Digidexo.com

Hvor å Endre Emosjonelle matvaner

Emosjonelle eaters er i en ond sirkel. De spiser ofte å muntre seg opp når de er deprimerte. Mens du spiser kan gjøre noen mennesker føler seg bedre, er det bare en midlertidig løsning. Etter å spise episode, de fleste faktisk føler seg verre enn de gjorde før, for nå føler de seg skyldig for å ha spist for de gale grunnene. Folk pleier ikke spise sunn mat når de er engasjerende i trøstespising episoder, i stedet velge junk food og søtsaker. Imidlertid kan emosjonelle eaters lære å stoppe dette destruktive atferd.

Hvor å Endre Emosjonelle matvaner

Stopp Emotional Eating

gjenkjenne når du spiser for følelsesmessige årsaker. Hvis du begjærer potetgull eller kjeks rett etter et måltid, dette er sannsynligvis det trøstespising respons sette inn.

Hold en food journal. Dette er ikke en dagbok over hva slags mat du spiste. Dette tidsskriftet er for deg å skrive ned følelsene dine når du ønsker å spise noe dårlig for deg. Du prøver å lære dine emosjonelle triggere. Vanligste årsakene er kjedsomhet, ensomhet, tretthet, sinne, skyldfølelse, stress og depresjon. Gjør dette i en uke.

Sett spise med en annen aktivitet. Det kortsiktige målet er å distrahere deg selv til følelsen av å ville spise passerer. Det langsiktige målet er å endre negative tankemønstre. For eksempel, hvis du spiser når de kjeder seg, tenke på noe å gjøre, som å ta en tur. For ensomhet, må du kanskje begynne i det små ved å sende noen eller komme på et nettsamfunn. Trening kan lindre mange av de andre grunner til at folk følelsesmessig spiser.

Visualiser ny selvtillit. Sett opp et mål å stoppe følelsesmessig spising. Oppmuntre deg selv ved å si positive ting til deg selv som "Jeg godkjenner meg selv," eller "jeg kommer til å være i form og trim." Tenk over fem ting som du er takknemlig. Gjenta dine positive tanker daglig. Noen skriver dem ned og legge dem der de kan se dem hele dagen. Forestill deg selv som en tynn person hver dag, også.

Belønn deg selv. Hver gang du avverge spise for følelsesmessige årsaker, gratulere deg selv. Hvis du bruker trening for å holde deg fra å delta i trøstespising, kan det være lurt å kjøpe deg en ny treningsøkt antrekk, for eksempel. Hvis du var ensom, kanskje du har gjort noen nye venner, som er en belønning i seg selv. Kanskje din belønning er å hjelpe andre. Du kan bruke det du har lært til å hjelpe andre mennesker stoppe følelsesmessig spising.