskopisk salpingectomy i de fleste tilfeller. Fjern tegnet egglederen med en laparoscope, spesielt hos eldre kvinner med en stor hydrosalpinx. Denne fremgangsmåten krever mindre enn en time og har en lav risiko med en erfaren kirurg.

Bruk in vitro fertilisering som fruktbarhet behandling for kvinner med egglederne berørt av en hydrosalpinx. Omkjøringsvei egglederne og fjerne eggene. Befrukte eggene i laboratoriet og implantere det befruktede egg i livmoren.

Spørsmål å spørre en lege om ovarian Cyste fjerning

Eggstokkene er en del av den kvinnelige reproduktive system, som finnes i nedre del av magen. Koblet av egglederne til livmoren, eggstokkene er egg-produserende kjertler i den kvinnelige. Cyster funnet på eggstokken kan kreve fjerning, men de fleste kvinner har en rekke spørsmål om slik behandling. Forstå det grunnleggende på ovarial cyste fjerning kan bidra til å fjerne noe av frykten oppleves av kvinner som står overfor behandlingen.

Er det godartet eller ondartet?

En cyste kan være ufarlig eller farlig, avhengig av hva slags det er. En godartet cyste er ikke farlig, og er relativt vanlig hos kvinner. Noen kvinner utvikler cyster som forsvinner i løpet av to eller tre perioder, mens andre opplever cyster som kan vokse og forårsake smerter i magen. Legen din må ta en prøve av cyste å avgjøre om det er ondartet (kreft) eller ufarlig.

Hvilken type prosedyren er involvert?

To vanlige prosedyrer for cyste fjerning brukes i dag. Den ene er en laparoskopisk tilnærming, som innebærer bruk av en lang, tynn slange med et kamera festet til en ende. Laparoscope er i stand til å vise den nøyaktige plasseringen og størrelsen på cyste gjennom et lite snitt normalt gjort under navlen, som gjør det mulig for kirurgen å fjerne det med minst mulig vevsskade mulig. Den annen teknikk innebærer det som kalles åpen abdominal kirurgi, hvor et større innsnitt er gjort i den nedre del av magen, gjennom alle hud og muskelvev lag, for å eksponere eggstokken.

Hva er Ovarian cyster, anyway?

Seks forskjellige typer cyster er ofte funnet på eggstokkene. De omfatter hårsekken cyster, som oftere enn ikke gå bort av seg selv; hårsekken cyster oppstår når eggsekker ikke bryter åpen for å frigjøre egg. Det er også corpus luteum cyste, som dannes når fluidet bygger seg opp inne i en intakt sac. En endometriomas er en cyste som ofte forekommer hos kvinner som opplever veksten av livmor-type vev utenfor livmoren. Cystadenomas er ovariecyster som dannes på den ytre overflate av eggstokk, og dermoidcyste er de som inneholder skin-vevstype-attributter, som hår eller "tenner". Den siste typen ovarial cyste kalles en polycystisk ovariesyndrom, som er forårsaket av egg som ikke forfaller innen eggsekker, og skaper gjentatte vekst innenfor cyste.

Løsninger for å fibroid fjerning

Løsninger for å fibroid fjerning


Fibroids er ikke-kreftsvulster, eller svulster, som kan utvikle seg på flere steder på eller i livmoren. De er også kalt livmor fibroids. I de fleste tilfeller, fibroids er harmløse og ikke krever behandling. Men hos noen individer de forårsaker alvorlig ubehag eller symptomer som presenterer et medisinsk nødstilfelle. Det finnes flere løsninger tilgjengelig for å fjerne muskelknuter i disse forholdene.

Grunner for Fibroid fjerning

Ifølge Mayo Clinic, symptomer som kan utløse fibroid fjerning inkluderer smertefulle eller ekstremt tunge perioder, blødning eller blødning mellom perioder, vedvarende bekkensmerter, problemer med å tømme tarmer eller blære, og smerter under samleie. Hvis du opplever skarp, plutselig bekkensmerter eller alvorlig blødning, kan det hende du trenger rask eller nødsituasjon fjerning av din fibroids.

Myomektomi

Legen din kan velge å fjerne fibroids med en kirurgisk prosedyre som kalles en myomektomi. Avhengig av dine behov, kan denne operasjonen utføres på flere forskjellige måter. Under en laparoskopisk myomectomy, vil legen sette inn et lite kamera gjennom et lite snitt i magen og bruke en medfølgende ekstern skjerm for å vise livmor. Han vil da sette inn spesialiserte instrumenter gjennom andre små snitt og fjerne fibroids. Vanligvis er du en kandidat for en laparoskopisk prosedyre hvis fibroids er små, eller om bare et fåtall av dem er til stede.

Hvis din fibroids er plassert inne i livmoren din, kan kirurgen fjerne dem i en prosedyre som kalles en hysteroskopisk myomektomi. I denne teknikken, en tynn, hul omfang kalles en hysteroscope settes inn i livmoren gjennom skjeden og livmorhalsen. Din kirurg vil da fjerne fibroids gjennom det indre av hysteroscope. Hvis din fibroids er store, dype eller mange, kan kirurgen utføre en underlivs myomektomi. I denne prosedyren, er et åpent snitt gjort i magen for å tillate direkte fjerning av din fibroids. Vær oppmerksom på at din fibroids kan returnere etter en myomektomi er utført.

Hysterektomi

Hvis du lider av tilbakevendende fibroids og er forbi fertil alder - eller ikke ønsker å få barn - kirurgen kan fjerne fibroids gjennom en kirurgisk teknikk som kalles en hysterektomi. I denne prosedyren, er hele livmoren fjernet sammen med tilhørende fibroids. I noen tilfeller, er fjerning av eggstokkene også indikert, men dette er vanligvis ikke nødvendig. Som regel er hysterektomi den eneste måten å garantere din fibroids vil ikke komme tilbake.

Nonsurgical Solutions

Det er også mulig å ødelegge eller krympe fibroider uten å ha dem kirurgisk fjernet. En metode for å oppnå dette målet kalles myolyse, som bruker laser eller elektrisk strøm til å ødelegge dine eksisterende fibroids og begrense deres blodtilførsel. Hvis din fibroids forårsake unormal blødning, kan legen anbefale en teknikk som kalles endometrial ablasjon, som bruker elektrisk strøm, mikrobølgeovn eller varmt vann for å ødelegge din livmorslimhinnen og redusere eller stoppe menstruasjonsblødning. Legen kan også anbefale fokuserte bursts av høy-energi ultralyd bølger for å ødelegge din fibroids fra utenfor kroppen din. Rådfør deg med lege eller kirurg for å lære mer om disse kirurgiske behandlingsalternativer.

Hvordan de fjerner Katarakt Do?

Formålet med kirurgi

Kirurgi er gjort for å fjerne en tåkete linse (katarakt) fra øyet for å gjøre din visjon mer tydelig. Linsene i øynene dine er gjennomsiktig og klart, men når du blir eldre, begynner objektivet for å få regn, som holder lys fra å komme inn i øynene. Når dette skjer, er din evne til å se klart hemmet. Kataraktkirurgi, eller kataraktekstraksjon gjenoppretter evnen til å se klart og gå tilbake til aktiviteter som kan ha blitt vanskelig eller umulig å gjøre.

Same-Day Surgery

Kataraktekstraksjon er utført på et sykehus i den samme dag kirurgi enhet eller i en poliklinikk. Før operasjonsdagen, vil øyelege gjennomføre flere tester for å se hva slags kunstig linse vil være nødvendig når det gamle objektivet er fjernet. Du vil gjennomgå en ultralyd av øyet for å måle krumningen på fremsiden av øyet så vel som dens lengde. Disse målingene hjelpe din øyelege å velge riktig kraft av din nye kunstig linse.

Prosedyre

Du vil bli gitt lokalbedøvelse til nummen øyet så vel som et beroligende middel for å hjelpe deg å slappe av. Voksne er vanligvis holdt våken for operasjonen; barn får narkose og sover under fjerning av sine katarakt (medfødt grå stær). Din kirurg vil se på øyet gjennom et mikroskop, og vil gjøre et lite snitt i øyet. Han vil bruke en av to måter å fjerne din tåkete linse. Han kan bruke en kirurgisk instrument og sug for å fjerne linsen eller han vil gjøre bruk av et spesielt instrument, og en maskin som lager lydbølger for å bryte opp linsen slik at han kan suge det ut. Denne andre fremgangsmåten er kalt "phacoemulsification." Denne delen av operasjonen er der legens tidligere arbeid og målingene vil hjelpe ham i å sette inn en kunstig linse. Dette kunstig intraokulær linse (IOL) vil bidra til å forbedre din visjon. Når den nye IOL er satt inn riktig, vil legen lukker snittet med små masker eller ved å bruke en stitchless (suturløs) metoden. Hvis han brukte masker, må du kanskje ha dem fjernet senere. Operasjonen vil vanligvis ta mindre enn en time å fullføre. Hvis du trenger å ha en katarakt fjernet fra det andre øyet, kan legen din vil at du skal vente på en eller to måneder før du blir operert på det øyet.

Slik fjerner kaliumjodid Fra Table Salt

Slik fjerner kaliumjodid Fra Table Salt


Kaliumjodid er en forbindelse dannet av kalium og jod. Jod er lagt til salt i mange land for å sikre at folk har nok jod. Det ble først lagt til amerikansk bordsalt i 1924 av helsemessige årsaker. For lite jod kan føre til struma, en hevelse i skjoldbruskkjertelen. Men med dagens generasjon nyter sunnere kosthold, noen har stilt spørsmål ved om vi trenger jod i salt. En kvart teskje salt inneholder 67 mikrogram jod, som er nesten halvparten av daglig anbefalt mengde av Verdens helseorganisasjon. Hvis du ønsker å fjerne jod fra salt, enten av helsemessige årsaker eller som en vitenskap eksperiment, kan det gjøres ved å bruke alkohol for å indikere jod nivåer.

Slik fjerner kaliumjodid Fra Table Salt

•  Hell salt og etanol i et av glassene og lukke lokket. Rist glasset kraftig et par ganger og sett til side. Rist igjen hvert minutt i 10 minutter.

•  Varm bollen i en mikrobølgeovn på middels styrke i 50 sekunder eller til varmt. Hell saltløsningen gjennom filteret papir i oppvarmet bolle. Vent til etanol væsken til å fordampe.

•  Tilsett 3 prosent hydrogenperoksyd i beholderen. Varm det litt enten på en ovn eller Bunsen brenner til den er helt oppløst.

Plasser løsningen inn i en ny krukke, og legg til petroleumeter. Lukk lokket tett og rist kraftig. Den del som er skrudd rosa indikerer tilstedeværelse av kalium jod, og kan nå fjernes fra saltet.

Hint

  • Dette eksperimentet kan også bli gjennomført på tilsyns high school-elever.
  • Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du varme bollen i en ovn ved middels temperatur i 10 minutter.
  • Vær ekstra forsiktig når du håndterer etanol, som det er en brennbar væske.

Slik fjerner kolon polypper

Kolon polypper er vekster som dannes på overflaten av tykktarmen eller kolon. Et individ kan ha bare én polypp eller flere. Disse polypper kan være flate eller hevet opp som humper og kan muligens være kreft. Din lege kan utføre en prosedyre for å finne disse polypper og å fjerne dem.

Slik fjerner kolon polypper

•  Få en sigmoidoskopi. Denne prosedyren viser bare om den siste tredjedelen av tykktarmen og endetarmen. Ved å gjøre dette, kan polypper bli oppdaget her. Men det viser ikke hele tykktarmen der andre polypper kan være. Dette er trygt og pasienten kan være våken eller sover.

Få en koloskopi. Denne prosedyren er ganske trygt og viser legen hele tykktarmen. Legen bruker et omfang for å undersøke tykktarmen. Ved slutten av dette omfang er et lys. Dette lyset viser tydeligere på innsiden av tykktarmen din. Legen bruker også dette omfanget å presse en ledning gjennom hvis det er nødvendig å bruke. Dette er den eneste fremgangsmåten som viser noen tegn til polypper eller polypper selv.

Finn polypper. Under en koloskopi, kan legen se disse polypper. Det er to forskjellige typer polypper. Den første er som en sopp. Den har en stamme festet til veggen i tykktarmen. Den andre ser ut som om noen fant maling og sprutet den på veggen av tykktarmen. Leger vet ikke hvorfor polypper utvikle, men de vet at de kan føre til kreft. Polypper kan inneholde kreftceller.

Fjern polypper under en koloskopi. Hvis legen finner en polypp, vil han fjerne det. Han vil ta omfanget han bruker og sette inn et bøyd ledning gjennom det. Så han vil sløyfe den rundt polypp. Under denne prosedyren, vil han cauterize det å holde det fra blødning. Polyppen blir deretter kuttet og fjernet. Det vil bli sendt til et laboratorium for tester for å se etter kreft. Denne fremgangsmåten for å fjerne en polypp kalles en polypectomy. Det er ganske trygt, og pasienten kan være våken eller sover.

Fjern polypper ved hjelp av laparoskopisk kirurgi. For de polypper som ikke kan fjernes gjennom en kolonoskopi, er denne prosedyren gjøres med minimal invasjon i kroppen. Legen gjør snitt på magen og innstikk scopes med lys og fjerne polypper. Den delen av tykktarmen som har polypp er fjernet. Pasienten sover under denne operasjonen.

Hint

  • Spis et høyt fiber diett og massevis av frisk frukt og grønnsaker. Dette vil bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft.
  • Hold opp med regelmessige kontroller, spesielt hvis kreften går i familien din. Polypper utvikle seg når du ikke engang vet at du har dem, og de kan være kreft.

Galleblæren fjerning Pasientinformasjon

Galleblæren fjerning Pasientinformasjon


Den medisinske termen for fjerning av galleblæren er kolecystektomi. Galleblæren kan trenge å bli fjernet på grunn av gallestein eller en tilstand samtale biliær dyskinesi, hvor galleblæren ikke fungerer som den skal.

Forberedelse

Før operasjonen, må du ha blodprøver, en kiste x-ray, røntgenbilder eller ultralyd av galleblæren og i noen tilfeller kan du bli pålagt å ha et elektrokardiogram.

Prosedyre

Fremgangsmåten utføres laparoskopisk når det er mulig, ved hjelp av flere små snitt for å tillate kirurgen å bruke en kirurgisk kamera og instrumenter for fjerning.

Sykehusopphold

Hvis prosedyren utføres laparoskopisk, kan du vanligvis reise hjem samme dag. Men hvis det er gjort ved åpen kirurgi, kan du forvente å forbli på sykehuset mellom 2 til 6 dager.

Recovery

Med laparoskopisk kirurgi, kan du være i stand til å vende tilbake til normale aktiviteter i ca 1 uke, sammenlignet med en 6 til 8 ukers utvinning tid med konvensjonell kirurgi.

Risiko

Risiko for galleblæren kirurgi inkluderer infeksjon og blodpropp, samt reaksjoner på narkotika eller bedøvelse som inkluderer pusteproblemer, kvalme, hjerteproblemer og lungebetennelse.

Hva er årsakene til gassen etter galleblæren fjernes?

Galleblæren fjernes, gjøres via en fremgangsmåte som kalles en cholecystektomi, er en av de mest vanlige kirurgiske prosedyrer utført i USA. De aller fleste cholecystectomies er gjort laparoskopisk, med tre-fire små snitt over magen.

Prosedyre

Når du fjerner galleblæren laparoskopisk, som har fordelen av kortere restitusjonstid og mindre smerter, må kirurgen blåse opp magen med karbondioksidgass for å øke synligheten og gjøre det enklere å manøvrere med instrumentene.

Carbon Dioxide

Pasienter rapporterer ofte skulder smerter etter operasjonen på grunn av noen gjenværende gassen innestengt. Det reiser ofte fra magen til høyre skulder.

Tarmgass

Pasienter rapporterer også tarmgass og oppblåsthet skyldes anestesi, smertestillende midler og maten du spiser og drikker den første dagen etter operasjonen.

Medisinering

Over-the-counter gassstillende midler (dvs. Gas-X) kan bidra til å behandle overdreven tarmgass.

Medisinering frie alternativer

Se på kostholdet ditt, og unngå sugerør eller gulping luft når du drikker. Du kan også lindre gass ved å legge på din venstre side.

Flat Mole fjerning

Flat Mole fjerning


Føflekker, også kjent som nevi, er pigmenterte celler på huden din. Flate føflekker er mørke flekker som ikke er oppvokst på huden. De kan utvikle seg hvor som helst på kroppen. Det finnes flere metoder for fjerning av flate føflekker for de som finner dem unappealing.

Kirurgi

I noen tilfeller kan du ha din flat føflekk fjernet av excisional kirurgi. Legen vil kutte ut føflekken og sy huden sammen. Dette er en effektiv metode for fjerning, men det er også den mest smertefulle alternativ, og det har den lengste tid helbredelse. Det vil forlate en tynn linje som et arr der huden har blitt sydd. Størrelsen av mol- vil bestemme antall masker som trengs og størrelsen på arret.
Laser kirurgi er den vanligste formen for flat føflekk fjerning. Et gjennomsnitt på tre laser behandlinger er nødvendig for å fullt ut fjerne føflekken. Din lege eller hudlege vil bruke lokalbedøvelse til nummen området før du bruker en laser for å fjerne føflekken. Det er ingen snitt i laser kirurgi, slik at du er mindre sannsynlig å arr. Dette er ikke en smertefull prosess. De fleste pasienter vil oppleve bare en krible under prosedyren. Laser kirurgi fungerer ved å forsegle blodkar som er ansvarlig for å lage føflekken. En skorpe vil dannes i det område hvor mol- ble fjernet, men den vil falle av i et gjennomsnitt på to uker.

Kremer

Det er flere over-the-counter muldvarp-fjerning kremer og pastaer. Noen kremer inneholder bloodroot, en urt dyrket i de nordlige delene av USA og Canada. Det er et alternativ medisin urt som har vært brukt i årevis for å naturlig fjerne føflekker.
Det er også falming kremer som arbeider for å visne fargen på føflekken å blande inn med din naturlige hudfarge. Det er best å velge kremer som fokuserer bare på mole fjerning i motsetning til kviser. De fleste føflekk-fjerning kremer fungerer ved å brenne det øverste laget av føflekken å skape nye hudceller. Det er viktig å beskytte huden som omgir mol for å unngå å skade friske hudceller. Du kan bruke en smultring-formet bandasje når du søker disse formene for behandling. Disse kremene bør påføres lokalt på flat føflekk å visne bort den mørke tonen i føflekken din.

Betraktninger

Føflekker kan inneholde ondartet vev som er potensielt cancerous. Selv flate føflekker er vanligvis ikke kreft, bør du rådføre deg med legen din for å finne ut om en biopsi er nødvendig. Mole-fjerning kremer og over-the-counter behandlinger bør ikke brukes på føflekker med maligne vev.
På grunn av muligheten for arrdannelse fra kirurgi, er det best å først prøve hjemme-kremer.
Hvis det er hår dyrket i mol, kan den fjernes ved barbering, elektrolyse eller en laser. Du bør ikke nappe noen hår i en flat føflekk fordi det kan føre til smertefull betennelse.
Du bør alltid ta kontakt med hudlege for å finne ut hvilken metode som er best for deg.

Fjerne Dermabond

Dermabond er et lim alternativ til sting for reparasjon av kutt, sår og snitt. Den har en antimikrobiell egenskap som gjør at området for å helbrede så effektivt som suturer uten bruk av nåler. Dette limet har også vist seg å forlate mindre merkbare arr enn de tradisjonelle "spor" som ofte forlatt av sting eller stifter. Dermabond tar nesten halvparten av tiden til å søke enn andre alternativer. Fjerning av limet er smertefri og krever ikke en oppfølging besøk til helsepersonell.

Bruksanvisning

•  Tørk bort overflødig eller utilsiktede applikasjoner umiddelbart med en tørr mopp. Hvis tørkes før søknaden tørker, vil produktet ikke holder seg til huden og kan fjernes raskt.

Bruk noen form for petroleumsbasert produkt som Neosporin og gni det på det området der limet må fjernes. Salven vil bryte ned produktet, og vil tillate det å løsne fra huden.

Dermabond bør begynne avskalling etter 5-10 dager på egen hånd, og skal ikke trekkes fra huden, slik at man unngår å rive åpne såret. Varm dusj eller bad vil også fremskynde peeling prosessen hvis denne spontane peeling ikke oppstår.

Tips og advarsler

  • Ikke trekk Dermabond fra huden, da dette kan rive huden og åpne sår.

Fjerning av en binyre Tumor

The American Urological Association Foundation rapporterer en fem-års overlevelse på 35 prosent eller mindre for personer med adrenal kreft. Slike data gjør det avgjørende å oppdage og fjerne svulster på binyrene før de blir cancerous.

Tumor Fjerning

De to typer kirurgi brukes til å fjerne binyrene svulster er tradisjonelle "åpen" kirurgi og moderne laparoskopisk adrenalektomi kirurgi. Kjemoterapi følger ofte både rutiner for å forebygge kreft sprer seg.

Tradisjonell Surgery

Før fremskritt i kirurgiske teknikker, kirurgisk fjerning svulster på binyrene nødvendig å lage et snitt ca 6 til 12 inches lang på mage, rygg, eller området mellom hofte og ribben.

Laparoskopisk adrenalektomi

Moderne laparoskopisk adrenalektomi er mindre invasiv og innebærer å gjøre flere snitt på en fjerdedel til en halv tomme, før du setter en laparoscope - en liten, fleksibel, teleskopisk enhet som forstørrer bildene - for å hjelpe kirurgen se og fjerne svulsten. Dette laparoskopisk kirurgi krever anestesi.

Betraktninger

For å fullstendig fjerne en svulst, har kirurgen som regel å fjerne hele binyrene.

Recovery

Laparoskopisk adrenalektomi er å foretrekke fremfor tradisjonelle operasjon, fordi det er mindre smerte og arrdannelse etterpå, i tillegg til en kortere rekonvalesenstid og sykehusopphold.