Digidexo.com

Er det mulig å ha genital warts og ikke trenger HPV?

Mange mennesker tror at kjønnsvorter og humant papillomavirus (HPV) er to forskjellige seksuelt overførbare sykdommer. Uavhengig av type (håndvorter, plantar vorter, kjønnsvorter, etc.), er vorter forårsaket av humant papillomavirus.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, "HPV-infeksjon er en tilstand kontrakt fra en av en gruppe på mer enn 100 rapporterte humane papillomavirus (HPV)." De forskjellige stammene har en preferanse til den delen av kroppen de invadere.

Behandlinger

HPV er ikke kureres; Imidlertid er behandling tilgjengelig og varierer i henhold til typen av vorten. Behandling for genital warts inkluderer Aldara og Condylox, som er topikalt kremer; trikloreddiksyre, som kjemisk brenner av vorter; kryoterapi, som fryser vorter; elektrokauterisering, som brenner vorter av; og kirurgisk fjerning.

Betydning

Alle stammer av HPV er smittsom. Kjønnsvorter kan smitte via genital kontakt. HPV kan inngås gjennom et håndtrykk hvis åpne sår er til stede. Ifølge Mayo Clinic, "rundt 20 millioner mennesker i USA har HPV-infeksjoner som kan forårsake kjønnsvorter og relaterte lesjoner."

Betraktninger

Felles hånd vorter og plantar warts (fot) forekommer hos barn mer enn voksne.

Historie

Livmorhalskreft er forårsaket av HPV. The Centers for Disease Control and Prevention sier: "HPV kan føre til normale celler på infiserte huden for å slå unormal".

Advarsel

HPV-virus kan bli overført uten fysiske tegn er til stede.